Σπέτσες: Ιδανικός προορισμός για ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο

Το νησί του Αργοσαρωνικού συνδυάζει την αρχοντιά με την ηρεμία, προσφέροντας μια τέλεια αφορμή για ένα αναζωογονητικό σαββατοκύριακο.

Σπέτσες

Ο Σεπτέμβριος θεωρείται μία από τις καλύτερες εποχές για να επισκεφθεί κανείς τις Σπέτσες, το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού που συνδυάζει αρχοντιά και φυσική ομορφιά. Οι Σπέτσες βρίσκονται σε ιδανική απόσταση από την Αθήνα, καθιστώντας τες έναν από τους κλασικούς προορισμούς για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο.

Η καρδιά του νησιού: Ντάπια και Παλαιό Λιμάνι

Η Ντάπια, η κεντρική πλατεία των Σπετσών, είναι το εμπορικό κέντρο και η ψυχή του νησιού. Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη βόλτα του ανάμεσα στα νεοκλασικά αρχοντικά και τα περίτεχνα βότσαλα που διακοσμούν τα πλακόστρωτα δρομάκια. Η Ντάπια δεν είναι μόνο το κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας αλλά και το σημείο από όπου ξεκινούν οι διαδρομές προς τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Λίγα μόλις λεπτά από την κοσμική Ντάπια, βρίσκεται το Παλαιό Λιμάνι. Η γραφική αυτή περιοχή, γεμάτη ταρσανάδες, είναι το κέντρο της νυχτερινής ζωής, με εξαιρετικά εστιατόρια και δημοφιλή κλαμπάκια. Η βόλτα ως εκεί είναι ιδιαίτερα όμορφη, με επιβλητικά αρχοντικά να συνοδεύουν τη διαδρομή.

Αξιοθέατα και πολιτισμός

Η ιστορία και ο πολιτισμός στις Σπέτσες είναι πανταχού παρόντα. Εκτός από τα σημαντικά μουσεία της Ντάπιας, το εκκλησάκι της Παναγιάς της Αρμάτας και ο Κήπος του Κανονιοστασίου του Μέξη Χατζηγιάννη στο Παλαιό Λιμάνι προσφέρουν ιδανικές ευκαιρίες για περιπάτους και εξερεύνηση. Στην Κουνουπίτσα, μια περιοχή δυτικά του λιμανιού, ξεχωρίζει η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή, μια από τις πιο φημισμένες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας, χτισμένη μέσα σε μια πευκόφυτη έκταση.

Φύση και παραλίες

Η βόρεια πλευρά του νησιού φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες παραλίες, στις οποίες μπορεί κανείς να φτάσει με καΐκι, θαλάσσιο ταξί ή με δικό του μέσο. Πιο κοντά στο κέντρο του νησιού, η παραλία της Αγίας Μαρίνας προσφέρει οργανωμένη πλαζ και εξαιρετικές συνθήκες για χαλάρωση.

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, η διαδρομή από την Ντάπια προς το Καστέλλι, που θυμίζει χωριό, αλλά και το δάσος των Σπετσών, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν το φυσικό τοπίο και τη θέα στον Αργοσαρωνικό.

Τοπική γαστρονομία και διασκέδαση

Οι Σπέτσες φημίζονται και για τη γαστρονομία τους. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια του νησιού προσφέρουν φρέσκα θαλασσινά και τοπικά προϊόντα, συνδυάζοντας παραδοσιακές γεύσεις με σύγχρονες πινελιές. Η νυχτερινή ζωή είναι έντονη, με πολλά μπαρ και κλαμπ να προσφέρουν διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό στην Ελλάδα αξιολογημένες από το αθηνόραμα στον Alpha Guide 2024

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αύξηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2024: Σημαντική άνοδος σε κλίνες και πληρότητα

Το 2024 σημειώθηκε σημαντική άνοδος στον αριθμό των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, καθώς και αύξηση στις διαθέσιμες κλίνες, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη δυναμική του κλάδου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Οκτώβριος στη Ρώμη: Ατελείωτη ανεξερεύνητη γοητεία

Ο μήνας Οκτώβριος στη Ρώμη προσφέρει την ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία, την τέχνη και τη γαστρονομία της "Αιώνιας Πόλης", σε ένα περιβάλλον ήπιας κίνησης και ευχάριστου καιρού.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, ανακοινώνουν την επέκτασή τους στην αγορά της Κολομβίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην προώθηση του οικοτουρισμού και τη διάδοση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε διεθνές επίπεδο.

Το Neon Museum του Λας Βέγκας μεγαλώνει και αλλάζει έδρα

Μια αγαπημένη ατραξιόν για τους επισκέπτες του Λας Βέγκας αλλάζει τοποθεσία και μας δίνει περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε.

15η Διεθνής Νεανική Συνάντηση "Ολύμπια εν Δίω": Γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού στην Πιερία

Η Πιερία αποτελεί το επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής τέχνης και του αθλητισμού.

Την αναβίωση την Πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία επιδιώκει ο νέος διευθυντής της

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Simone Verde μίλησε για τα πλάνα αναδιαμόρφωσης της Uffizi.

Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία: Συνδυάζοντας αθλητισμό και πνευματικότητα στην Πιερία

Η Πιερία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την 2η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις θρησκευτικές παραδόσεις της περιοχής μέσα από μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία.