Στην πιο γνωστή και πολύ-φωτογραφημένη παραλία της Καρπάθου, με τα πρασινογάλανα νερά και ψιλή άμμο, ένα εστιατόριο στην παραλία της Κυράς Παναγιάς υπόσχεται να μάς προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία με θέα το γαλάζιο του Ανατολικού Αιγαίου.
Το εστιατόριο "Κελάρια" πήραν το όνομα τους από τα κελιά μοναχών που κατοικούσαν εκεί για μεγάλα διαστήματα, δίπλα στο ομώνυμο μοναστήρι της Κυράς Παναγιάς. Αργότερα τα ίδια εξυπηρετούσαν κατοίκους της περιοχής, για τους καλοκαιρινούς μήνες, που οικογενειακά μεταφέρονται για αναψυχή και διακοπές στην παραλία της.
Σήμερα ο ιδιοκτήτης της Γιάννης Διάκος ανακατασκεύασε, ανέπτυξε, και εκσυγχρόνισε με την οικογένεια του τα κτίσματα και τους περιβάλλοντες χώρους, δημιουργώντας ένα παραθαλάσσιο χώρο εστιατορίου. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του, τα ποτά αλλά και σνακ στην παραλία μέχρι να μεταφερθεί στο εστιατόριο λίγα βήματα από το νερό, για να απολαύσει το γεύμα του με την δύση του ήλιου ή και μετά. Επιλογές από θαλασσινά αλλά και ζουμερά ψητά κρέατα, μαγειρευτά μιας κουζίνας που είναι απόλυτα κουρδισμένη στην ποιότητα των πρώτων υλών, καλό κρασί από τις ετικέτες τοπικών και ελληνικών κρασιών που διαθέτει το εστιατόριο ή με ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ από την λίστα των Kelaria Cocktails, κάνουν την εμπειρία μοναδική.
Τα "Kelaria Kyra Panagia", συνδυάζουν το παραδοσιακό με το δημιουργικό στοιχείο. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, ζωντανοί αστακοί με ζυμαρικά, ψητό χταπόδι με φάβα κάπαρη και καραμελωμένο κρεμμύδι, αλλά ακόμα και Tartare Τόνου είναι στα top πιάτα του εστιατορίου.