Grecotel: Κοιτίδα γαστρονομικής εξέλιξης και ανάδειξης τοπικών παραγωγών σε όλη την Ελλάδα

Grecotel Academy – Culinary 2024

Ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ξενοδοχειακούς ομίλους, με περισσότερες από 40 ξενοδοχειακές μονάδες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας προσθέτει στο DNA του -πέρα από το εύλογο, την φιλοξενία- και μια ασταμάτητη γαστρονομική εξέλιξη. Ο όμιλος Grecotel όσο ανανεώνει την staying cart της χώρας συστήνοντάς μας ολοκαίνουργια project τόσο επενδύει στον πλούτο του πρωτογενούς τομέα στοχεύοντας σε γαστρονομικές κορυφές. 

Πώς μεταφράζονται επί του πρακτέου όλα αυτά; Πολυδιάστατα και με γνώμονα την αδιάκοπη ενίσχυση των ντόπιων παραγωγών, την σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την παράλληλη διαρκή εξέλιξη των δεξιοτήτων του δυναμικού της. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο η Grecotel πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Grecotel Academy – Culinary 2024" διάρκειας 2 εβδομάδων όπου μέσα από διαδραστικά workshop και ειδικά σεμινάρια ενισχύθηκε η επιμόρφωση των ανθρώπων της Grecotel σχετικά με τις απαιτήσεις της νέας εποχής στις κουζίνες των ξενοδοχείων και resort της. 

Grecotel Academy – Culinary 2024

Τόπος διεξαγωγής του προγράμματος όπως και της εκδήλωσης λήξης επιλέχθηκε καθόλου τυχαία να είναι η Αλεξανδρούπολη και τα ξενοδοχεία Astir και Egnatia. Η επιλογή της Αλεξανδρούπολης ως τόπου διεξαγωγής του "Grecotel Academy – Culinary 2024" ήταν και συμβολική, ως μια παραμεθόριος πόλη της Ελλάδας με αξιόλογο πρωτογενή τομέα αλλά και ως πρωτεύουσα ενός νομού που λαβώθηκε βαρύτατα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Μάλιστα, τα ξενοδοχεία Astir & Egnatia βραβεύτηκαν το 2023 από τους αναγνώστες του κορυφαίου διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, κατακτώντας υψηλή θέση στο top 10 των καλύτερων ξενοδοχείων της Ελλάδας. Κάτι που αποδεικνύει πως το κοινό αναγνωρίζει την ποιότητα της φιλοξενίας, τις εξαιρετικές υπηρεσίες, την αυθεντικότητα και ζεστασιά των ανθρώπων του Έβρου. Όχι μόνο την διαρκή εξωστρέφεια της αγαπημένης μας Αλεξανδρούπολης αλλά και τα ανοιχτόκαρδα μαγειρέματα με γεύσεις πολλών αστέρων είχαμε την ευκαιρία να χαρούμε με αφορμή την όμορφη εκδήλωση της λήξης της διοργάνωσης.

Grecotel Academy – Culinary 2024
Ο Executive Chef του Ομίλου, κ. Σάκης Τζανέτος

Συμβάλλοντας στην ανάδειξη της ακριτικής περιοχής, το φετινό "Grecotel Academy – Culinary 2024" με επικεφαλής τους executive chef του Ομίλου  Σάκη Τζανέτο και Γιάννη Κουναλάκη μαζί με 70 chef, sous chef και μάγειρες ετοίμασαν περισσότερα από 200 πιάτα βασισμένα στις παραδοσιακές ελληνικές κουζίνες τα οποία παρουσιάστηκαν στην δεξίωση της λήξης της διοργάνωσης. Πίσω από τα τραπέζια της κάθε περιοχής που αντιπροσωπεύεται από κάποια ξενοδοχειακή μονάδα του ομίλου Grecotel στήθηκε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή που υμνεί τις τοπικές γεύσεις και με έναν τρόπο τις αξίες της κοινότητας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Από τον εβρίτικο καβουρμά και τα τοπικά γλυκά φαρούκ μέχρι το κρητικό γαμοπίλαφο και τους χοχλιούς μπουμπουριστούς, η ομάδα της Grecotel επαναδιατύπωσε μια γαστρονομική φιλοσοφία του στηρίζεται στις αυθεντικές ελληνικές επιρροές, αντανακλώντας τη βαθιά σύνδεση με την τοπική -αναλόγως την περιοχή-  παράδοση.

Δύσκολα διαλέγεις από το μαγειρικό ρεπερτόριο της βραδιάς που μας ταξίδεψε από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Ιαπωνία! Κλασικές παρασκευές που φέρνουν αφτιασίδωτη τη νοστιμιά της εβρίτικης παράδοσης όπως o τραχανάς με λουκάνικο Σουφλίου και μυζήθρα, στέκεται δίπλα στο ceviche με γαρίδες από την Καβάλα σε leche de tigre, που υπογράμμισε τις ελληνικές αφετηρίες και τις διεθνείς προσλαμβάνουσες.

Grecotel Academy
Ο Executive Chef του Ομίλου, κ. Γιάννης Κουναλάκης

Πιστή στην φιλοσοφία του ιδρυτή της, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, η Grecotel υπήρξε πρωτοπόρος στη σύνδεση των ξενοδοχείων με την τοπική παραγωγή παράγοντας μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων με καλλιέργειες σε κάθε ξενοδοχείο και προβάλλοντας εκλεκτά προϊόντα μέσα από μόνιμες συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Εξάλλου, η πρότυπη φάρμα Agreco στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές τεχνικές της Κρήτης αποτελεί στην πράξη το όραμα του Νίκου Δασκαλαντωνάκη αναφορικά με τη σύνδεση του τουρισμού́ και της βιολογικής αγροτική́ς παραγωγή́ς.

grecotel Academy

Η εξέλιξη αυτή είναι μέρος της διαχρονικής αφοσίωσης του ομίλου σε βιώσιμες πρακτικές και στην στήριξη της τοπικής οικονομίας με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την περίπτωση της Αλεξανδρούπολης καθώς και την ανάδειξη του Έβρου ως γαστρονομικού προορισμού. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου Grecotel, που με την παρουσία και την δράση για περισσότερα από 20 χρόνια έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Με τη σειρά του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει τιμήσει τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη της πόλης για την έμπρακτη πολυετή προσφορά του στην περιοχή.

Η ενίσχυση των άξιων και παραγωγικών ανθρώπων του Έβρου μπορεί να κάνει τη διαφορά, κάτι που η θερμή υποδοχή όλων των δραστηριοτήτων του Ομίλου Grecotel από την τοπική κοινωνία, το επιβεβαιώνει. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.