Κάτι τρέχει στη Θηρασιά

Κι αν η Καλντέρα έχει σύντομα νέο σουξέ;

Η Θηρασιά

Κι αν ο επόμενος ανεξερεύνητος προορισμός του Αιγαίου είναι η Θηρασιά; Ριψοκίνδυνο να το υποστηρίξει πλήρως κανείς αλλά κάτι φαίνεται να κινείται σημαντικά τα τελευταία δύο έτη στο μικρό νησί της Καλντέρας, μόλις λίγα λεπτά από τη Σαντορίνη. 

Μέρη όπως τα παρακάτω γεννούν προσδοκίες και δείχνουν να επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές.

Qhera, το εστιατόριο-προορισμός

'Ισως ο Χάρης Βρης μαζί με τον εξαιρετικό σεφ Φάνη Μαϊκαντή να είχαν στο μυαλό τους κάτι για τη Θηρασιά όταν πριν δύο χρόνια έστηναν το παρά θίν' αλός εστιατόριό τους στον Κόρφο, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την πρώτη σύγχρονη επιλογή για φαγητό στο εν λόγω μέρος. Το βραβευμένο πια Qhera έχει εξελιχθεί σε προορισμό, σε έναν θαυμάσιο μώλο όπου ησυχάζει το μυαλό και το μάτι, σε ένα περιβάλλον μεσογειακής ανεμελιάς. Η κουζίνα του περικλείει όλα εκείνα που θέλει να γευτεί κανείς στις διακοπές του, ελαφρώς ραφιναρισμένα και με πολύ νόστιμα twists. Η χωριάτικη-poke με μπακαλιάρο, τα ωμά και η μακαρονάδα με σκορπίνα είναι άχαστα.

Μικρά Θήρα, το διαφορετικό οινοποιείο

Η πορεία του σύγχρονου ταξιδιωτικού brand name της χώρας μοιάζει πια να περνά μέσα (και) από τους αμπελώνες της, με όχημα οινοποιεία-στολίδια που κρατούν ψηλά τη σημαία του ελληνικού terroir στο οικουμενικό τουριστικό γίγνεσθαι. Και ασφαλώς στο αντίστοιχο οινικό πεδίο. Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες σε αυτά είναι και το Μικρά Θήρα, το νέο και μοναδικό οινοποιείο στη Θηρασιά της Σαντορίνης, στο οποίο συμπράττουν 3 οινολόγοι: ο κ. Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο κ. Βασίλης Τσακτσαρλής και η κ. Ιωάννα Βαμβακούρη.

Το οινοποιείο Μικρά Θήρα στη Θηρασιά 1

Το οινοποιείο Μικρά Θήρα στη Θηρασιά 2

Το μοναδικό και αγνό οινοπέδιο της Θηρασίας αποτέλεσε μια πρόκληση στην καλλιέργεια αμπελιών και στην παραγωγή κρασιών ποιότητας για τους τρεις προαναφερθέντες. Κρίνοντας από τις τρεις ετικέτες που έχει λανσάρει έως τώρα το Μικρά Θήρα, τα πράγματα κυλούν θαυμάσια.

The Duchess, το ξενοδοχείο που έρχεται

Το ξενοδοχείο The Duchess στη Θηρασιά

Από την άνοιξη του 2025, το The Duchess φιλοδοξεί να προσφέρει στον επισκέπτη μια πεντάστερη εμπειρία με θέα την Καλντέρα και το ηλιοβασίλεμα. Μέσω 12 πολυτελών σουιτών θα δώσει μία διαφορετική πρόταση διαμονής, πλαισιώνοντάς τις με ένα πλήρως εξοπλισμένο spa και ένα εστιατόριο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Grand Hyatt Athens" είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός από μόνος του

Με εκπληκτική θέα που εκτείνεται από την Ακρόπολη έως και τον Σαρωνικό, το rooftop και τα δύο εστιατόρια του πολυτελούς ξενοδοχείου θα μας απασχολήσουν ευχάριστα αυτό το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2024

"Μακρύαμμος Bungalows": Οι διακοπές σου σε ένα πνεύμονα φύσης στη Θάσο, με θέα στο Αιγαίο

Τα πανέμορφα πετρόχιστα bungalows που ακολουθούν τη παραδοσιακή Θασίτικη αρχιτεκτονική πάνω στη θάλασσα μας προδιαθέτουν για χαλαρωτικές διακοπές.

Yoga retreat στην Εύβοια παρέα με τη Φθινοπωρινή ισημερία

Οι yoga instructors Μαρίνα Παππά και Άννα Καραγιάννη μας καλούν σε μια αναζωογονητική εμπειρία στο Μαρμάρι.

Η Ολγα Κεφαλλογιάννη κινεί την αποκατάσταση του Αχιλλείου

Το Υπουργείο Τουρισμό ενεργεί για την αποκατάσταση του Αχιλλείου συγκροτήματος στην Κέρκυρα.

Τι αποκαλύπτει η έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ για το πώς ταξιδεύουν οι Έλληνες

Στη παρούσα μελέτη παρουσιάζονται τα στοιχεία των δραστηριοτήτων των Ελλήνων τουριστών, οι τρόποι μεταφοράς αλλά και οι συχνότεροι χώροι διαμονής τους.