"Kivotos Santorini" & "Mavro" δίνουν άλλο χρώμα στη Σαντορίνη

Ζήσαμε και απολαύσαμε δύο μέρες σε μια boutique κιβωτό που ξεχωρίζει στο περίφημο Νησί του Ηφαιστείου.

kivotos1

Δέκα μόλις σουίτες σε ένα από τα πιο φωτογενή σημεία του κόσμου δημιουργούν ένα boutique κουκούλι για το ξενοδοχείο "Kivotos Santorini", που αιωρείται πάνω από το βράχο του Σκάρου στο Ημεροβίγλι. Η ιστορία βέβαια των Kivotos Hotels ξεκίνησε να γράφεται πρώτα επί μυκονιάτικου εδάφους, όταν η οικογένεια Μιχόπουλου δημιούργησε το "Kivotos Mykonos" που πρωτοέθεσε τα θεμέλια της boutique φιλοξενίας στο "νησί των ανέμων". Στη Σαντορίνη, τα μεγέθη είναι ασφαλώς πιο μικρά, όμως η νεότερη γενιά της οικογένειας, ο Φίλιππος και ο Ιάσονας, που πλέον συνεχίζουν το έργο των γονιών τους, φρόντισαν να πλάσουν το "Kivotos Santorini" με πολλά από τα υλικά της επιτυχίας του μυκονιάτικου ξενοδοχείου μέσα στο οποίο μεγάλωσαν. Ένα από αυτά, το πιο σημαντικό ίσως, είναι εκείνη η μαγική boutique αίσθηση πως τα πάντα έχουν προβλεφθεί πριν από σένα για σένα, αφήνοντας σου ως μόνη "αποστολή" να περάσεις καλά και να απολαύσεις την εμπειρία της διαμονής. 

kivotos2

Έτσι ακριβώς αισθάνθηκα μπαίνοντας στη σουίτα μου εκείνο το μεσημέρι, με τα έξυπνα φώτα της αναμμένα στην απόχρωση που είχα ζητήσει, το ηχείο να παίζει μουσικές από μια playlist προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις μου και βεβαίως τη μαγική θέα της Καλντέρας να εισβάλλει στο χώρο από τα μεγάλα παράθυρα. Αν και καθεμία είναι διαφορετική κι έχει τον δικό της χαρακτήρα, όλες οι σουίτες και η μοναδική τεράστια βίλα των 200 τ.μ. έχουν κοινά γνωρίσματα, όπως τα κάτι παραπάνω από αναπαυτικά κρεβάτια, τα εντυπωσιακά φωτιστικά που μοιάζουν σαν χαρακιές στους τοίχους και εκείνο το λαμπερό γκρι της λάβας μέσα και έξω, που κάνει το "Kivotos Santorini" να ξεχωρίζει μέσα στο ολόλευκο σκηνικό της Καλντέρας.

kivotos3

Κάτω από το εκτυφλωτικό φως του κυκλαδίτικου ήλιου αποκτά μαύρη διάσταση και είναι ίσως γι’ αυτόν το λόγο που το εστιατόριο του ξενοδοχείου ονομάζεται "Mavro". Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του συγκροτήματος, σε μια βεράντα πανοραμικής θέας κι έχει επικεφαλής τον Δημήτρη Κατριβέση. Σε πολύ μεγάλα μαγειρικά κέφια, ο ταλαντούχος σεφ καλλιτεχνεί την tradinnovative κουζίνα του και προτείνει πιάτα που παντρεύουν δημιουργικά την παράδοση με την καινοτομία, βάζοντας στο παιχνίδι της γεύσης πολλά από τα χαρακτηριστικά υλικά της Σαντορίνης, τις μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές και αρκετά συχνά το στοιχείο της ψευδαίσθησης, με φόντο ασφαλώς το για πολλούς ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του κόσμου. 

kivotos4
Δημήτρης Κατριβέσης

3 σπέσιαλ "Mavro" πιάτα

kivotos8

Κανελέ κρεμμυδιού 
Το αγαπημένο γαλλικό γλύκισμα μπαίνει σε αλμυρή τροχιά με κρεμμύδι, προζύμι, κουνουπίδι και γκλάσο μαύρου σκόρδου, ενώ το στεφανώνει μια σαλάτα με μαριναρισμένα φύκια της θάλασσας που του προσφέρει ιωδιούχα φρεσκάδα. 

kivotos9

Σκορδομακάρονα 
Κι όμως το πιάτο με το καλοσχηματισμένο ζυμαρικό που θα έρθει μπροστά σου δεν είναι ακριβώς το παραδοσιακό έδεσμα της Σαντορίνης, αλλά ένα "perfect illusion" φτιαγμένο από σφυρίδα με τσίλι και πιπεριές aji Amarillo. 

kivotos10

Καρπάτσιο καλαμαριού 
Εδώ η παρασκευή της εκφώνησης του πιάτου γίνεται ένα εξαιρετικά φίνο και αραχνοΰφαντο "μαντίλι" που σκεπάζει πεντανόστιμη στρατσιατέλα και πετιμέζι καρότου, ενώ τη γεύση εξάπτει ξίδι με χαμομήλι. 

Ημεροβίγλι, Σαντορίνη, 2286028490, kivotoshotels.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Navarino Challenge 2024: Αθλητικός Τουρισμός και Ευεξία στην Costa Navarino

Το Navarino Challenge επιστρέφει για 12η χρονιά από τις 18-20 Οκτωβρίου 2024 στην Costa Navarino και την Πύλο, με πάνω από 55 δράσεις για όλες τις ηλικίες. Με το μήνυμα "ο αθλητισμός ενώνει", το event θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αθλητικού τουρισμού και ευεξίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.