"Γιορτή του Κάστανου" για 18η χρονιά στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης

Γιορτή Κάστανου

Αγαπημένο υλικό, "μούσα" των γαστρονομικών φεστιβάλ της εποχής και γιατί όχι ο πιο εμβληματικός καρπός του φθινοπώρου. Με το κάστανο στο προσκήνιο, η Άρνα του Δήμου Σπάρτης γιορτάζει στην αγκαλιά του Ταϋγέτου τις τελευταίες μέρες του μήνα, στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Αποτελώντας θεσμό για 18η χρονιά, η "Γιορτή του Κάστανου" επιστρέφει πιο πληθωρική από ποτέ και συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με μια πλούσια υπαίθρια αγορά για τρεις ημέρες. Όλες οι δράσεις λαμβάνουν χώρα σε αυτό το καταπράσινο χωριό της Λακωνίαε σε υψόμετρο 750 μέτρων. Εκεί που το τοπίο είναι ονειρικό, με την φύση να οργιάζει σ' όλη την περιοχή που είναι γεμάτη πλατάνια, καστανιές και μηλιές. 

Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου "πλάτανου της Άρνας" θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί καθώς και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από τον άμβυκα, που θα καίει στην πλατεία. Η γαστριμαργική ευδαιμονία περισσεύει όσο οι γεύσεις από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα και τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί, τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού.

Γιορτή Κάστανου Άρνας

Όπως πάντα  η "Γιορτή του Κάστανου" πλαισιώνεται από καλλιτέχνες που με την δουλειά τους, δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά. Η μουσική επένδυση όλου του τριημέρου θα σας ταξιδέψει σε πολλά και διαφορετικά μονοπάτια του κόσμου και ιδιαίτερα της πατρίδας μας. 

Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η  Γιορτή του Κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Μάλιστα, η Γιορτή του Κάστανου υποδέχεται φέτος για πρώτη φορά στην Άρνα τον Σύγχρονο Χορό με την εκδήλωση Dancing Chestnut. Tρεις παραστάσεις χορού από τρεις έμπειρους χορευτές και ανερχόμενους χορογράφους θα παρουσιαστούν το Σάββατο 28/10/23 γύρω από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Γιορτή Κάστανου Άρνας

Παραστάσεις του σήμερα που εξερευνούν τον εξωτερικό χώρο καεπαναδιαπραγματεύονται την χορευτική εμπειρία εκτός του θεάτρου, όπως το έργο "Enter the void” του Χάρη Χατζηανδρέου, "Το Αντικείμενο της Πτώσεως” της Βαρβάρας Μπαρδακά και το "GenOratory" του Κώστας Phoenix και του Σταμάτη Σπυρόπουλου. Tην Κυριακή 29/10/2023 στις 12.00 η εκδήλωση θα κλείσει με το "OPEN DANCE JAM" με τους καλλιτέχνες να δημιουργούν έναν χορευτικό αυτοσχεδιαστικό κύκλο στην πλατεία. Ο κύκλος είναι ανοιχτός. Είστε όλοι/ες  καλεσμένοι να συμμετέχετε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.