Το Μοντρεάλ του Μιχάλη Μερζένη

Ο σεφ του «La Meat Maison» μας παίρνει μαζί του στο Μοντρεάλ, όπου περνά τελευταία όλο και περισσότερο χρόνο, σχεδιάζοντας τη γευστική πρόταση του νέου εστιατορίου στο ξενοδοχείο «Nelligan», το καλύτερο city hotel του Καναδά σύμφωνα με το «Travel & Leisure».

Μιχάλης_Μερζένης

Τον Απρίλιο του 2022, μια επαγγελματική πρόκληση με έφερε για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ. Πριν προσγειωθώ, δεν είχα συγκεκριμένη εικόνα ή αίσθηση αυτής της πόλης, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι. Και σίγουρα δεν περίμενα αυτό που έζησα τους επόμενους τρεις σχεδόν μήνες. Το Μόντρεαλ είναι ίσως η πιο η ζωντανή μητρόπολη του Καναδά. Μια γαλλόφωνη πόλη που συνδυάζει άψογα τη γοητεία του παλιού κόσμου με τη σύγχρονη ενέργεια. Η επαφή με την πλούσια ιστορία, την ποικιλόμορφη κουλτούρα και το μοναδικό, έντονο vibe του Μοντρεάλ, με έκανε να νιώθω ότι κάθε μέρα "ανακάλυπτα" ξανά τη Βόρεια Αμερική.

σεφ Μιχάλης Μερζένης

Μερικές από τις "ανακαλύψεις" μου είναι:

  • Το "Nelligan Hotel" ως την πιο άνετη και στιλάτη "βάση" για να εξερευνήσεις την πόλη.
  • Tο "Terrasse Nelligan", στον τελευταίο του όροφο του ξενοδοχείου για brunch με τη συναρπαστική θεά να αποπνέει μια μοναδική ιστορική γοητεία.
  • Αντίστοιχα ατμοσφαιρικό, το "Hôtel Place d'Armes", στην καρδιά του παλιού Μοντρεάλ που προσφέρει άνετα δωμάτια με vintage, industrial χαρακτήρα".
  • Το "Méchant Boeuf", στην ίδια γειτονιά, που για πάνω από 20 χρόνια αποτελεί κλασικό προορισμό των "Μοντρεαλέζ" για steaks και premium κοπές.
  • Tο "Nelli Café" για πρωινό στο καταπράσινο αίθριό του ή δίπλα στα τεράστια παράθυρα για people-watching.
  • To "Barroco", ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό μπιστρό με μοντέρνα γαλλική κουζίνα.
  • To "Vin Mon Lapin", ένα wine bar με εξαιρετικό φαγητό, μοναδικό ντιζάιν διά χειρός Zébulon Perron. Φημολογείται ότι ο ίδιος σχεδιαστής θα υπογράφει το επόμενο talk-of-the-town εστιατόριο του Μοντρεάλ με ελληνική κουζίνα.
  • To "Joe Beef" με δημιουργική γαλλική κουζίνα, που οι ιδιοκτήτες του περιγράφουν ως Bocusian-Lyonnaise cuisine du marché, δηλαδή κουζίνα γαλλικής αγοράς.
  • To διάσημο "Schwartz's Deli", το εβραϊκό ντελικατέσσεν, που από το 1928 φτιάχνει το πιο νόστιμο pastrami sandwich.
  • Και, τέλος, το "Club Flyjin" για να πειστεί μέχρι και ο πιο δύσπιστος ότι αυτή η πόλη δεν μπορεί να πάει για ύπνο.
     

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ακτιβιστές κατηγορούνται για βανδαλισμό του Στόουνχεντζ

Οι ακτιβιστές του Just Stop Oil είχαν ψεκάσει με μπογιά το μνημείο τον Ιούνιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/11/2024

Νέο μουσείο για την ιστορία της μετανάστευσης ανοίγει στο Ρότερνταμ

Το Μουσείο Fenix υπολογίζεται ότι θα εγκαινιαστεί στα μέσα του 2025.

Νέα προγράμματα spa "Divine You" στο "Divani Athens Spa & Thalasso Center"

Ο Όμιλος Διβάνη ανακοινώνει την παρουσίαση των νέων, αποκλειστικά σχεδιασμένων προγραμμάτων spa στο κορυφαίο ξενοδοχείο, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων Wellness Retreats της Ευρώπης.

Έφτασαν τα 30,3 εκατομμύρια οι τουρίστες στο 9μηνο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, σημειώθηκε αύξηση 7,9% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Σεπτέμβριο.

Στην Oρεινή Αρκαδία για βόλτες σε ελατoδάση και αυθεντική τοπική κουζίνα

Απολαύσαμε ένα νόστιμο διάλειμμα αναζωογόνησης στο ελατοσκέπαστο Μαίναλο, σε πετρόχτιστα χωριά αναλλοίωτα στο χρόνο και και ταβέρνες με γεύσεις παράδοσης με υλικά του τόπου.

Η παραδοσιακή κρητική διατροφή είχε την τιμητική της στο ξενοδοχείο Amirandes της Grecotel

Τι κρατάμε από το ετήσιο συνέδριο "Κρητικός τρόπος ζωής – Μεσογειακή παράδοση και σύγχρονες εφαρμογές" που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Amirandes της Grecotel, στην Κρήτη.

"Γκιομπεκλί Τεπέ": Έκθεση στο Κολοσσαίο για ένα από τα αρχαιότερα μνημεία στον κόσμο

Μια καθηλωτική εμπειρία που αφορά τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού.