Σημείο αναφοράς της θεσσαλονικιώτικης καλοφαγίας, με τον σεφ Δήμο Καλαϊτσίδη να μας κλείνει ραντεβού με τη δημιουργική πλευρά της ελληνικής γεύσης. Τα "Τρία Γουρουνάκια", σ’ ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο των αρχών του αιώνα, στην καρδιά της πόλης, συνεχίζουν σταθερά να αναδεικνύουν γευστικές εμπειρίες του παρελθόντος σε ευρηματικά ανανεωμένα σύνολα. Φινέτσα και ρουστίκ αβρότητα ισορροπούν περίτεχνα σε πιάτα που σκιαγραφούν την έκφραση της παράδοσης σήμερα, με σεβασμό στην πρώτη ύλη και πάθος για διαρκή αναζήτηση. Στα "Τρία Γουρουνάκια" είναι όλα χειροποίητα, από το φρεσκοφουρνισμένο ψωμάκι εως τα απίστευτα γλυκά του, ενώ αξίζει να σημειωθεί η "εξέλιξη" του εστιατορίου, όπου έχει ειδικό μενού gluten free και degustation.
Μέσα σε μια όμορφη σάλα με διακριτική ατμόσφαιρα και θέα από τις μεγάλες, φωτεινές τζαμαρίες που αγκαλιάζουν περιμετρικά το χώρο, παρελαύνουν δημιουργίες που συνδυάζουν το συνταγολόγιο της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, φέρνοντας την ελληνική κουζίνα στο σήμερα.
Πιάτα όπως τα ραβιόλι σπανακόπιτας, το λεμονάτο κοτόπουλο σε μπαλοτίνα, αλλά και το χουνκιάρ με μάγουλα μόσχου ή το γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά δίνουν το στίγμα της συλλογική μας μνήμη, που απαρτίζεται από ένα κράμα γεύσεων, ανθρώπων, ιστορίας και πολιτισμών. Άλλωστε, όπως υποστηρίζει και όλη η ομάδα από τα "Τρία Γουρουνάκια", "η εμπειρία της γαστρονομίας δεν είναι απλά μια αίσθηση. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας”.
Καποδιστρίου 7, Θεσσαλονίκη, 231 024 9050, tatriagourounakia.gr, Fb:Τα Τρία Γουρουνάκια, IG: ta_tria.gourounakia