Στο Amaronda Resort & Spa η νησιώτικη διαφυγή συναντά την αξέχαστη γαστρονομία

Επισκεφτήκαμε το πλήρως ανανεωμένο θέρετρο της Ερέτριας που προσφέρει εγγυημένη χαλάρωση μόλις μία ώρα και κάτι μακριά από την Αθήνα.

Amaronda Resort & Spa Ερέτρια

Με θέα τα δροσερά νερά του κόλπου Μαλακώντα, το ξενοδοχείο Amaronda υποδέχεται επισκέπτες από όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερη αγάπη από τους Γάλλους, εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, αποτελώντας σημείο αναφοράς της κεντρικής και νότιας Εύβοιας. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ερέτριας, προορισμού που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού από τη δεκαετία του ‘60 και έπειτα, το τετράστερο θέρετρο δεν έπαψε να ανανεώνεται και να εμπλουτίζει τις παροχές του, με πρόσφατο παράδειγμα την πλήρη ανακαίνισή του το 2018. Ως "Amaronda Resort & Spa" πλέον, η αναβάθμιση του συγκροτήματος δεν έγινε μόνο κατ’ όνομα, αλλά και έμπρακτα, όπως διαπιστώσαμε κατά τη διαμονή μας εκεί.

Amaronda Resort & Spa Ερέτρια

Εγγυημένη άνεση

Αφού συνειδητοποιήσαμε πως πέρασε μόλις μια ώρα και κάτι για να φτάσουμε στην Ερέτρια, αδιαπραγμάτευτα ένας από τους πιο ελκυστικούς λόγους για σύντομη εξόρμηση στην κωμόπολη, στο λόμπι έκλεψε την προσοχή μας η αισθητική του Amaronda. Ανοιχτοί, απλωμένοι χώροι λουσμένοι στο φως, λιτή διακόσμηση με έμφαση στο λευκό και σε προσεκτικά επιλεγμένα έργα τέχνης, αποδίδουν ακριβώς τη χαλαρή αύρα που ταιριάζει σε ένα νησί όπως η Εύβοια. Αντίστοιχης λογικής τα περισσότερα από εκατόν πενήντα δωμάτια, τα οποία έχουν θέα εναλλακτικά τη θάλασσα και τους ολάνθιστους κήπους, καθώς επίσης οι βίλες και τα μπάνγκαλοους. Το εσωτερικό τους χαρακτηρίζεται από το χαμηλότονο, μινιμαλιστικό σχεδιασμό στον οποίο οι νότες μετάλλου αφήνουν χώρο ώστε να αναδειχθούν φυσικά υλικά όπως η πέτρα, επιτρέποντας έτσι στο μυαλό να "καθαρίσει" πριν τις πρώτες βουτιές. Οι οποίες, φυσικά, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, είτε επιλέξετε την πισίνα είτε τις ξαπλώστρες της παραλίας. Εμείς, πάντως, συστήνουμε να τις επισκέπτεστε εναλλάξ…

Amaronda Resort & Spa Ερέτρια

Αξέχαστα πιάτα

Βέβαια, το "βαρύ πυροβολικό" του Amaronda είναι η κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη ώστε να ανταποκριθεί σε κάθε γούστο, αλλά και να ικανοποιήσει τις all inclusive ανάγκες των φιλοξενούμενών του. Από τη μία, ο σεφ Παναγιώτης Μίχας επιμελείται τον μπουφέ που παρέχεται πρωί, μεσημέρι και βράδυ, ενσωματώνοντας μια ευρεία γκάμα νόστιμων επιλογών. Από την άλλη, αποτελεί μονόδρομο ένα γεύμα από το à la carte μενού του εστιατορίου Ammos, ένα όνομα που ταιριάζει απόλυτα, αφού έχει τοποθετηθεί στρατηγικά πλάι στο κύμα. Εκεί, την παράσταση κλέβουν οι συνταγές που έχει εμπνευστεί ο πολλάκις διακεκριμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης, ένας μάγειρας που επιδεικνύει εμφανή φροντίδα στο σμίλευμα των μοναδικών γεύσεών του. Τα πιάτα κινούνται στη λογική της comfort ελληνικής κουζίνας, με μπόλικη ουσία και χωρίς καμία επιτήδευση, έχοντας ως αφετηρία πρώτες ύλες από την Ερέτρια και τη γύρω περιοχή. Κυριολεκτούμε, ο σεφ Ξενάκης και οι συνεργάτες του έχουν φτιάξει μποστάνι πίσω από το Ammos για να προμηθεύονται άμεσα τα λαχανικά και ό,τι άλλο χρειάζονται στην κουζίνα, ενώ ο ίδιος γνωρίζει καλά τον τόπο μέσα από τις πεζοπορίες του κατά τη συλλογή μανιταριών. Έπειτα, όσον αφορά τα θαλασσινά, η καθημερινή επικοινωνία με τους ντόπιους ψαράδες καθορίζει το τι είναι τελικά εφικτό να ετοιμαστεί, κάτι που αφήνει τα περιθώρια για γαστρονομικές ανατροπές και εκπλήξεις.

