Θα δίναμε γη και ύδωρ για να βυθιστούμε ξανά στη μαγεία του "Ydor Hotel & Spa" στην Τζια

Μία μέρα και μια νύχτα παρέα με τις σειρήνες του ολοκαίνουργιου πεντάστερου ξενοδοχείου "Ydor Hotel & Spa" στην Κέα ήταν αρκετές για να μας ξελογιάσουν.

ydor-kea

Ένα καλοκαιρινό πρωινό του Μαΐου στο λιμάνι του Λαυρίου, κρατάω στα χέρια μου ένα boarding pass που αναγράφει το όνομά μου με προορισμό το ολοκαίνουριο 5άστερο Ydor Hotel & Spa στο πιο κοντινό (κατοικήσιμο) κυκλαδονήσι. Όσο το ιδιωτικό σκάφος της Sandglass Hotels & Villas (ο ξενοδοχειακός βραχίονας της Everty, της διεθνούς εταιρείας RealEstate σε κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο), προσεγγίζει τη γραφική προμενάντ της Κέας σε μόλις μισή ώρα, το γοητευτικό χωριό Βουρκάρι αποκαλύπτεται, ενώ τα κουκλίστικα σπιτάκια του χοροστατούν στην πρώτη γραμμή.

Ydor-Kea

Η μελωδία από το σαξόφωνο μας οδηγεί στην είσοδο του "Ydor Hotel & Spa", σαν άλλος μαγεμένος αυλός. Ανεβαίνοντας λίγα μόλις σκαλιά, ύδωρ πλημμυρίζει τη ματιά μας. Η μεγάλη τζαμαρία αποκαλύπτει το σαγηνευτικό Cyrene Spa, εμπνευσμένο από τη μυθική νύμφη Κυρήνη, και συνειρμικά μας διαπερνά ένα γενναιόδωρο κύμα χαλάρωσης. Ένα ζωηρόχρωμο welcome drink μας προσφέρεται στην είσοδο για μια…γουλιά δροσιάς αφού ο ήλιος ήδη δίνει ρεσιτάλ θερμότητας.

ydor-kea

Οι ροτόντες και τα τραπέζια μπροστά στην πισίνα με απεριόριστη βίστα στο Αιγαίο, έχουν στρωθεί με κολονάτα ποτήρια και λευκά σερβίτσια αν και κανένα στοιχείο δεν προμήνυε ακόμη, το γευστικό ταξίδι στην Ανατολή που θα επακολουθούσε. Κοντοστέκομαι μπροστά στη θέα για λίγα λεπτά και έπειτα κοιτάω γύρω μου και αυτόματα αποκτά νόημα το όνομα του ξενοδοχείου. Ydor. Το νερό κυριαρχεί από οποιαδήποτε οπτική γωνία. Σαν κάποιος παντοδύναμος θεός που βρίσκεται παντού.

Ydor-kea

Το μπρονζέ μεταλλικό σφαιρικό μπρελόκ που μου δίνουν στη reception αναγράφει το Νο 303. Αν και το "Ydor Hotel & Spa" βρίθει σχεδιαστικών αντιπερισπασμών στο δρόμο μου, κατευθύνομαι γρήγορα προς το δωμάτιό μου. Ανοίγω την πόρτα και μια εμπνευσμένη ζωγραφιά αποκαλύπτεται δίπλα στο προσκέφαλο του κρεβατιού. Η εικαστική πινελιά της καλλιτέχνιδος Μανουέλας Παλιγγίνη έχει μπει σε κάθε ένα από τα 24 δωμάτια και σουίτες του Ydor, όλα ζωγραφισμένα από το χέρι της.

ydor-kea

Στροφή 90 μοιρών και στο μπάνιο αντικρίζω τη ντουζιέρα με τη μεγάλη κάθετη τζαμαρία που αποκαλύπτει βλάστηση και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ενώ από την άλλη μεριά περνώντας από το καθιστικό, τα βήματά μου με οδηγούν στη βεράντα με την προσωπική μου πισίνα και δαψιλείς κρυστάλλινες αποχρώσεις στον ορίζοντα και τον κόλπο του Αγίου Νικολάου.

