"Roots": Vegan για όλους στη Θεσσαλονίκη

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε την κοσμοπολίτικη νοστιμιά της πόλης… αλλιώς;

Roots

Ριζωμένο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην καρδιά όλων όσοι επιζητούν το διαφορετικό στη γαστρονομική τους παλέτα, το "Roots" χαράζει νέους δρόμους στη γεύση της πόλης από το 2014: τότε που, στο όμορφο πλακόστρωτο της οδού Μπολάνη, στη γαστριμαργική καρδιά της πόλης, έστρωσε τα τραπέζια του συστήνοντας για πρώτη φορά στο κοινό της πόλης τη vegan / vegetarian γεύση, αλλά από διαφορετική σκοπιά. Αυτήν που δεν περιορίζεται στους ορκισμένους χορτοφάγους, αλλά γοητεύει όλους τους ουρανίσκους, χάρη σε ένα βασικό μυστικό: την ευρηματική διαχείριση της κορυφαίας πρώτης ύλης που συγκεντρώνει το "Roots" στην κουζίνα του. Εκεί, δηλαδή, που παράγονται γευστικά θαύματα, όπως οι fajitas με βιολογικό κιμά από ηλιόσπορο, η καρμπονάρα με σάλτσα αμυγδάλου, μπέικον φυτικής προέλευσης και φυτική "παρμεζάνα", ή τα μανιτάρια με πληθωρική σάλτσα Stroganoff, αλλά και μαυλιστικά γλυκά, όπως το cheesecake με σκόνη βατόμουρου και πέρλες passion fruit ή το σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα καραμέλας. Τι λέτε λοιπόν, είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε την κοσμοπολίτικη νοστιμιά της πόλης… αλλιώς;

Roots

Μπαλάνου 4, Θεσσαλονίκη, www.roots.restaurant, FB: rOOTS, IG: @roots_vegan

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Kivotos Santorini" & "Mavro" δίνουν άλλο χρώμα στη Σαντορίνη

Ζήσαμε και απολαύσαμε δύο μέρες σε μια boutique κιβωτό που ξεχωρίζει στο περίφημο Νησί του Ηφαιστείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/07/2024

Κιβωτός Κορογώνα: Ένα πολύπλευρο εγχείρημα ολιστικής σύνδεσης με την φύση που δεν χωράει σε ταμπέλες

Μια ειρηνική, εκπαιδευτική, αειφορική κοινότητα δημιουργίας εν εξελίξει στη νότια Λακωνία.

Skiathos Palace Hotel: Το εμβληματικό ξενοδοχείο με την ομηρική φιλοξενία

Σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, ορθώνεται αγέρωχο το Skiathos Palace για πάνω από 50 χρόνια.

Navarino Challenge 2024: Αθλητικός Τουρισμός και Ευεξία στην Costa Navarino

Το Navarino Challenge επιστρέφει για 12η χρονιά από τις 18-20 Οκτωβρίου 2024 στην Costa Navarino και την Πύλο, με πάνω από 55 δράσεις για όλες τις ηλικίες. Με το μήνυμα "ο αθλητισμός ενώνει", το event θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αθλητικού τουρισμού και ευεξίας.

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.