"Skiathos Palace Hotel": Γαλάζια σημαία για 14η χρoνιά και καθαρισμός του βυθού στην παραλία Μάραθα

Η βράβευση επισφραγίζει τις διαρκείς προσπάθειες από πλευράς του ξενοδοχείου για την παροχή οργανωμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες, την εξασφάλιση εξαιρετικής ποιότητας υδάτων κολύμβησης και την προστασία των εγγύτερων θαλάσσιων και χερσαίων οικοσυστημάτων.

Skiathos Palace Hotel

Το ξενοδοχείο "Skiathos Palace" δεσπόζει στις Κουκουναριές, με τη διοίκησή του να συνεχίζει τη λειτουργία του εμβληματικού καταλύματος στη φιλοσοφία της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, που έχει εγκαθιδρύσει ως έναν από τους βασικούς επιχειρησιακούς στόχους. Με απόλυτη προσήλωση στην προστασία του περιβάλλοντος -σε βηματισμό κοινό με την τοπική κοινωνία και τις αρχές του νησιού της Σκιάθου- το "Skiathos Palace" συμμετέχει εθελοντικά εδώ και πολλά χρόνια, σε εθνικά και διεθνή προγράμματα αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, έχοντας λάβει όλες τις ανώτερες διακρίσεις, βραβεύσεις και πιστοποιήσεις. 

Φέτος και για 14η συνεχή χρονιά, το "Skiathos Palace", ως διαχειριστής της ακτής Μάραθα, έλαβε τη βράβευση Γαλάζια Σημαία 2024, τη μοναδική που ελήφθη με ιδιωτική πρωτοβουλία στο νησί της Σκιάθου. 

Skiathos Palace Hotel

Η βράβευση της ακτής Μάραθα επισφραγίζει κάθε καλοκαίρι τις διαρκείς προσπάθειες από πλευράς του ξενοδοχείου για την παροχή οργανωμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες, την εξασφάλιση εξαιρετικής ποιότητας υδάτων κολύμβησης και την προστασία των εγγύτερων θαλάσσιων και χερσαίων οικοσυστημάτων.

Skiathos Palace Hotel

Το "Skiathos Palace", όμως, προχώρησε και ένα βήμα πιο μακριά. Απάλλαξε από σκουπίδια τον βυθό της θάλασσας στα Μάραθα. Στη νέα πρωτοβουλία της διοίκησης του ξενοδοχείου, πολύτιμος συμπαραστάτης και μάλιστα αφιλοκερδώς στάθηκε το Καταδυτικό Κέντρο Χαλκίδας "Deep Blue". Ειδικευμένοι δύτες, με την επίβλεψη της λιμενικής αρχής Σκιάθου, περισυνέλεξαν απορρίμματα και αντικείμενα από τον βυθό της παραλίας, προστατεύοντας έτσι το θαλάσσιο περιβάλλον και μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα κατά της ρύπανσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το ζήτημα των θαλάσσιων σκουπιδιών και τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

Το ξενοδοχείο διατηρεί συνεχώς από το 2015 το χρυσό βραβείο του διεθνούς προγράμματος Travelife, στο οποίο συμμετέχει. Μακρόχρονη, επίσης, συμμετοχή (από το 2010) έχει στα περιβαλλοντικά προγράμματα Green Key & Γαλάζιες Σημαίες, υπό τη διαχείριση και επίβλεψη του οργανισμού "Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης". Επιπρόσθετα, εφαρμόζει πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης βάσει του διεθνούς προτύπου ISO 14001 από το 2009.

skiathos-palace.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.