ydor-kea

Η ξενάγηση στο ξενοδοχείο ξεκινά από το Cyrene Spa. Οι ονειρικές διακυμάνσεις του γαλάζιου απλώνονται στους τοίχους, η κυματιστή αύρα είναι διάχυτη ενώ από τη θερμαινόμενη πισίνα η θέα αγναντεύει θάλασσα. Κάθε σχεδιαστική πινελιά βάζει κι από ένα λιθαράκι στο να μας οδηγήσει να βαδίσουμε στο μονοπάτι του βαθύτερου, γαλήνιου εαυτού μας. Ακριβώς όπως η νύμφη Κυρήνη επανέφερε την ομορφιά στην Κέα όταν ένα άγριο λιοντάρι της έκλεψε το φυσικό κάλλος, σύμφωνα με το θρύλο, έτσι και το Cyrene Spa αναζωογονεί σώμα και πνεύμα, απελευθερώνοντας όλες τις πτυχές της εσωτερικής μας ομορφιάς. Οι παροχές της μονάδας περιλαμβάνουν επίσης σάουνα, χαμάμ και αίθουσα για θεραπείες. Σε συνεργασία με την Ariadne Athens που εκπροσωπεί φυσικά συστατικά, εγγενή στη Μεσόγειο και τα ελληνικά νησιά, -από την ηφαιστειακή άργιλο της Σαντορίνης μέχρι τις σταγόνες μαστίχας Χίου-, μετουσιώνει το ελληνικό πνεύμα, ταξιδεύοντάς το πάνω στο σώμα μας.

ydor-kea

Η περιήγησή μας συνεχίζεται στους εσωτερικούς χώρους του Ydor, φύσει κυκλαδίτικοι αλλά ταυτόχρονα εμποτισμένοι κι από ένα je-ne-sais-quoi πέρα από τα συνηθισμένα. Το αρχιτεκτονικό όραμα του Interior Designer Θανάση Κυρατσού μπλέχτηκε με τους μύθους του νησιού και το αποτέλεσμα αποδείχτηκε ένα homage στους αιώνιους θεούς που ευλόγησαν αυτόν τον τόπο με ομορφιά και σπάταλη θέα στο γαλάζιο. Ο σχεδιασμός είναι ποιητικός. Λευκό που κυριαρχεί, φυσικό ξύλο και τζιώτικη πέτρα ενώ το στίγμα της Μανουέλας Παλιγγίνη αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στις περίτεχνες σιδερένιες κατασκευές στα φωτιστικά που κοσμούν κάθε δωμάτιο και τις ιδιαίτερες κουπαστές στις σκάλες της μονάδας, που αναπαριστούν αρχαία νομίσματα που απεικονίζουν -μεταξύ άλλων- μια γλαύκα (κουκουβάγια), παγκόσμιο σύμβολο σοφίας (που δίνει δύναμη) και διορατικότητας. Θαρρείς και η ελληνική μυθολογία ίπταται στο χώρο και ενορχηστρώνει μια εμπειρία που προσεγγίζει το ελιξίριο ζωής.  

ydor-kea

Αλλά με όλα αυτά μας άνοιξε η όρεξη. To σαξόφωνο μας καλεί πάλι στο χώρο του εστιατορίου δίπλα στην κεντρική εξωτερική πισίνα με τις αναπαυτικές λευκές ξαπλώστρες που μοιάζουν να επιπλέουν στο νερό. Μεθυστικές μυρωδιές της γης εισχωρούν στους οσφρητικούς μας υποδοχείς. Το "Υdor Hotel & Spa" ειδικεύεται στην ιαπωνική κουζίνα, τη μοναδική στο νησί των Κυκλάδων. Στον εντυπωσιακό μπουφέ μάς κλείνει το μάτι μια μεγάλη ποικιλία από εξωτικά πιάτα και σπεσιαλιτέ της Άπω Ανατολής.  Από γαρίδες tempura, Bao Buns με μοσχάρι και pico de gallo, Dragon και Sendai Rolls μέχρι πάπια με κρούστα, το ιαπωνικό fusion μενού χαρίζει ξεχωριστές γαστρονομικές γεύσεις στον ουρανίσκο.

Ydor-kea

Στη φαρέτρα της Sandglass Hotels & Villas με παρουσία και στην Κόστα Ρίκα, περιλαμβάνονται πέρα από το Ydor Hotel & Spa και το Porto Kea Hotel Suites & Spa στην Κορησσία της Κέας, οι Adytum Villas στο Πόρτο Χέλι, το Iconic Santorini Hotel στη μαύρη γαζέλα του Αιγαίου και οι Elounda Gulf Villas στον κόλπο Μιραμπέλου στην Κρήτη.

Ydor-kea

Στο Ydor Hotel & Spa οι νύμφες του νερού ξεπλέκουν τους μύθους του νησιού ενώ παράλληλα πλέκουν ένα νέο ελληνικό μύθο, που αναμένεται να ξαναγράψει ιστορία στη φιλοξενία. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.