Δέκα μόλις σουίτες σε ένα από τα πιο φωτογενή σημεία του κόσμου δημιουργούν ένα boutique κουκούλι για το ξενοδοχείο "Kivotos Santorini", που αιωρείται πάνω από το βράχο του Σκάρου στο Ημεροβίγλι. Η ιστορία βέβαια των Kivotos Hotels ξεκίνησε να γράφεται πρώτα επί μυκονιάτικου εδάφους, όταν η οικογένεια Μιχόπουλου δημιούργησε το "Kivotos Mykonos" που πρωτοέθεσε τα θεμέλια της boutique φιλοξενίας στο "νησί των ανέμων". Στη Σαντορίνη, τα μεγέθη είναι ασφαλώς πιο μικρά, όμως η νεότερη γενιά της οικογένειας, ο Φίλιππος και ο Ιάσονας, που πλέον συνεχίζουν το έργο των γονιών τους, φρόντισαν να πλάσουν το "Kivotos Santorini" με πολλά από τα υλικά της επιτυχίας του μυκονιάτικου ξενοδοχείου μέσα στο οποίο μεγάλωσαν. Ένα από αυτά, το πιο σημαντικό ίσως, είναι εκείνη η μαγική boutique αίσθηση πως τα πάντα έχουν προβλεφθεί πριν από σένα για σένα, αφήνοντας σου ως μόνη "αποστολή" να περάσεις καλά και να απολαύσεις την εμπειρία της διαμονής.
Έτσι ακριβώς αισθάνθηκα μπαίνοντας στη σουίτα μου εκείνο το μεσημέρι, με τα έξυπνα φώτα της αναμμένα στην απόχρωση που είχα ζητήσει, το ηχείο να παίζει μουσικές από μια playlist προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις μου και βεβαίως τη μαγική θέα της Καλντέρας να εισβάλλει στο χώρο από τα μεγάλα παράθυρα. Αν και καθεμία είναι διαφορετική κι έχει τον δικό της χαρακτήρα, όλες οι σουίτες και η μοναδική τεράστια βίλα των 200 τ.μ. έχουν κοινά γνωρίσματα, όπως τα κάτι παραπάνω από αναπαυτικά κρεβάτια, τα εντυπωσιακά φωτιστικά που μοιάζουν σαν χαρακιές στους τοίχους και εκείνο το λαμπερό γκρι της λάβας μέσα και έξω, που κάνει το "Kivotos Santorini" να ξεχωρίζει μέσα στο ολόλευκο σκηνικό της Καλντέρας.
Κάτω από το εκτυφλωτικό φως του κυκλαδίτικου ήλιου αποκτά μαύρη διάσταση και είναι ίσως γι’ αυτόν το λόγο που το εστιατόριο του ξενοδοχείου ονομάζεται "Mavro". Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του συγκροτήματος, σε μια βεράντα πανοραμικής θέας κι έχει επικεφαλής τον Δημήτρη Κατριβέση. Σε πολύ μεγάλα μαγειρικά κέφια, ο ταλαντούχος σεφ καλλιτεχνεί την tradinnovative κουζίνα του και προτείνει πιάτα που παντρεύουν δημιουργικά την παράδοση με την καινοτομία, βάζοντας στο παιχνίδι της γεύσης πολλά από τα χαρακτηριστικά υλικά της Σαντορίνης, τις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές και αρκετά συχνά το στοιχείο της ψευδαίσθησης, με φόντο ασφαλώς το για πολλούς ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου.
3 σπέσιαλ "Mavro" πιάτα
Κανελέ κρεμμυδιού
Το αγαπημένο γαλλικό γλύκισμα μπαίνει σε αλμυρή τροχιά με κρεμμύδι, προζύμι, κουνουπίδι και γκλάσο μαύρου σκόρδου, ενώ το στεφανώνει μια σαλάτα με μαριναρισμένα φύκια της θάλασσας που του προσφέρει ιωδιούχα φρεσκάδα.
Σκορδομακάρονα
Κι όμως το πιάτο με το καλοσχηματισμένο ζυμαρικό που θα έρθει μπροστά σου δεν είναι ακριβώς το παραδοσιακό έδεσμα της Σαντορίνης, αλλά ένα "perfect illusion" φτιαγμένο από σφυρίδα με τσίλι και πιπεριές aji Amarillo.
Καρπάτσιο καλαμαριού
Εδώ η παρασκευή της εκφώνησης του πιάτου γίνεται ένα εξαιρετικά φίνο και αραχνοΰφαντο "μαντίλι" που σκεπάζει πεντανόστιμη στρατσιατέλα και πετιμέζι καρότου, ενώ τη γεύση εξάπτει ξίδι με χαμομήλι.
Ημεροβίγλι, Σαντορίνη, 2286028490, kivotoshotels.com