Low budget διακοπές στα ελληνικά νησιά

Πέντε εναλλακτικοί καλοκαιρινοί προορισμοί που, μακριά από τα πολύβουα, δημοφιλή ελληνικά νησιά, προσφέρουν πανέμορφες τοποθεσίες για εξερεύνηση, καλό φαγητό, κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές, προκειμένου να κρατήσουμε χαμηλά το προφίλ, αλλά και το budget.

Κύθνος © Shutterstock

Στην Κύθνο για ανεμελιά με θέα τις Κυκλάδες

Χρειάζεται μόνο ένα δίωρο από το λιμάνι του Λαυρίου για να φτάσει κανείς στην Κύθνο και να απολαύσει χαμηλών τόνων διακοπές, με φόντο το ασύγκριτο κυκλαδίτικο τοπίο. Για φαγητό και ρακόμελα, η Ξερολιθιά είναι το σωστό μέρος, ενώ αξίζει να κάνετε μια βόλτα στη γραφική Χώρα του νησιού. Η Κύθνος έχει πάνω από 90 μοναδικές παραλίες και, αν δεν ξέρετε πού να πρωτοπάτε, απαραίτητη στάση είναι οι ιαματικές πηγές των Λουτρών, που τα νερά τους διατηρούν μια σταθερή θερμοκρασία 52°C καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στη Νίσυρο για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα

Νίσυρος
© Shutterstock

Το ηφαίστειο της Νισύρου αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους που οι τουρίστες επισκέπτονται το νησί του Νότιου Αιγαίου, όμως ο τόπος έχει πολλά ακόμα που αξίζει να δεις. Οι λάτρεις του camping θα εκτιμήσουν την παραλία της Παχιάς Άμμου, αλλά must είναι και η μισοφαγωμένη νησίδα-λατομείο Γυαλί, ιδανική για μια μονοήμερη εξόρμηση. Απαράμιλλη η θέα –ειδικά το ηλιοβασίλεμα– που βλέπουμε από τα τείχη του Παλαιόκαστρου, ενώ τα χωριά με τις βοτσαλωτές πλατείες και τις ανθισμένες μπουκαμβίλιες είναι ό,τι πρέπει για τα απαραίτητα Instagram stories.

Στην Κάλυμνο για γοητευτική φυσιολατρία

Κάλυμνος
© Shutterstock

Ακόμα πιο low profile διακοπές προσφέρει η Κάλυμνος, με παραλίες για όλα τα γούστα, πανέμορφα ορεινά τοπία και αμέτρητες αναρριχητικές διαδρομές (για όσους αντέχουν). Κάντε οπωσδήποτε μια στάση στην αμφιθεατρικά χτισμένη πρωτεύουσα Πόθια για να δείτε την εκκλησία του Αγίου Σάββα και το εκκλησάκι της Ανάστασης. Μην ξεχάσετε να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια του νησιού, με τα εντυπωσιακά κτίρια από την ιταλική κατοχή. Αν, ωστόσο, δεν χορτάσετε τις εξερευνήσεις, προτείνουμε μια ημερήσια εξόρμηση στα κοντινά νησάκια Τέλενδο και Ψέριμο.

Στη Λέρο για απόδραση στο πράσινο

Λέρος
© Shutterstock

Οι πιο ψαγμένοι επισκέπτες της χώρας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Λέρος είναι από τα νησιά που δεν απογοητεύουν, ειδικά αν αναζητάς έναν ήσυχο προορισμό, ντυμένο στα πράσινα, με παραδοσιακά νησιώτικα ταβερνάκια και εντυπωσιακά αρχοντικά. Στη λίστα των low budget νησιών της Δωδεκανήσου που προσφέρουν μια μοναδική, εναλλακτική εμπειρία διακοπών, η Λέρος κατέχει την πρώτη θέση. Αν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε πολύ εύκολα να επισκεφθείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη του νησιού, όπως το γραφικό Λακκί, τη βοτσαλωτή παραλία Μπλεφούτι και το Κάστρο Παντελίου.

Στη Θάσο, το σμαράγδι του Αιγαίου

Θάσος
© Shutterstock

Εκτός των ραντάρ μας βρίσκεται και η Θάσος, ο αγαπημένος, κατά τα άλλα, προορισμός των Βορειοελλαδιτών. Το νησί κρύβει μυστικές γωνιές που κανείς δεν πρέπει να χάσει: δάση γεμάτα πεύκα, πλατάνια και καστανιές, αμέτρητες γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές, φθηνό αλλά πεντανόστιμο φαγητό και ένα σωρό γοητευτικά τοπία που αξίζει να εξερευνήσουμε. Η ορεινή πλευρά της Θάσου προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία για τον επισκέπτη, αφού τα πανέμορφα χωριά, εμπνευσμένα από την παραδοσιακή θρακομακεδονίτικη αρχιτεκτονική, οι ρεματιές και τα πυκνά δάση σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Zagori Mountain Running 2024: Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος επιστρέφει

Η φετινή διοργάνωση προσφέρει 7 πακέτα διαδρομών για να επιλέξει ο κάθε δρομέας την πρόκληση που του ταιριάζει καλύτερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2024

"Radisson Blu Park": Τέχνη και πολυτέλεια στην Αθήνα

Στην all day εμπειρία του ξενοδοχείου, που περιλαμβάνει το "10 Urban Roof" και ένα εστιατόριο με a la carte menu, προστίθεται φέτος το καλοκαίρι και η έκθεση με έργα του αναγνωρισμένου εικαστικού Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Ταξίδι στη Γερμανία: Στον Πυρετό του ΕURO 2024

Φέτος το καλοκαίρι, δέκα γερμανικές πόλεις συντονίζονται στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, φέρνοντας στο επίκεντρο όχι μόνο την μπάλα, αλλά και τον πολιτισμό.

Ολοκληρώθηκαν τρία προγράμματα του Cycladic Identity σε Κέα και Πάρο

Πρόκειται για τη νέα πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδική Τέχνης, που έχει στόχο την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.

Μια σινεφίλ βραδιά "Πριν τα Μεσάνυχτα" και το πρώτο W Cocktail Festival στρέφουν τους προβολείς στη Navarino Agora της Costa Navarino

Signature cocktails από κορυφαίους mixologists και μία ειδική προβολή επιβεβαιώνουν το πολιτιστικό και γαστρονομικό αποτύπωμα του πολυχώρου της Navarino Agora.

Η Μήλος απέχει μόλις 4 ώρες με τη Minoan Lines

Σαλπάρουμε με Minoan Lines για τη Μήλο σε 4 ώρες, με συνοδοιπόρους μας την άνεση, την απολαυστική μετακίνηση εν πλω και την κρητική γαστρονομία.

"Vision Omonia": Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Vision Greece στην καρδιά της Αθήνας

Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο μοντέρνου σχεδιασμού, τέχνης και φιλοξενίας.