"Το Σπίτι της Μαριώς", Καλάβρυτα: Πάσχα με τις παραδοσιακές γεύσεις της Αχαϊκής γης και παράδοσης στο πιάτο

Κοινό μυστικό των φαν των Καλαβρύτων, η φιλόξενη ταβέρνα "Το Σπίτι της Μαριώς" τιμά την ελληνική κουζίνα και τα εποχικά και τοπικά προϊόντα, με τις παραδοσιακές γεύσεις να συνυπάρχουν με δημιουργικές ιδέες.

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Έχοντας ξεκινήσει το γαστρονομικό του ταξίδι  από το 2007 στα Βραχναίικα της Πάτρας και από το 2015 σε έναν όμορφο χώρο 4 χλμ. από τα Καλάβρυτα, στο μέσο της απόστασης της πόλης από το Μέγα Σπήλαιο, "Το Σπίτι της Μαριώς" δεν ανέβηκε μόνο υψόμετρο αλλά ανεβάζει διαρκώς τον πήχη στη γευστική του πρόταση. 

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Η Μαρία Ανδριοπούλου και ο Γεώργιος Μανίκας αγαπούν τον τόπο και τα προϊόντα του και αυτό φαίνεται ήδη από την αναζήτηση των υλικών και το σεβασμό της εποχικότητας που φέρνει τα καλύτερα της Αχαϊκής γης στο τραπέζι μας. Μανιτάρια, σπαράγγια, άγρια χόρτα είτε αναδεικνύονται σε νόστιμα πιάτα, όπως πίτες και κριθαρότα, είτε μας κερδίζουν με την ατόφια απλότητά τους. Ειδικά οι πίτες είναι εδώ μεγάλο κεφάλαιο και δεν τις παραλείπουμε ποτέ! 

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Η Μαριώ φτιάχνει μόνη της τον τραχανά που χρησιμοποιεί σε διάφορες συνταγές, ενώ τιμούν τα προϊόντα που τους δίνουν οι παραγωγοί αλλά και το έδαφος της περιοχής – την φέτα, τα αμνοερίφια, τα μέλι, τα εξαιρετικά λαχανικά της εποχής. Μάλιστα, "Το Σπίτι της Μαριώς" συμμετέχει σε τοπικές προσπάθειες για την ανάδειξη του κρασιού και της τοπικής κουζίνας ως μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας της περιοχής και οι τοπικοί οίνοι (αλλά και οι μπίρες) προτείνονται ως συνοδεία των πιάτων. 

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Πάσχα ενόψει, το κατσικάκι λαδορίγανη που έχουμε δοκιμάσει εδώ μας έχει μείνει αξέχαστο, χωρίς να υπολείπονται και άλλα παραδοσιακά πιάτα όπως το κοτόπουλο με μπάμιες, το κουνέλι στιφάδο, το κοτόπουλο με χιλοπίτες και αγριογούρουνο με οξύμελο. Στο "Σπίτι της Μαριώς" η παράδοση συναντά τις νέες ιδέες τόσο στις προτάσεις όσο και στο σερβίρισμα των γεύσεων που έρχονται ωραία παρουσιασμένα δίνοντας bonus points στην όλη εμπειρία. Τραγανά, ελαφροτηγανισμένα τσιπς με πάπρικα και δημιουργικές σαλάτες συνοδεύουν τα ψητά όπως το κοντοσούβλι σε μια ταβέρνα όπου το κρέας έχει την τιμητική του, χωρίς να λείπουν οι νοστιμότατες χορτοφαγικές προτάσεις. 

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

'Όσοι βρεθούμε για Πάσχα στα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή της ορεινής αλλά και παραθαλάσσιας Αχαΐας, αναζητώντας τοπικά έθιμα, ιστορικές εκκλησίες και αμέτρητες φυσιολατρικές εμπειρίες δεν θα παραλείψουμε να κάνουμε μια, ή και παραπάνω, νόστιμες στάσεις στον όμορφο χώρο με την ανοιχτόκαρδη διάθεση και την πηγαία φιλοξενία στον δρόμο Καλαβρύτων - Διακοπτού. Ευχαριστώντας νοητά αλλά και κυριολεκτικά "Το Σπίτι της Μαριώς" και τους ανθρώπους του που συνεχίζουν να υπηρετούν με άποψη και μεράκι την ελληνική κουζίνα και τον γαστρονομικό τουρισμό. 

Το Σπίτι της Μαριώς Πάσχα Καλάβρυτα

Στάση Κερπινής, Καλάβρυτα, 2692022264, FB: to.spiti.tis.marios, IG: to-spiti-tis-marios-kalavryta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας: Πρέσπες

Ο οδηγός μας περιλαμβάνει προορισμούς που υπόσχονται αξέχαστες χειμερινές αποδράσεις, με τις Πρέσπες να ξεχωρίζουν ως μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν ήσυχο προορισμό γεμάτο φυσική ομορφιά, ιστορική κληρονομιά και αυθεντική παράδοση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/12/2024

Γκίνης Ανδρέας: Οραματιστής πίσω από τη Vivestia, την πλατφόρμα εκμίσθωσης πολυτελών καταλυμάτων με τεχνολογία VR Tours

Η Vivestia φέρνει την επανάσταση στον τουρισμό, συνδυάζοντας την τεχνολογία VR με τη διαχείριση πολυτελών καταλυμάτων, δημιουργώντας μια πλατφόρμα που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τον προορισμό των διακοπών μας.

Ξεπερνούν τα 5 δισ. ετησίως οι τουριστικές επενδύσεις

Οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση, φτάνοντας τα 5,1 δισ. ευρώ το 2023, διπλασιάζοντας την προ-pandemic επίδοση, ενώ οι προβλέψεις για το 2024 κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ εσόδων, αγγίζοντας τα 22 δισ. ευρώ.

Τα Aria Hotels παρουσιάζουν το "Ventus di Milo" στη Μήλο

Ένα πολυτελές καταφύγιο που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αυθεντικότητα με τη σύγχρονη αισθητική, ενώ παράλληλα πρωτοπορούν με βιώσιμες λύσεις για τον τουρισμό του μέλλοντος.

Στα Τρίκαλα για γίδα, κεμπάπια και τσίπουρα

Ακολουθήσαμε τους ντόπιους και χαρτογραφήσαμε την περιοχή από τα Τρίκαλα ως το Περτούλι, για βουνίσια κουζίνα, μεζέδες κι αποστάγματα.