Γαλάζια Σημαία για την ακτή στα "Acrotel Athena Pallas" και "Acrotel Lily Ann Boutique"

Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.

Γαλάζια Σημαία

Η ακτή μπροστά από τα ξενοδοχεία, "Acrotel Athena Pallas - 5 star Resort" και "Acrotel Lily Ann Boutique", έχει βραβευτεί με την πολυπόθητη Γαλάζια Σημαία για το έτος 2024. Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.

Γαλάζια Σημαία

Η Γαλάζια Σημαία είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας που απονέμεται σε ακτές που πληρούν αυστηρά κριτήρια καθαριότητας, ποιότητας νερών, περιβαλλοντικής διαχείρισης και παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους και θα πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Στον Όμιλο Acrotel, πιστεύουν ακράδαντα στη σημασία της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και των καθαρών ακτών για τις μελλοντικές γενιές. Η βράβευση με την Γαλάζια Σημαία αποτελεί απόδειξη της συνεχούς τους δέσμευσης για βιωσιμότητα και της προσφοράς τους στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες τους.

Γαλάζια Σημαία

Με γνώμονα την αειφορία, εφαρμόζουν καθημερινά πρακτικές που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Από τη μείωση της χρήσης πλαστικών, την ορθή διαχείριση απορριμμάτων και την υποστήριξη της τοπικής βιοποικιλότητας, έως την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών τους για την περιβαλλοντική ευθύνη, στόχος τους είναι να διατηρήσουν τις ακτές τους καθαρές και φιλόξενες.

Γαλάζια Σημαία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Εν εξελίξει η τελική φάση αποκάλυψης και ανάδειξης του Γυμνασίου της Αρχαίας Ολυμπίας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην ολοκλήρωση της αποκάλυψης και προστασίας του ιστορικού Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/08/2024

Τι γεύση έχουν τα δύο χρόνια "W Costa Navarino";

Επισκεφτήκαμε το Chefs on Fire και τα εστιατόρια του W hotel της Costa Navarino που γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας παρέα με σεφ, μουσικούς και djs και καταρρίπτει τον μύθο των... terrible twos!

Αυτό το καλοκαίρι κρατήστε χρόνο για Shopping Euphoria στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ζήστε μια ξεχωριστή εμπειρία στο Airport Agora με την ελληνικότητα στο επίκεντρο, για last-minute δώρα ή για να πάρετε μία ανάμνηση Ελλάδας μαζί σας αλλά και για ένα γευστικό διάλειμμα πριν από την πτήση.

"Κελάρια", Κάρπαθος: Γευστική εμπειρία με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου

Τα "Kelaria Kyra Panagia" αποτελούν το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς από τα ιδιαίτερα κοκτέιλς, μέχρι τις ιδιαίτερες γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας.

Πού συναντιούνται αρχαιότητες, γαστρονομία και τουρισμός: το στοίχημα της Κορίνθου

Μερικές σκέψεις γύρω από τον γαστρο-οινικό και πολιτιστικό τουρισμό με αφορμή τους"Θησαυρούς Κορινθιακής Γης" στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.

"Elios Hill": Ιδανική απόδραση στην Κρήτη για οικογένειες και ρομαντικές διακοπές

Το νέο resort στη Χερσόνησο της Κρήτης άνοιξε τις πόρτες του αυτό το καλοκαίρι, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας σε ένα πολυτελές περιβάλλον που συνδυάζει τη σύγχρονη κομψότητα με τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Διακοπές για… libro d’ oro στα "Contessina" της Ζακύνθου

Αριστοκρατικό στιλ, αρχιτεκτονική κομψότητα, γήινες νότες και έντονη βλάστηση αγκαλιάζουν τη διπλή εμπειρία διαμονής που προσφέρουν τα "Contessina Hotel" και "Contessina Suites & Spa" της Ζακύνθου, ένα δίπτυχο φιλοξενίας που φέρνει ξεχωριστό αέρα φινέτσας σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του νησιού.