"Μαιτρ και Μαργαρίτα": Μπιστρονομία αλά γκρεκ στη Θεσσαλονίκη

Η ελληνική μπιστρονομία προσεγγίζεται εδώ σε κάθε πτυχή της, ξεκινώντας από την επιλογή των πρώτων υλών που γίνεται με προσοχή και επιμονή.

Μαιτρ και Μαργαρίτα

Έχει κάτι ιδιαίτερο ο χώρος του "Μαιτρ και Μαργαρίτα", σχεδόν όσο και το μάλλον ασυνήθιστο όνομα του εστιατορίου, που βαπτίζεται από το μυθιστόρημα του Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ. Βλέπεις, πέρα από το να σε κάνει να νιώσεις άμεσα οικεία, επικεντρώνεται στην ουσία των πραγμάτων. Ειδικά στην περίπτωση της γεύσης. Η ελληνική μπιστρονομία προσεγγίζεται εδώ σε κάθε πτυχή της, ξεκινώντας από την επιλογή των πρώτων υλών που γίνεται με προσοχή και επιμονή. Έπειτα, η αξιοποίησή τους σε ένα πλαίσιο εποχικό και βιώσιμο, μέσω μιας μαγειρικής διαδικασίας αποψάτης και νόστιμης, προτού αυτή εξελιχθεί σε μία casual dining εμπειρία, καθοδηγούμενη από βιώματα και μνήμη. Και ακριβώς εκεί βρίσκουν χώρο και χρόνο να εκφραστούν γαλακτοκομικά προϊόντα από την Ιθάκη μέχρι τα Γρεβενά, ντόπια ζυμαρικά από τη Χίο και τις Σέρρες, κρέας από την Κομοτηνή και τη Χαλκιδική, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από την ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης, μαζί με δεκάδες άλλα καλούδια από την ελληνική ύπαιθρο. Όλα τα παραπάνω παίρνουν θέση, έτοιμα να κάνουν το δικό τους γαστρονομικό statement, σε πιάτα σαν το αλμυρό θρακιώτικο "σαραγλί" με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα Κάσου, τις μακαρούνες με σάλτσα μπουγιαμπέσας ή το κατσικάκι, με μαστίχα, ξινόχοντρο και νεράντζι. Μαζί με το φαγητό, το κρασί. Αποθέωση του ελληνικού αμπελώνα, με ετικέτες γνωστές και άγνωστες, αλλά πάντοτε με έντονο χαρακτήρα, κυρίως από μικρά οινοποιεία.

Μαιτρ και Μαργαρίτα

Φράγκων 3 και Στρατηγού Σφέτσου, Θεσσαλονίκη, 2314007586, maitrandmargarita.com, Facebook: Maitr & Margarita, Instagram: @maitr.margarita

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.