Τον Απρίλιο του 2022, μια επαγγελματική πρόκληση με έφερε για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ. Πριν προσγειωθώ, δεν είχα συγκεκριμένη εικόνα ή αίσθηση αυτής της πόλης, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι. Και σίγουρα δεν περίμενα αυτό που έζησα τους επόμενους τρεις σχεδόν μήνες. Το Μόντρεαλ είναι ίσως η πιο η ζωντανή μητρόπολη του Καναδά. Μια γαλλόφωνη πόλη που συνδυάζει άψογα τη γοητεία του παλιού κόσμου με τη σύγχρονη ενέργεια. Η επαφή με την πλούσια ιστορία, την ποικιλόμορφη κουλτούρα και το μοναδικό, έντονο vibe του Μοντρεάλ, με έκανε να νιώθω ότι κάθε μέρα "ανακάλυπτα" ξανά τη Βόρεια Αμερική.
Μερικές από τις "ανακαλύψεις" μου είναι:
- Το "Nelligan Hotel" ως την πιο άνετη και στιλάτη "βάση" για να εξερευνήσεις την πόλη.
- Tο "Terrasse Nelligan", στον τελευταίο του όροφο του ξενοδοχείου για brunch με τη συναρπαστική θεά να αποπνέει μια μοναδική ιστορική γοητεία.
- Αντίστοιχα ατμοσφαιρικό, το "Hôtel Place d'Armes", στην καρδιά του παλιού Μοντρεάλ που προσφέρει άνετα δωμάτια με vintage, industrial χαρακτήρα".
- Το "Méchant Boeuf", στην ίδια γειτονιά, που για πάνω από 20 χρόνια αποτελεί κλασικό προορισμό των "Μοντρεαλέζ" για steaks και premium κοπές.
- Tο "Nelli Café" για πρωινό στο καταπράσινο αίθριό του ή δίπλα στα τεράστια παράθυρα για people-watching.
- To "Barroco", ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό μπιστρό με μοντέρνα γαλλική κουζίνα.
- To "Vin Mon Lapin", ένα wine bar με εξαιρετικό φαγητό, μοναδικό ντιζάιν διά χειρός Zébulon Perron. Φημολογείται ότι ο ίδιος σχεδιαστής θα υπογράφει το επόμενο talk-of-the-town εστιατόριο του Μοντρεάλ με ελληνική κουζίνα.
- To "Joe Beef" με δημιουργική γαλλική κουζίνα, που οι ιδιοκτήτες του περιγράφουν ως Bocusian-Lyonnaise cuisine du marché, δηλαδή κουζίνα γαλλικής αγοράς.
- To διάσημο "Schwartz's Deli", το εβραϊκό ντελικατέσσεν, που από το 1928 φτιάχνει το πιο νόστιμο pastrami sandwich.
-
Και, τέλος, το "Club Flyjin" για να πειστεί μέχρι και ο πιο δύσπιστος ότι αυτή η πόλη δεν μπορεί να πάει για ύπνο.