Zagori Mountain Running 2024: Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος επιστρέφει

Η φετινή διοργάνωση προσφέρει 7 πακέτα διαδρομών για να επιλέξει ο κάθε δρομέας την πρόκληση που του ταιριάζει καλύτερα.

Zagori Mountain Running 2024

Το Zagori Mountain Running, το μεγαλύτερο trail running event βουνού της χώρας επιστρέφει ανανεωμένο, γεμάτο προκλήσεις, για τον 13ο χρόνο του "στον τόπο πίσω από το βουνό", στο Ζαγόρι, στις 19-21 Ιουλίου

Τα βουνά αποτελούν σημαντικό στοιχείο της ανθρώπινης ζωής και οι ορεινοί αγώνες του Ζαγορίου που ξεκίνησαν το 2011 συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και τους κορυφαίους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι κορυφές τους συμβολίζουν την ανθρώπινη επιμονή και θέληση, καθώς και το μοναδικό αίσθημα της ελευθερίας. Το 13o Zagori Mountain Running μάς προσκαλεί να ανακαλύψουμε το τοπίο της Τύμφης, μέσα από τις 7 πιο εμβληματικές κορυφές της. Εντός των ορίων της περιλαμβάνεται ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου, προστατευόμενος βιότοπος Natura 2000, μια περιοχή με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, το φαράγγι του Βίκου, η χαράδρα του Αώου και μια σειρά από τα μοναδικά γραφικά χωριά του Ζαγορίου τα οποία αποτελούν πλέον μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η περιοχή έχει ονομαστεί "Δρυμός των μεγάλων κορυφών" λόγω των πολλών απότομων και υψηλών κορυφών που έχει, με υψηλότερη αυτή της Γκαμήλας (2497m). Η αφίσα του 13ου Zagori Mountain Running εμπνέεται από την Τύμφη και τις 7 πιο εμβληματικές κορυφές της, Γκαμήλα, Αστράκα, Πλόσκος, Καρτερός, Μεγάλα Λιθάρια, Τσούκα Ρόσα, Γκούρα.

6+1 πακέτα διαδρομών

Η φετινή διοργάνωση υπόσχεται νέες εμπειρίες, μέσα από τις νέες χαραγμένες διαδρομές. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει 6+1 πακέτα διαδρομών για να επιλέξει ο κάθε δρομέας την πρόκληση που του ταιριάζει καλύτερα:

  • Challenge (60+33km): Για πρώτη φορά το 2024 θα διεξαχθεί ο αγώνας Challenge, που είναι στην ουσία ο συνδυασμός 2 αγώνων: του TeRA (60km) και του Zagori Classic Race 33km (33km). Δημιουργήθηκε για όλους εκείνους τους αθλητές που επιθυμούν να έρθουν αντιμέτωποι με την πρόκληση του να τρέξουν 2 αγώνες back-to-back, ξεπερνώντας τα προσωπικά τους όρια.
  • Tera (60km): Το TeRA είναι ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος με μήκος 60 χιλιομέτρων και θετική υψομετρική διαφορά κοντά στα 4.000 μέτρα. Αποτελεί τον κορυφαίο αγώνα του Zagori Mountain Running και φέτος επιστρέφει ανανεωμένος και πιο απαιτητικός από ποτέ. Η εκκίνηση γίνεται στις 5 π.μ. και οι συμμετέχοντες έχουν 15 ώρες ως χρονικό όριο ολοκλήρωσης, με ένα ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού.
    Zagori Mountain Running 2024
  • Zagori Classic Race (33km): Η νέα διαδρομή των 33 χιλιομέτρων περιλαμβάνει 2.100 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και αποτελεί μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα όριά μας. Η διαδρομή περνάει από πολλά χωριά, σκάλες & γεφύρια του Ζαγορίου.
  • Half Marathon (21km): Ο φετινός αγώνας Half Maratho 21km του Zagori Mountain Running αλλάζει μέρα και ώρα και επιστρέφει ανανεωμένος. Μια διαδρομή που διασχίζει παραδοσιακά χωριά και γεφύρια όπως του Χάτσιου, του Κόκκορου και το Τρίτοξο.
  • Forest (10km): Μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε για τη σημασία των δασών και την ανάγκη να διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της φύσης. Διαθέτει +430 μέτρα υψομετρικής και θέα τη χαράδρα του Βίκου.
    Zagori Mountain Running 2024
  • Fun (5km): Μια κυκλική διαδρομή (+240 μέτρα θετικής υψομετρικής), μέτριας δυσκολίας, ιδανική για όλους όσοι θέλουν να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με το ορεινό τρέξιμο.
  • Ζαγοράκι: Ο αγώνας των μικρών φίλων, το Ζαγοράκι με την υποστήριξη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Ζαγόρι.

Εγγραφή εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου μάς ταξιδεύει στον κόσμο της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 14 διαφορετικούς χώρους, με 31 θεματικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, χορό, εκπαίδευση, ομιλίες και εκθέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/07/2024

Λήμνος: Η ήρεμη δύναμη με το φοβερό φαγητό και το καθηλωτικό τοπίο που τώρα δικαιώνεται

Εκεί που ήταν καταχωνιασμένη στο τραυματικό θυμικό φαντάρων, ή που αφομοιωνόταν ως καβάτζα των σέρφερ, τα τελευταία χρόνια η Λήμνος εισέβαλε στις ταξιδιωτικές συνειδήσεις. Και στα αντίστοιχα ποσταρίσματα. Και πολύ άργησε!

Κάτι τρέχει στη Θηρασιά

Κι αν η Καλντέρα έχει σύντομα νέο σουξέ;

Δυτική Ελλάδα: Εμπειρία για κάθε επισκέπτη

Με αφετηρία το "Grand Elis Hotel" στη Σαβάλια Ηλείας, ξεκινά η περιήγηση σε δύο από τους σημαντικότερους προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας, Ηλεία και Αχαΐα.