"Γιορτή του Κάστανου" για 18η χρονιά στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης

Γιορτή Κάστανου

Αγαπημένο υλικό, "μούσα" των γαστρονομικών φεστιβάλ της εποχής και γιατί όχι ο πιο εμβληματικός καρπός του φθινοπώρου. Με το κάστανο στο προσκήνιο, η Άρνα του Δήμου Σπάρτης γιορτάζει στην αγκαλιά του Ταϋγέτου τις τελευταίες μέρες του μήνα, στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Αποτελώντας θεσμό για 18η χρονιά, η "Γιορτή του Κάστανου" επιστρέφει πιο πληθωρική από ποτέ και συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με μια πλούσια υπαίθρια αγορά για τρεις ημέρες. Όλες οι δράσεις λαμβάνουν χώρα σε αυτό το καταπράσινο χωριό της Λακωνίαε σε υψόμετρο 750 μέτρων. Εκεί που το τοπίο είναι ονειρικό, με την φύση να οργιάζει σ' όλη την περιοχή που είναι γεμάτη πλατάνια, καστανιές και μηλιές. 

Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου "πλάτανου της Άρνας" θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί καθώς και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από τον άμβυκα, που θα καίει στην πλατεία. Η γαστριμαργική ευδαιμονία περισσεύει όσο οι γεύσεις από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα και τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί, τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού.

Γιορτή Κάστανου Άρνας

Όπως πάντα  η "Γιορτή του Κάστανου" πλαισιώνεται από καλλιτέχνες που με την δουλειά τους, δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά. Η μουσική επένδυση όλου του τριημέρου θα σας ταξιδέψει σε πολλά και διαφορετικά μονοπάτια του κόσμου και ιδιαίτερα της πατρίδας μας. 

Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η  Γιορτή του Κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Μάλιστα, η Γιορτή του Κάστανου υποδέχεται φέτος για πρώτη φορά στην Άρνα τον Σύγχρονο Χορό με την εκδήλωση Dancing Chestnut. Tρεις παραστάσεις χορού από τρεις έμπειρους χορευτές και ανερχόμενους χορογράφους θα παρουσιαστούν το Σάββατο 28/10/23 γύρω από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Γιορτή Κάστανου Άρνας

Παραστάσεις του σήμερα που εξερευνούν τον εξωτερικό χώρο καεπαναδιαπραγματεύονται την χορευτική εμπειρία εκτός του θεάτρου, όπως το έργο "Enter the void” του Χάρη Χατζηανδρέου, "Το Αντικείμενο της Πτώσεως” της Βαρβάρας Μπαρδακά και το "GenOratory" του Κώστας Phoenix και του Σταμάτη Σπυρόπουλου. Tην Κυριακή 29/10/2023 στις 12.00 η εκδήλωση θα κλείσει με το "OPEN DANCE JAM" με τους καλλιτέχνες να δημιουργούν έναν χορευτικό αυτοσχεδιαστικό κύκλο στην πλατεία. Ο κύκλος είναι ανοιχτός. Είστε όλοι/ες  καλεσμένοι να συμμετέχετε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση 10 κρατικών αεροδρομίων

Η πιστοποίηση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο για την ενίσχυση της αεροπορικής ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς επιβάτες και αεροπορικές εταιρείες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2025

Ταξίδι στη Χαϊδελβέργη: Εκεί που ξεκινούν (δικαίως) τα παραμύθια

Η Χαϊδελβέργη, αυτή η καρτποσταλική πόλη της δυτικής Γερμανίας έκλεψε τόσο την καρδιά του μυθιστοριογράφου Γκαίτε, ώστε την αποκάλεσε "κάτι ιδανικό". Ένα ταξίδι εκεί θα το επιβεβαιώσει.

Καθαρά Δευτέρα στα ουζερί της Νέας Αρτάκης

Ωραία ιδέα για γευστική εκδρομή κοντά στην Αθήνα για την Καθαρά Δευτέρα και όλη τη Σαρακοστή. Value for money ολόφρεσκα θαλασσινά με θέα τον ήλιο να δύει στον Ευβοϊκό σε μια γαστρονομική κουλτούρα, που έφεραν οι Αρτακηνοί-Κυζικηνοί πρόσφυγες, αλλά απλώθηκε από τη δεκαετία του 1980 και μετά.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι κορυφώνεται!

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.

Εκτοξεύθηκαν οι κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στους δημοφιλείς προορισμούς: Οι τιμές στα Airbnb

Ρεκόρ πληρότητας καταγράφουν ξενοδοχεία και καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε δημοφιλείς προορισμούς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τις κρατήσεις να αγγίζουν ακόμα και το 100% σε περιοχές όπου διοργανώνονται καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και τετραήμερο 25ης Μαρτίου: Πώς θα οργανώσετε μια αξέχαστη απόδραση

Από ρομαντικά city breaks έως πολιτιστικές εξερευνήσεις, τα Signature Travel και Joy Tours προτείνουν εκδρομές για αξέχαστες εμπειρίες.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια

Η Υπ. Τουρισμού επισκέφθηκε το Χιονοδρομικό στη Νάουσα Ημαθίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης του ορεινού τουρισμού και των στρατηγικών δράσεων του Υπουργείου για τη στήριξη του τομέα, ενώ ανακοίνωσε έργα εκσυγχρονισμού και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες.