"Μαιτρ και Μαργαρίτα": Μπιστρονομία αλά γκρεκ στη Θεσσαλονίκη

Η ελληνική μπιστρονομία προσεγγίζεται εδώ σε κάθε πτυχή της, ξεκινώντας από την επιλογή των πρώτων υλών που γίνεται με προσοχή και επιμονή.

Μαιτρ και Μαργαρίτα

Έχει κάτι ιδιαίτερο ο χώρος του "Μαιτρ και Μαργαρίτα", σχεδόν όσο και το μάλλον ασυνήθιστο όνομα του εστιατορίου, που βαπτίζεται από το μυθιστόρημα του Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ. Βλέπεις, πέρα από το να σε κάνει να νιώσεις άμεσα οικεία, επικεντρώνεται στην ουσία των πραγμάτων. Ειδικά στην περίπτωση της γεύσης. Η ελληνική μπιστρονομία προσεγγίζεται εδώ σε κάθε πτυχή της, ξεκινώντας από την επιλογή των πρώτων υλών που γίνεται με προσοχή και επιμονή. Έπειτα, η αξιοποίησή τους σε ένα πλαίσιο εποχικό και βιώσιμο, μέσω μιας μαγειρικής διαδικασίας αποψάτης και νόστιμης, προτού αυτή εξελιχθεί σε μία casual dining εμπειρία, καθοδηγούμενη από βιώματα και μνήμη. Και ακριβώς εκεί βρίσκουν χώρο και χρόνο να εκφραστούν γαλακτοκομικά προϊόντα από την Ιθάκη μέχρι τα Γρεβενά, ντόπια ζυμαρικά από τη Χίο και τις Σέρρες, κρέας από την Κομοτηνή και τη Χαλκιδική, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από την ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης, μαζί με δεκάδες άλλα καλούδια από την ελληνική ύπαιθρο. Όλα τα παραπάνω παίρνουν θέση, έτοιμα να κάνουν το δικό τους γαστρονομικό statement, σε πιάτα σαν το αλμυρό θρακιώτικο "σαραγλί" με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα Κάσου, τις μακαρούνες με σάλτσα μπουγιαμπέσας ή το κατσικάκι, με μαστίχα, ξινόχοντρο και νεράντζι. Μαζί με το φαγητό, το κρασί. Αποθέωση του ελληνικού αμπελώνα, με ετικέτες γνωστές και άγνωστες, αλλά πάντοτε με έντονο χαρακτήρα, κυρίως από μικρά οινοποιεία.

Μαιτρ και Μαργαρίτα

Φράγκων 3 και Στρατηγού Σφέτσου, Θεσσαλονίκη, 2314007586, maitrandmargarita.com, Facebook: Maitr & Margarita, Instagram: @maitr.margarita

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.