Δυτική Ελλάδα: Εμπειρία για κάθε επισκέπτη

Με αφετηρία το "Grand Elis Hotel" στη Σαβάλια Ηλείας, ξεκινά η περιήγηση σε δύο από τους σημαντικότερους προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας, Ηλεία και Αχαΐα.

Grand Elis Hotel & Spa Resort

Στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, σε μια όαση ηρεμίας και γαλήνης δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή Σαβαλίων, με θέα στο νησί της Ζακύνθου, δίπλα σε πευκόδασος 85.000 τ.μ. βρίσκεται το "Grand Elis Hotel Spa Resort", ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο eco-friendly συγκρότημα, όπου το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο του διπλανού δάσους και των κήπων του κυριαρχούν. 

Το "Grand Elis Hotel Spa Resort" διαθέτει 82 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, σε τρία κτίρια. Ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει στα άνετα κρεβάτια δίπλα στην πισίνα, απολαμβάνοντας τον ήλιο και πίνοντας δροσιστικά κοκτέιλ. 'Ή εναλλακτικά, μπορεί να χαρεί την ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου.

Δείπνο καλωσορίσματος στο "Grand Elis Hotel"

Δυτική Ελλάδα

Η γαστρονομική ταυτότητα του "Grand Elis Hotel" συνδέεται άμεσα με την τοπική - θεματική  γαστρονομία και τα προϊόντα που την αναδεικνύουν. Κάθε πιάτο έχει την αίσθηση του ντόπιου. Από τις τοπικές ελιές που καλλιεργούνται από μικρούς παραγωγούς και το ελαιόλαδο, στα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, το κρέας και τα θαλασσινά, τα φρέσκα λαχανικά.

grandelishotel.gr

Ξενάγηση στο οινοποιείο Αchaia Clauss, το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδας

Δυτική Ελλάδα

Επιπλέον, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Αchaia Clauss, ένα ιστορικό οινοποιείο, που ιδρύθηκε το 1891. Σήμερα παράγει πλέον τα προϊόντα του σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ιστορική του εγκατάσταση. Η Αchaia Clauss ιδρύθηκε το 1861 και είναι το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδας.

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας  

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης και στεγάζεται σε κτίριο που κατασκευάστηκε το 2008 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη. Έχει συνολικό εμβαδό 5.955 τ.μ. και διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες για τη μόνιμη έκθεση, μία αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, σύγχρονους χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού, αμφιθέατρο, αναψυκτήριο, εργαστήρια συντήρησης, αποθήκες αρχαίων και υπαίθριο χώρο, ο οποίος εξυπηρετεί και τη στάθμευση των οχημάτων των επισκεπτών.  Στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου εκτίθενται ευρήματα που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. και προέρχονται από την πόλη των Πατρών, καθώς και από  περιοχές της νότιας και της δυτικής Αχαΐας. 

Γεύμα στην περιοχή Κουρούτα, "Axilleion Mare Restaurant"

Δυτική Ελλάδα

Στην καρδιά της Κουρούτας βρίσκεται η παραθαλάσσια ταβέρνα "Αxilleion Mare Restaurant". Οι ντόπιοι την αποκαλούν "Ντίνο", ένα παρατσούκλι που συνοδεύει τον ιδιοκτήτη της εδώ και αρκετά χρόνια. Στο "Αxilleion Mare Restaurant" βρίσκουμε πεντανόστιμο νουά και σπιτικά κεφτεδάκια, ποικιλία μαγειρευτών και φρέσκο ψάρι. 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων | Φεστιβάλ Χελμού 2024

Δυτική Ελλάδα

Το πρώτο φεστιβάλ υπαίθριων δραστηριοτήτων και μουσικής που σηματοδοτεί την έναρξη  του καλοκαιριού μέσα στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου και Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Χελμού Βουραϊκού και του Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι το πρώτο κέντρο χιονοδρομίας που φιλοξενεί ένα event αυτής της κλίμακας δίνοντας οικονομική ανάσα και προοπτικές σε μια δημοτική επιχείρηση που εξελίσσεται σταθερά μέσα στα τελευταία έτη. Το όραμα των  διοργανωτών είναι ο Χελμός να γίνει "Ένα βουνό για όλους", ένα σπίτι για χιλιάδες κατασκηνωτές που έχουν την δυνατότητα να κατασκηνώσουν στις ειδικά διαμορφωμένες περιοχές camping και για 3 μέρες οι πρόποδες του Χελμού να γίνουν το σπίτι τους. 

