"Χάνι του Σουφλιά": Νοστιμιά κάτω απ' τον πλάτανο στα Τρίκαλα

Χάνι του Σουφλιά Τρίκαλα

Στα βάθη του καταπράσινου τοπίου των Τρικάλων, ανάμεσα σε δύο επιβλητικά βουνά, τον Κόζιακα και τον Ίταμο, πλάι στις όχθες του ήσυχου ποταμού Πορταϊκού, καταμεσής ενός πανέμορφου οικισμού, βρίσκεται μια συστάδα από φουντωτούς σφενδάμους κι αιωνόβια πλατάνια. Κάτω απ’ την παχιά σκιά τους, την ησυχία της φύσης κεντάνε ήχοι από γέλια και κουβέντες, παρεΐστικα μαζέματα και οικογενειακές στιγμές, σε αρμονία με το δάσος κι αντλώντας απ’ την ηρεμία του. Είναι οι ήχοι απ’ τα τραπέζια που απλώνει το "Χάνι του Σουφλιά", της Ελένης Σουφλιά και του Αλέξιου Στρωματιά, στη γραφική Πόρτα Παναγιά, που κάποτε ήταν πέρασμα για τους ταξιδιώτες με προορισμό την Ήπειρο, σήμερα όμως αποτελεί προορισμό από μόνο του, χάρη στις παραδοσιακές γεύσεις που περνάει από μοντέρνο πρίσμα το ξεχωριστό αυτό εστιατόριο.

Χάνι του Σουφλιά Τρίκαλα

Εδώ, με την κουζίνα να στηρίζει και να στηρίζεται από μικρούς παραγωγούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα πιο ξεχωριστά καλούδια γίνονται η βάση παιχνιδιάρικων μαγειρεμάτων, όπου οι γεύσεις του χθες συναντούν τις εμπνεύσεις του σήμερα, πάντα με αγάπη για την εποχικότητα και τους κύκλους της φύσης για οδηγό.

Χάνι του Σουφλιά Τρίκαλα

Έτσι που, παρέα με τα κατάλληλα εμφιαλωμένα κρασιά και αποστάγματα, τρυφερά φιλετάκια εκλεκτού χοιρινού, αγκαλιασμένα από σάλτσα κορόμηλο, να σερβίρονται πλάι σε παραδοσιακά τρικαλινά λουκάνικα με πράσο ή σε παπαρδέλες με σάλτσα μανιταριών και λάδι τρούφας, σε ένα μενού που ανανεώνεται συνεχώς, κάνοντας κάθε επίσκεψη στο "Χάνι του Σουφλιά" μια νέα, αξέχαστη εμπειρία.

Χάνι του Σουφλιά Τρίκαλα

Πόρτα Παναγιά, Τρίκαλα, 2434022442
FB: Το χάνι του Σουφλιά, IG: @to_xani_tou_souflia

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.