Η Air France επέλεξε τον Xavier Thuizat, τον Head Sommelier του "Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel", να υπογράψει τις επόμενες λίστες κρασιού, σαμπάνιας και ποτών σε όλες τις καμπίνες και τα σαλόνια της στα αεροδρόμια του Παρισιού. Ο γεννημένος στη Βουργουνδία οινοχόος, θα δημιουργήσει επίσης μία νέα σειρά με γαλλικές μπύρες.
Γνωστός για την ποιότητα στις επιλογές του, ο Xavier Thuizat έχει αναδειχθεί Meilleur Sommelier de France το 2022, Meilleur Ouvrier de France το 2023 και είναι ο πρόσφατος νικητής του Michelin Guide Grand Prix de la Sommellerie 2024. Για την προετοιμασία των νέων προτάσεων, εκείνος και οι ομάδες της Air France οργανώνουν τυφλές γευστικές δοκιμές σε όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας για να εντοπίσουν τις εξαιρετικές ετικέτες που θα απολαμβάνονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων ή όσο χαλαρώνει κανείς στο αεροδρόμιο.
Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier. Η λίστα θα είναι στη διάθεση των επιβατών για να επιλέξουν - ένα από τα ωραιότερα σημεία κάθε ταξιδιού με την Air France.
Ο Xavier Thuizat παίρνει τη σκυτάλη από τον Paolo Basso, τον καλύτερο οινοχόο του 2013, ο οποίος δημιουργούσε μια υψηλού επιπέδου λίστα κρασιού και σαμπάνιας για τους επιβάτες της εταιρείας από το 2014.
"Θέλω να ευχαριστήσω τον Paolo Basso που για δέκα χρόνια ήταν αφοσιωμένος στο να προωθεί τους καλύτερους οίνους από τους αμπελώνες της Γαλλίας σε όλους τους πελάτες μας, στα σαλόνια και στα αεροσκάφη μας. Καλωσορίζω τον Xavier Thuizat ο οποίος, είμαι βέβαιος, θα συνεχίσει σε αυτόν τον ρόλο με το ίδιο ταλέντο και πάθος" δήλωσε ο Fabien Pelous, SVP Customer Experience της Air France.
Σε όλες τις καμπίνες, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής, και στα lounges των αεροδρομίων, η Air France προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά κρασιά, σαμπάνιες και οινοπνευματώδη που προβάλουν τους γαλλικούς αμπελώνες και τα châteaux. Κάθε χρόνο, περισσότερες από ένα εκατομμύριο φιάλες σαμπάνιας και 8 εκατομμύρια φιάλες κρασιού σερβίρονται στους επιβάτες της Air France.