festival.kalavritaski.gr

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μέγα Σπηλαίου

Δυτική Ελλάδα

To ιερό προσκύνημα της Ορθοδοξίας στην Πελοπόννησο είναι η Ιερά Μονή του Μ. Σπηλαίου, η οποία προκαλεί δέος, καθώς βρίσκεται στη σκιά απόκρημνου βράχου σε υψόμετρο 940 μ. Πήρε το όνομά της από το κάθετο βραχώδες συγκρότημα του Χελμού, επάνω στο οποίο είναι κτισμένη η Μονή. Σήμερα οκταόροφη, υψώνεται "κολλημένη" στο βράχο. Το καθολικό της Μονής σκαμμένο στο βράχο, είναι ναός σταυροειδής, εγγεγραμμένος με δύο νάρθηκες. Ο κύριος ναός έχει τοιχογραφίες του 1653, αξιόλογα μαρμαροθετήματα στο  δάπεδο, ξυλόγλυπτο τέμπλο κ.λ.π. 

Ο αντιπεριφερειάρχης τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ.  Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος αναφερόμενος στις ομορφιές του προορισμού δήλωσε μεταξύ άλλων: "Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος και χαρούμενος για τη διοργάνωση αυτού του ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων τουριστικής προβολής της  ΠΔΕ 2024, καθώς δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγήσουμε τους φιλοξενούμενούς μας διακεκριμένους δημοσιογράφους σε όμορφα μέρη της Ολυμπιακής Γης. Στόχος μας ήταν να τους γνωρίσουμε σημεία ενδιαφέροντος του υπέροχου τόπου μας, έτσι ώστε οι επισκέπτες μας  να γίνουν μέτοχοι της εμπειρίας, να ευαισθητοποιηθούν για τα μέρη μας, και να  μεταλαμπαδεύσουν το βίωμά τους στο αναγνωστικό, τηλεοπτικό και ψηφιακό κοινό τους.

Η δράση αυτή αποτελεί για εμάς ένα εργαλείο που ενέχει υψηλή αποτελεσματικότητα και  ενισχύει με άμεσο τρόπο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από την Ελλάδα και το  εξωτερικό, ώστε να αποκομίσουν και άλλοι τις μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοί μας μέσα από τη σύντομη αυτή επίσκεψη στην Ολυμπιακή Γη της καρδιάς μας!"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Grand Hyatt Athens" είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός από μόνος του

Με εκπληκτική θέα που εκτείνεται από την Ακρόπολη έως και τον Σαρωνικό, το rooftop και τα δύο εστιατόρια του πολυτελούς ξενοδοχείου θα μας απασχολήσουν ευχάριστα αυτό το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2024

"Μακρύαμμος Bungalows": Οι διακοπές σου σε ένα πνεύμονα φύσης στη Θάσο, με θέα στο Αιγαίο

Τα πανέμορφα πετρόχιστα bungalows που ακολουθούν τη παραδοσιακή Θασίτικη αρχιτεκτονική πάνω στη θάλασσα μας προδιαθέτουν για χαλαρωτικές διακοπές.

Yoga retreat στην Εύβοια παρέα με τη Φθινοπωρινή ισημερία

Οι yoga instructors Μαρίνα Παππά και Άννα Καραγιάννη μας καλούν σε μια αναζωογονητική εμπειρία στο Μαρμάρι.

Η Ολγα Κεφαλλογιάννη κινεί την αποκατάσταση του Αχιλλείου

Το Υπουργείο Τουρισμό ενεργεί για την αποκατάσταση του Αχιλλείου συγκροτήματος στην Κέρκυρα.

Τι αποκαλύπτει η έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ για το πώς ταξιδεύουν οι Έλληνες

Στη παρούσα μελέτη παρουσιάζονται τα στοιχεία των δραστηριοτήτων των Ελλήνων τουριστών, οι τρόποι μεταφοράς αλλά και οι συχνότεροι χώροι διαμονής τους.