Η επιτυχημένη εκδήλωση "Θησαυροί Κορινθιακής Γης” που φέτος μετρά την 3η της έκδοση επιστρέφει ανανεωμένη την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 στην Αρχαία Κόρινθο.
Σε ένα αρχαιολογικό τόπο που μαγεύει κάθε επισκέπτη και με φόντο το μεγαλύτερο αφήγημα του τόπου, τον Ακροκόρινθο θα ξετυλιχθεί μία ξεχωριστή Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου καθώς και ένα άκρως βιωματικό Live Cooking στον υπαίθριο χώρο του παραδοσιακού χωριού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι "Θησαυροί της Κορινθιακής Γης” αποτελούν μία έμπνευση της Κατερίνας Καρσιώτη, Δημοσιογράφου - Ξεναγού στον οινικό & αγροτουριστικό τομέα ενώ η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ) σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίας. Στόχος φυσικά η απόλυτη σύνδεση του πολιτιστικού αποθέματος με τα τοπικά προιόντα και την τοπική κουζίνα. Για πρώτη φορά ένας αρχαιολογικός χώρος με τεράστια ιστορία άνοιξε τις πόρτες του σε μία γαστρονομική εκδήλωση και αυτό χάρη στην υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και της προϊσταμένης κα Παναγιώτας Κασίμη.
Για ακόμα μία χρονιά πολιτισμός, αγροδιατροφικά προιόντα και τοπική κουζίνα βρίσκονται ανάμεσα μας!
Ένα γεγονός με δυναμική και δυνατότητες εξέλιξης αλλά παράλληλα με αυθεντικότητα και βιωματικότητα φέρνει ανάμεσα σε όλους τα τοπικά προιόντα του τότε και του τώρα, την χρήση τους στην σύγχρονη κουζίνα αλλά και την γνωριμία με αξιόλογους παραγωγούς ολόκληρης της περιοχής.
Η Ημερίδα που κάθε χρόνο φιλοξενεί ξεχωριστές ομιλίες και συζητήσεις φέτος θα πλαισιωθεί από τέσσερις (4) προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, της γαστρονομίας και του κρασιού. Πιο συγκεκριμένα ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από την Παναγιώτα Κασίμη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, την Ντίνα Νικολάου, διακεκριμένη Chef σε Ελλάδα και εξωτερικό, τη Δέσποινα Ζευκιλή, Διευθύντρια του Αθηνόραμα, και του Γιώργου Λούκα, διακεκριμένος Sommelier trainer και ιδρυτής της σχολής Genius In Gastronomy.
Το Live Cooking για την φετινή χρονιά και τις νέες συνταγές αποκλειστικά με πρώτες ύλες από την Κορινθία και την γύρω περιοχή επιμελείται η μοναδική Chef Ντίνα Νικολάου που η ελληνική κουζίνα αποτελεί για εκείνη το Α και το Ω. Όλα αυτά τα χρόνια η Chef έχει συνηθίσει το κοινό της σε προτάσεις με άπλετη γεύση, ελληνικότητα, καινοτομία και φυσικά καθετί να πηγάζει από την αυθεντικότητα του εκάστοτε τόπου. Μαζί της θα βρίσκεται ο Chef Γιάννης Μπρατσολιάς.
Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση τοπικών προιόντων πραγματοποιώντας άκρως απολαυστικές γευσιγνωσίες και γνωρίζοντας τους παραγωγούς ενώ ένα Cocktail Session αποκλειστικά με κρασί και τσίπουρο θα εκτοξεύσει όλες τις αισθήσεις και φυσικά θα δροσίσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Την Κυριακή 24 Ιουλίου δίνουμε το πιο γευστικό ραντεβού στην Αρχαία Κόρινθο μέσα σε μία ατμόσφαιρα φιλόξενη, μοναδική με την παραδοσιακή αυθεντική νότα να κάνει αίσθηση και με τον το τοπίο να μαγεύει κάθε επισκέπτη.
Γιατί τα τοπικά προιόντα είναι τα μικρά διαμάντια της φύσης αλλά και της πόλης σου…Ανακάλυψε τα δίπλα σου…
Περισσότερες Πληροφορίες:
Ημερομηνία Εκδήλωσης: Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 | Τοποθεσία και ώρα Ημερίδας: Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου στις 20:15 μ.μ. | Τοποθεσία και ώρα έναρξης Live Cooking & έκθεσης τοπικών προιόντων: υπαίθριος χώρος παραδοσιακού χωριού και ώρα 22:00 μ.μ. | Επιμέλεια "Θησαυρών Κορινθιακής Γης”: Κατερίνα Καρσιώτη | Graphics: Άγγελος Κουρτίδης | Video: Μερκούριος Γκούμας | Διοργάνωση: Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου & Δήμος Κορινθίων
Facebook: Θησαυροί Κορινθιακής Γης | Instagram: @corinthiantreasures *
Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του Επιμελητηρίου Κορινθίας, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Corinthian Food, της Φάρμας Μητσόπουλου, της ΟΣΕΕΣΠ.