Με τις γιορτές να πλησιάζουν, τα ταξίδια του χειμώνα μας καλούν να φτιάξουμε βαλίτσες και μικρές και μεγάλες αποδράσεις, κι εμείς κάναμε την αρχή γυρίζοντας την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, για να σας ετοιμάσουμε την πιο νόστιμη και ταξιδιάρικη έκδοση του χειμώνα: το περιοδικό Taste & Travel που κυκλοφορεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, μαζί με το αθηνόραμα στα περίπτερα.
Ταξιδέψαμε στις πιο νόστιμες γωνιές της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεντρώσαμε τους ηγέτες της γεύσης της να φωτογραφηθούν για το εξώφυλλό μας στο ίσως ομορφότερο χωριό της Ελλάδας: το Νυμφαίο. Συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης, που αποδεικνύουν γιατί η βασίλισσα του Βορρά παραμένει σταθερό μας χειμωνιάτικο ραντεβού. Οργώσαμε τα βουνά της Αρκαδίας και της Ευρυτανίας για να νιώσουμε από πρώτο χέρι το χάδι της ορεσίβιας φιλοξενίας. Χαράξαμε τις καλύτερες διαδρομές τις Ηπείρου, από τα Γιάννενα ως τα Τζουμέρκα κι από εκεί πίσω στα Ζαγοροχώρια, κι ύστερα κατεβήκαμε στην Κρήτη, για ένα ατμοσφαιρικό city break στα Χανιά, που αποδεικνύει ότι ο χειμώνας τους πάει πολύ.
Και δεν είναι μόνο αυτά: βάλαμε το Λονδίνο στο σέικερ για να επιβεβαιώσουμε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει μια μητρόπολη του fine drinking, περάσαμε Ίνσμπρουκ και Σάλτσμπουργκ από αλπικό crash test για να καταλήξουμε στο ποια πόλη θα γίνει η χριστουγεννιάτικη αγαπημένη μας για φέτος, σημειώσαμε τις πιο άγνωστες γωνιές του Άμστερνταμ, ανακαλύπτοντας ότι η πόλη του Άμστελ καταφέρνει να διατηρεί το εναλλακτικό της προφίλ ζωηρό και ενδιαφέρον, και συντάξαμε έναν απόλυτο, insider’s οδηγό για το Παρίσι, που θα κάνει ακόμη και τους πρωτάρηδες της Πόλης του Φωτός να νιώσουν πραγματικά ντόπιοι.
Επιπλέον, σημειώσαμε εκθέσεις - ωδές σε γυναίκες - πρότυπα, φάγαμε πιάτο – πιάτο τη Λισαβόνα και το Κασκάις, μεθύσαμε απ’ τα φρεσκοφουρνισμένα αρώματα της νέας τάσης του fine baking, ξεναγηθήκαμε στο Μοντρεάλ από τον σεφ Μιχάλη Μερζένη και στο νέο Grand Egyptian Museum από την exec strategy director Αίγλη Μπαλαμάτση, φύγαμε για άγνωστο προορισμό σε μια από τις πιο συναρπαστικές νέες τάσεις του ταξιδιού, και μαρκάραμε τα πιο ενδιαφέροντα νέα εστιατόρια, ξενοδοχεία και eco καταλύματα της χρονιάς, για έναν χειμώνα που θα θυμόμαστε για χρόνια.
Συναντήστε μας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στα περίπτερα, και ελάτε να φύγουμε μαζί για τα καλύτερα χειμερινά μας ταξίδια!