Η Ρόδος του Δημήτρη Κονταράτου

Ο Ροδίτης σεφ και ιδιοκτήτης του μαγειρικού «τεχνουργείου», όπως το αποκαλεί, «Λακάνη», μάς ξεναγεί στα στέκια του «νησιού των ιπποτών», που ξεχωρίζει και αγαπά.

Δημήτρης Κονταράτος

Εδώ και λίγο καιρό ανοίξαμε το μαγειρικό μας "τεχνουργείο”, που ακούει στο όνομα "Λακάνη”, και χαιρόμαστε πολύ που ο κόσμος το αγκάλιασε από την πρώτη μέρα. Οι τυχεροί προλαβαίνουν να φάνε• οι τολμηροί που έρχονται λίγο αργά δεν προλαβαίνουν ούτε κόκκο από αλάτι (που και αυτός είναι περιορισμένος μιας και η φιλοσοφία του φαγητού με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είναι και εδώ σταθερή αξία). Στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μου τις Κυριακές βολτάρω και χαλαρώνω στα στενάκια της Λίνδου, κάνοντας οπωσδήποτε μια στάση για πρωινό –έστω και καθυστερημένα– στο αγαπημένο "Yannis Bar”. Επόμενη στάση τα Κολύμπια και η ψαροταβέρνα "Λιμανάκι”, όπου συνήθως με περιμένει το αγαπημένο μου τραπέζι στην άκρη του βράχου και πάνω στο κύμα, όμως πάντοτε ευχαριστιέμαι ένα πέρασμα από τον "Κόζα στα Στεγνά”, τον οποίο θεωρώ μεγάλο μαγειρικό καλλιτέχνη.

Διαβάστε Επίσης

Πριν τη δουλειά θα περάσω από το "Monk” να απολαύσω ένα μονοποικιλιακό καφεδάκι από το φίλο μου τον Παναγιώτη. Στο διάλειμμά μου θα κατηφορίσω στο "Grand Café” για μια δροσερή μπίρα ή για ένα καταδρομικό τσίπουρο παρέα με το φίλο και ψυχαναλυτή Σελτζούκ. Το τέλος της δουλειάς με βρίσκει να κοιτάω το φάρο και το λιμάνι από το "Yachting Café” παρέα με τον Γιώργο. Αν είναι Τρίτη, θα περάσω από το αγαπημένο μου "10gr” στην Παλιά Πόλη για γευσιγνωσία και τσιμπολογήματα με το φίλο Αντώνη. Η βόλτα στα στενά της Παλιάς Πόλης, την τάφρο και τη νέα αγορά, με μια στάση στο καφενείο Σύμη για φρέσκες ψαριές –ειδικά τις κουτσομούρες και τα μπαρμπουνάκια τους– είναι απαραίτητη, ενώ αγαπημένο πόστο είναι και το "Marco Polo”, σκέτη απόλαυση για την ατμόσφαιρα, τα φοβερά γλυκά της κ. Έφης, τη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα του Λευτέρη και την προσεγμένη κάβα κρασιών τους. Τις Παρασκευές κάνω στέκι το "Beerokouto”, επίσης στην Παλιά Πόλη, που αγαπώ για τις άφθονες επιλογές από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Στο κέντρο για funky ποτά το "The Last butler” έχει μπάρα που "φυσάει” και αντίστοιχη κουζίνα. Αγαπημένη μου παραλία είναι ο κόλπος των Βληχών και η ερημική παραλία των Θερμοπυλών στη Λαχανιά, όπου αν έχω όρεξη θα ρίξω ένα καλαμίδι να περάσει η ώρα και, αν είμαι τυχερός, μπορεί να πιάσω και κανένα ψαράκι. Μετά τη θάλασσα, φύγαμε για αμαξάδα προς το κάστρο της Κρητηνίας και στη συνέχεια χαλαρό καφεδάκι και περίπατο στο "Έλαφος” στον Προφήτη Ηλία".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Zagori Mountain Running 2024: Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος επιστρέφει

Η φετινή διοργάνωση προσφέρει 7 πακέτα διαδρομών για να επιλέξει ο κάθε δρομέας την πρόκληση που του ταιριάζει καλύτερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2024

"Radisson Blu Park": Τέχνη και πολυτέλεια στην Αθήνα

Στην all day εμπειρία του ξενοδοχείου, που περιλαμβάνει το "10 Urban Roof" και ένα εστιατόριο με a la carte menu, προστίθεται φέτος το καλοκαίρι και η έκθεση με έργα του αναγνωρισμένου εικαστικού Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Ταξίδι στη Γερμανία: Στον Πυρετό του ΕURO 2024

Φέτος το καλοκαίρι, δέκα γερμανικές πόλεις συντονίζονται στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, φέρνοντας στο επίκεντρο όχι μόνο την μπάλα, αλλά και τον πολιτισμό.

Ολοκληρώθηκαν τρία προγράμματα του Cycladic Identity σε Κέα και Πάρο

Πρόκειται για τη νέα πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδική Τέχνης, που έχει στόχο την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.

Μια σινεφίλ βραδιά "Πριν τα Μεσάνυχτα" και το πρώτο W Cocktail Festival στρέφουν τους προβολείς στη Navarino Agora της Costa Navarino

Signature cocktails από κορυφαίους mixologists και μία ειδική προβολή επιβεβαιώνουν το πολιτιστικό και γαστρονομικό αποτύπωμα του πολυχώρου της Navarino Agora.

Η Μήλος απέχει μόλις 4 ώρες με τη Minoan Lines

Σαλπάρουμε με Minoan Lines για τη Μήλο σε 4 ώρες, με συνοδοιπόρους μας την άνεση, την απολαυστική μετακίνηση εν πλω και την κρητική γαστρονομία.

"Vision Omonia": Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Vision Greece στην καρδιά της Αθήνας

Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο μοντέρνου σχεδιασμού, τέχνης και φιλοξενίας.