Amaronda Resort & Spa ταραμάς

Ο σεφ Ξενάκης δίνει προτεραιότητα σε πιάτα με απλά υλικά, πλην πληθωρική νοστιμιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καπνιστή ταραμοσαλάτα, η οποία προσηλύτισε ακόμα και τους "άπιστους" του συγκεκριμένου εδέσματος, οι κανθαρέλες και οι τηγανιτές αγκινάρες που αποδείχθηκαν σπουδαία, τοποθετημένα στο μεταίχμιο του ορεκτικού και του σνακ, όπως επίσης το διπλά μαγειρεμένο σε σάλτσα πιπεριάς μπριάμ. Εξίσου απολαυστικά, το ceviche λαβράκι, η κρατσανιστή μελιτζανόπιτα που ο σεφ μας προέτρεψε να φάμε με τα χέρια (ως πρέπει) και το εντυπωσιακά σιγοψημένο αρνάκι Καρύστου. Όσο για τα επιδόρπιο, δοκιμάσαμε γαλατόπιτα με τσάι του βουνού από το ορεινό χωριό Σέττα της Εύβοιας, σερβιρισμένο με ροδάκινα, crumble φιστικιού και σορμπέ πορτοκάλι με βασιλικό. Chapeau. Ιδανικό σβήσιμο, τα κοκτέιλ που επιμελείται ο bar manager και head barista Γιάννης Πιλάτης, το οποίου το Zombie πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Amaronda Resort & Spa ceviche

Καθολική χαλάρωση

Το Amaronda προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν περάσουν μία μέρα δίχως έγνοιες (χρησιμοποιώντας το day pass του Ammos Club), σε ζευγάρια που αναζητούν ευκαιρίες απομόνωσης, αφού υπάρχει ακόμα και η επιλογή βίλας με ιδιωτική πισίνα, καθώς και σε οικογένειες οι οποίες έχουν ανάγκη την ηρεμία. Στο ξενοδοχείο, εκτός από τις all inclusive υπηρεσίες, θα βρείτε γυμναστήριο, γήπεδα τένις και μπάσκετ, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε το spa που έχει αναλάβει η κορυφαία στον κλάδο εταιρία Aegeo Spas. Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό θα σας καθοδηγήσει προς τη μορφή χαλάρωσης που προτιμάτε, αφού στο Amaronda αυτή θα είναι η πρώτη και μοναδική προτεραιότητά σας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Zagori Mountain Running 2024: Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος επιστρέφει

Η φετινή διοργάνωση προσφέρει 7 πακέτα διαδρομών για να επιλέξει ο κάθε δρομέας την πρόκληση που του ταιριάζει καλύτερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2024

"Radisson Blu Park": Τέχνη και πολυτέλεια στην Αθήνα

Στην all day εμπειρία του ξενοδοχείου, που περιλαμβάνει το "10 Urban Roof" και ένα εστιατόριο με a la carte menu, προστίθεται φέτος το καλοκαίρι και η έκθεση με έργα του αναγνωρισμένου εικαστικού Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Ταξίδι στη Γερμανία: Στον Πυρετό του ΕURO 2024

Φέτος το καλοκαίρι, δέκα γερμανικές πόλεις συντονίζονται στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, φέρνοντας στο επίκεντρο όχι μόνο την μπάλα, αλλά και τον πολιτισμό.

Ολοκληρώθηκαν τρία προγράμματα του Cycladic Identity σε Κέα και Πάρο

Πρόκειται για τη νέα πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδική Τέχνης, που έχει στόχο την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.

Μια σινεφίλ βραδιά "Πριν τα Μεσάνυχτα" και το πρώτο W Cocktail Festival στρέφουν τους προβολείς στη Navarino Agora της Costa Navarino

Signature cocktails από κορυφαίους mixologists και μία ειδική προβολή επιβεβαιώνουν το πολιτιστικό και γαστρονομικό αποτύπωμα του πολυχώρου της Navarino Agora.

Η Μήλος απέχει μόλις 4 ώρες με τη Minoan Lines

Σαλπάρουμε με Minoan Lines για τη Μήλο σε 4 ώρες, με συνοδοιπόρους μας την άνεση, την απολαυστική μετακίνηση εν πλω και την κρητική γαστρονομία.

"Vision Omonia": Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Vision Greece στην καρδιά της Αθήνας

Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο μοντέρνου σχεδιασμού, τέχνης και φιλοξενίας.