Ανάσταση στην Αθήνα; Αν επιλέξετε να περάσετε από κάποια από τις γραφικές εκκλησίες της Πλάκας και του κέντρου ή τον μεγαλοπρεπή Άγιο Σώστη στη Λεωφόρο Συγγρού για να υποδεχθείτε το Άγιο Φως, μια ιδιαίτερη πρόταση για να γιορτάσετε γαστρονομικά το τέλος της Σαρακοστής το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι το a la carte menu του "Art Bistrot”.
Στον σοφιστικέ χώρο του, στην καρδιά του ξενοδοχείου, μετά το γιορτινό welcome με κόκκινα αβγά για να τσουγκρίσετε με τους δικούς σας και μυρωδάτο τσουρέκι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις που απογειώνονται με την υπογραφή του executive chef του "Athenaeum Intercontinental Athens" Ανδρέα Φίλη και της ομάδας του.
Παραδοσιακή μαγειρίτσα με τα αρώματα της εποχής, ανοιξιάτικη πράσινη σαλάτα που μοσχομυρίζει άνηθο με ρόδι και ξερά σύκα, αλοιφές (τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, φάβα) με πιτούλες, λαχταριστή τυρόπιτα και ψητό ταλαγάνι, και βέβαια ψητό αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο, γαρδουμπάκια και κοκορέτσι που σερβίρονται με ψητές πατάτες baby και λαχανικά σχάρας δίνουν τον τόνο στο μενού. Δεν λείπουν το απαραίτητο γαλακτομπούρεκο και κανταΐφι για το πλέον γλυκό φινάλε.
Το μεσημέρι της Λαμπρής πάλι, στον αγαπημένο χώρο του ατμοσφαιρικού και όμορφα στολισμένου για την περίσταση "Cafezoe" θα έχει στηθεί ένας πλούσιος λαχταριστός μπουφές (€ 65 το άτομο, 50% έκπτωση σε παιδιά 7-12 ετών, παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν) με μεγάλη ποικιλία σε κρύα και ζεστά πιάτα και, βέβαια, αχνιστό αρνάκι σούβλας.
Η αρχή γίνεται, μεταξύ άλλων, με εορταστική μαγειρίτσα αλλά και κοτόσουπα αυγολέμονο, ελληνικά τυριά, καπνιστά ψάρια, ντολμαδάκια, μελιτζανοσαλάτα με πολύχρωμες πιπεριές, πατατοσαλάτα με λουκάνικο με πορτοκάλι και λιαστή ντομάτα, salad bar με επιλογές εποχής όπως η σαλάτα καρότου και λάχανου με σταφίδες και μαϊντανό αλλά και το πλιγούρι με σύγκλινο Μάνης και φρέσκα μυρωδικά ή η Ceasar με γαρίδες.
Εκτός από τις απαραίτητες ψητές πατάτες με λεμόνι και ρίγανη για να συνοδεύσετε το αρνάκι σας, οι ζεστές επιλογές του μπουφέ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μπακαλιάρο φούρνου με ντομάτα, ελιές Καλαμών και κάπαρη, παραδοσιακό μουσακά, σπανακοτυρόπιτα, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, κοντοσούβλι κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδι και ντομάτα αλλά και φιλετάκια στη σχάρα με σάλτσα μανιταριών.
Εξίσου πλούσιες είναι και επιλογές στα επιδόρπια του μπουφέ με όλα τα αγαπημένα γλυκά ταψιού, μπακλαβά, εκμέκ κανταΐφι, ραβανί, γαλακτομπούρεκο, αλλά και κέικ σοκολάτας, lemon pie, κέικ με φράουλες, τάρτες και προφιτερόλ.
Λεωφ. Συγγρού 89-93, 2109206000, athenaeum.intercontinental.com