Το Μοντρεάλ του Μιχάλη Μερζένη

Ο σεφ του «La Meat Maison» μας παίρνει μαζί του στο Μοντρεάλ, όπου περνά τελευταία όλο και περισσότερο χρόνο, σχεδιάζοντας τη γευστική πρόταση του νέου εστιατορίου στο ξενοδοχείο «Nelligan», το καλύτερο city hotel του Καναδά σύμφωνα με το «Travel & Leisure».

Μιχάλης_Μερζένης

Τον Απρίλιο του 2022, μια επαγγελματική πρόκληση με έφερε για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ. Πριν προσγειωθώ, δεν είχα συγκεκριμένη εικόνα ή αίσθηση αυτής της πόλης, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι. Και σίγουρα δεν περίμενα αυτό που έζησα τους επόμενους τρεις σχεδόν μήνες. Το Μόντρεαλ είναι ίσως η πιο η ζωντανή μητρόπολη του Καναδά. Μια γαλλόφωνη πόλη που συνδυάζει άψογα τη γοητεία του παλιού κόσμου με τη σύγχρονη ενέργεια. Η επαφή με την πλούσια ιστορία, την ποικιλόμορφη κουλτούρα και το μοναδικό, έντονο vibe του Μοντρεάλ, με έκανε να νιώθω ότι κάθε μέρα "ανακάλυπτα" ξανά τη Βόρεια Αμερική.

σεφ Μιχάλης Μερζένης

Μερικές από τις "ανακαλύψεις" μου είναι:

  • Το "Nelligan Hotel" ως την πιο άνετη και στιλάτη "βάση" για να εξερευνήσεις την πόλη.
  • Tο "Terrasse Nelligan", στον τελευταίο του όροφο του ξενοδοχείου για brunch με τη συναρπαστική θεά να αποπνέει μια μοναδική ιστορική γοητεία.
  • Αντίστοιχα ατμοσφαιρικό, το "Hôtel Place d'Armes", στην καρδιά του παλιού Μοντρεάλ που προσφέρει άνετα δωμάτια με vintage, industrial χαρακτήρα".
  • Το "Méchant Boeuf", στην ίδια γειτονιά, που για πάνω από 20 χρόνια αποτελεί κλασικό προορισμό των "Μοντρεαλέζ" για steaks και premium κοπές.
  • Tο "Nelli Café" για πρωινό στο καταπράσινο αίθριό του ή δίπλα στα τεράστια παράθυρα για people-watching.
  • To "Barroco", ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό μπιστρό με μοντέρνα γαλλική κουζίνα.
  • To "Vin Mon Lapin", ένα wine bar με εξαιρετικό φαγητό, μοναδικό ντιζάιν διά χειρός Zébulon Perron. Φημολογείται ότι ο ίδιος σχεδιαστής θα υπογράφει το επόμενο talk-of-the-town εστιατόριο του Μοντρεάλ με ελληνική κουζίνα.
  • To "Joe Beef" με δημιουργική γαλλική κουζίνα, που οι ιδιοκτήτες του περιγράφουν ως Bocusian-Lyonnaise cuisine du marché, δηλαδή κουζίνα γαλλικής αγοράς.
  • To διάσημο "Schwartz's Deli", το εβραϊκό ντελικατέσσεν, που από το 1928 φτιάχνει το πιο νόστιμο pastrami sandwich.
  • Και, τέλος, το "Club Flyjin" για να πειστεί μέχρι και ο πιο δύσπιστος ότι αυτή η πόλη δεν μπορεί να πάει για ύπνο.
     

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Νέα πράσινα πλοία στο Αιγαίο

Ετοιμάζεται σχέδιο ανανέωσης του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου με πλοία χαμηλών αέριων ρύπων που θα ενισχύσουν τις άγονες γραμμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/11/2024

Ρόδος: Ρεκόρ για την τουριστική κίνηση του νησιού

Η τουριστική κίνηση στη Ρόδο κατέγραψε σημαντική αύξηση τον Οκτώβριο του 2024, με τις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο του νησιού να σημειώνουν άνοδο 19% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τρεις προορισμούς

Από γοητευτικά ορεινά χωριά έως πολυτελή καταλύματα δίπλα στη λίμνη, οι παρακάτω προτάσεις είναι ιδανικές για όσους αναζητούν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Τα 8 καλύτερα xιονοδρομικά του κόσμου από το Lonely Planet

Ποια είναι τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για σκι και ποιο ελληνικό βουνό φιγουράρει στη λίστα του ταξιδωτικού site;

Τα φυσικά φαινόμενα που θα μας κάνουν να ταξιδέψουμε

Οι μαγικές εικόνες του Βόρειου Σέλαος, τα χορευτικά των γερανών και οι φωτεινές βραδιές με βιοφωταυγή πλαγκτόν είναι μερικά μόνο από τα φυσικά φαινόμενα που μας προσκαλούν να τα ζήσουμε από κοντά.

Το Μαϊάμι αποκτά το δικό του Μουσείο του Σεξ

Την ημέρα του Halloween εγκαινιάστηκε το νέο μουσείο στη Φλόριντα.

Ημερίδα στην Απολλωνία Σίφνου για την αειφόρο ανάπτυξη και το μέλλον του τουρισμού

Με στόχο τη διερεύνηση μιας βιώσιμης ισορροπίας ανάμεσα στην τουριστική ανάπτυξη και την προστασία της τοπικής κληρονομιάς, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα "Δόμηση, τουριστική ανάπτυξη & προστασία της τοπικής κληρονομιάς: Προτάσεις για την επόμενη μέρα".