Στα βάθη του καταπράσινου τοπίου των Τρικάλων, ανάμεσα σε δύο επιβλητικά βουνά, τον Κόζιακα και τον Ίταμο, πλάι στις όχθες του ήσυχου ποταμού Πορταϊκού, καταμεσής ενός πανέμορφου οικισμού, βρίσκεται μια συστάδα από φουντωτούς σφενδάμους κι αιωνόβια πλατάνια. Κάτω απ’ την παχιά σκιά τους, την ησυχία της φύσης κεντάνε ήχοι από γέλια και κουβέντες, παρεΐστικα μαζέματα και οικογενειακές στιγμές, σε αρμονία με το δάσος κι αντλώντας απ’ την ηρεμία του. Είναι οι ήχοι απ’ τα τραπέζια που απλώνει το "Χάνι του Σουφλιά", της Ελένης Σουφλιά και του Αλέξιου Στρωματιά, στη γραφική Πόρτα Παναγιά, που κάποτε ήταν πέρασμα για τους ταξιδιώτες με προορισμό την Ήπειρο, σήμερα όμως αποτελεί προορισμό από μόνο του, χάρη στις παραδοσιακές γεύσεις που περνάει από μοντέρνο πρίσμα το ξεχωριστό αυτό εστιατόριο.
Εδώ, με την κουζίνα να στηρίζει και να στηρίζεται από μικρούς παραγωγούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα πιο ξεχωριστά καλούδια γίνονται η βάση παιχνιδιάρικων μαγειρεμάτων, όπου οι γεύσεις του χθες συναντούν τις εμπνεύσεις του σήμερα, πάντα με αγάπη για την εποχικότητα και τους κύκλους της φύσης για οδηγό.
Έτσι που, παρέα με τα κατάλληλα εμφιαλωμένα κρασιά και αποστάγματα, τρυφερά φιλετάκια εκλεκτού χοιρινού, αγκαλιασμένα από σάλτσα κορόμηλο, να σερβίρονται πλάι σε παραδοσιακά τρικαλινά λουκάνικα με πράσο ή σε παπαρδέλες με σάλτσα μανιταριών και λάδι τρούφας, σε ένα μενού που ανανεώνεται συνεχώς, κάνοντας κάθε επίσκεψη στο "Χάνι του Σουφλιά" μια νέα, αξέχαστη εμπειρία.
Πόρτα Παναγιά, Τρίκαλα, 2434022442
FB: Το χάνι του Σουφλιά, IG: @to_xani_tou_souflia