Το Μοντρεάλ του Μιχάλη Μερζένη

Ο σεφ του «La Meat Maison» μας παίρνει μαζί του στο Μοντρεάλ, όπου περνά τελευταία όλο και περισσότερο χρόνο, σχεδιάζοντας τη γευστική πρόταση του νέου εστιατορίου στο ξενοδοχείο «Nelligan», το καλύτερο city hotel του Καναδά σύμφωνα με το «Travel & Leisure».

Μιχάλης_Μερζένης

Τον Απρίλιο του 2022, μια επαγγελματική πρόκληση με έφερε για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ. Πριν προσγειωθώ, δεν είχα συγκεκριμένη εικόνα ή αίσθηση αυτής της πόλης, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι. Και σίγουρα δεν περίμενα αυτό που έζησα τους επόμενους τρεις σχεδόν μήνες. Το Μόντρεαλ είναι ίσως η πιο η ζωντανή μητρόπολη του Καναδά. Μια γαλλόφωνη πόλη που συνδυάζει άψογα τη γοητεία του παλιού κόσμου με τη σύγχρονη ενέργεια. Η επαφή με την πλούσια ιστορία, την ποικιλόμορφη κουλτούρα και το μοναδικό, έντονο vibe του Μοντρεάλ, με έκανε να νιώθω ότι κάθε μέρα "ανακάλυπτα" ξανά τη Βόρεια Αμερική.

σεφ Μιχάλης Μερζένης

Μερικές από τις "ανακαλύψεις" μου είναι:

  • Το "Nelligan Hotel" ως την πιο άνετη και στιλάτη "βάση" για να εξερευνήσεις την πόλη.
  • Tο "Terrasse Nelligan", στον τελευταίο του όροφο του ξενοδοχείου για brunch με τη συναρπαστική θεά να αποπνέει μια μοναδική ιστορική γοητεία.
  • Αντίστοιχα ατμοσφαιρικό, το "Hôtel Place d'Armes", στην καρδιά του παλιού Μοντρεάλ που προσφέρει άνετα δωμάτια με vintage, industrial χαρακτήρα".
  • Το "Méchant Boeuf", στην ίδια γειτονιά, που για πάνω από 20 χρόνια αποτελεί κλασικό προορισμό των "Μοντρεαλέζ" για steaks και premium κοπές.
  • Tο "Nelli Café" για πρωινό στο καταπράσινο αίθριό του ή δίπλα στα τεράστια παράθυρα για people-watching.
  • To "Barroco", ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό μπιστρό με μοντέρνα γαλλική κουζίνα.
  • To "Vin Mon Lapin", ένα wine bar με εξαιρετικό φαγητό, μοναδικό ντιζάιν διά χειρός Zébulon Perron. Φημολογείται ότι ο ίδιος σχεδιαστής θα υπογράφει το επόμενο talk-of-the-town εστιατόριο του Μοντρεάλ με ελληνική κουζίνα.
  • To "Joe Beef" με δημιουργική γαλλική κουζίνα, που οι ιδιοκτήτες του περιγράφουν ως Bocusian-Lyonnaise cuisine du marché, δηλαδή κουζίνα γαλλικής αγοράς.
  • To διάσημο "Schwartz's Deli", το εβραϊκό ντελικατέσσεν, που από το 1928 φτιάχνει το πιο νόστιμο pastrami sandwich.
  • Και, τέλος, το "Club Flyjin" για να πειστεί μέχρι και ο πιο δύσπιστος ότι αυτή η πόλη δεν μπορεί να πάει για ύπνο.
     

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.