Στην άκρη ενός καταπράσινου χωριού στη δυτική πλευρά της Λευκάδας, κρεμασμένο απ’ το βράχο που επιβλέπει ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του νησιού, το "Αλώνι" ξεκίνησε τη διαδρομή του θέλοντας να περιποιηθεί γνωστούς και φίλους, όπως θα το έκανε ένας φιλόξενος οικοδεσπότης που έχει στο νου του να περάσουν καλά οι καλεσμένοι του. Έτσι συνεχίζει και σήμερα, που "Τ' Αλώνι" έχει εξελιχθεί σε σήμα - κατατεθέν του χωριού, και περιμένει να αγκαλιάσει με την αυθεντική φιλοξενία του όσους βρεθούν στο νησί για να βιώσουν το λευκαδίτικο Πάσχα.
Με πρώτη δασκάλα τη μητέρα του, ο σεφ Θεόδωρος Βουκελάτος έμαθε από μικρός τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, την οποία κι αγάπησε με πάθος. Αυτή του την αγάπη θέλησε να μοιραστεί με "Τ’ Αλώνι", κι όπως ο καλός οικοδεσπότης προσφέρει τα καλύτερα του σπιτιού του, έτσι και "Τ’ Αλώνι" προσφέρει στους επισκέπτες τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς: λαχανικά από τον κήπο, φέτα και λάδι δικής τους παρασκευής και γνήσιο λευκαδίτικο κρασί από τον ιδιόκτητο αμπελώνα θέτουν τη βάση ενός μενού που δείχνει ότι η αξία της πρώτης ύλης αποκτά άλλη βαρύτητα όταν επιλέγεται με αγάπη, μεράκι και ουσιαστική φροντίδα.
Έτσι, λιχουδιές όπως το λουκάνικο Λευκάδας, που σερβίρεται σε μπριάμ με κρέμα μετσοβόνε, αυγό ποσέ και σάλτσα από θυμάρι, ή οι σπάνιες κι εκλεκτές φακές Εγκλουβής, που έρχονται "παντρεμένες" με το διάσημο σαλάμι αέρος Λευκάδος θα στήσουν ιδανική εισαγωγή για τα φετινά πασχαλινά τραπέζια στο "Αλώνι", δίνοντας ιδανική πάσα σε πιάτα βασισμένα στην επτανησιακή παράδοση, όπως ο κόκορας παστιτσάδα με κρέμα πεκορίνο, ή το σοφιγάδο με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα μαϊντανόριζας.
Παράλληλα, μαζί με τα παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα σημειώστε το ντόπιο αρνάκι μπρεζέ, με πατάτες φούρνου και σπιτικό πετιμέζι, ή η μανέστρα με προβατίνα και κονφί ντομάτας, κι αφήστε τα να βάλουν φαρδιά πλατιά τη γευστική υπογραφή το νησιού σε μια από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες που θα βιώσετε αυτό το Πάσχα στη Λευκάδα.
"Τ' Αλώνι", Χορτάτα, Λευκάδα, 2645033240
https://t-aloni.gr/
IG: @taloni_lefkada
FB: Τ ' Αλώνι - T' Aloni