Η Costa Navarino συμμετέχει στο XPRIZE Wildfire, στην προσπάθεια για την εξάλειψη των δασικών πυρκαγιών

Η συνεργασία με το XPRIZE εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσης του προορισμού για αειφόρο ανάπτυξη.

Costa Navarino

Η Costa Navarino, στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσης για αειφόρο ανάπτυξη, συμμετέχει στο XPRIZE Wildfire, σε μια προσπάθεια να βρεθούν καινοτόμες ιδέες για την εξάλειψη των δασικών πυρκαγιών. Ο 4ετής διαγωνισμός αποτελεί πρωτοβουλία του Ιδρύματος XPRIZE, με στόχο να βρει εφικτές λύσεις σε αυτό το φαινόμενο που έχει παγκοσμίως -όπως και στη χώρα μας- καταστροφικές συνέπειες. Μέχρι σήμερα, πάνω από 200 ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, εκ των οποίων 4 από την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους, στον ακόλουθο σύνδεσμο: xprize.org/wildfire.

Στόχος του XPRIZE Wildfire είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών που θα ανιχνεύουν και θα καταστέλλουν μια δασική πυρκαγιά υψηλού ρίσκου μέσα σε 10 λεπτά ή λιγότερο. Η αποστολή του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει την έρευνα και την καινοτομία σε ένα μεγάλο εύρος τεχνολογιών που συνδυάζουν την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, τα drones και τους αισθητήρες, ώστε να ανιχνεύονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα οι πυρκαγιές, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η καταπολέμησή τους έως σήμερα.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 2 τομείς, με συνολικό έπαθλο αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν. Στον τομέα "Διαστημική Ανίχνευση Πυρκαγιάς" (Space- Based Wildfire Detection & Intelligence) οι εγγραφές είναι ανοικτές έως τις 31 Οκτωβρίου 2023. Ο δεύτερος τομέας, "Αυτόνομη Ανταπόκριση σε Πυρκαγιές" (Autonomous Wildfire Response), δέχεται εγγραφές έως τις 31 Ιανουαρίου 2024. Επιπλέον, οι ομάδες που θα εγγραφούν στον δεύτερο τομέα, μπορούν να διαγωνιστούν για το έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων "Lockheed Martin Accurate Detection Intelligence Bonus Prize", το οποίο θα απονεμηθεί για καινοτομίες στον ακριβή εντοπισμό των πυρκαγιών.

Το XPRIZE Wildfire διοργανώνεται από το XPRIZE, έναν οργανισμό με παγκόσμιο αποτύπωμα μέσω των διαγωνισμών μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιεί, οι οποίοι ενθαρρύνουν την τεχνολογική ανάπτυξη, με στόχο την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.