Condé Nast Traveler: Το "The Dolli" του ομίλου "Grecotel", καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας

Οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού το ανέδειξαν ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης και το τοποθετούν στην κορυφή των καλύτερων στην Ελλάδα.

The Dolli

To "The Dolli", το εμβληματικό ξενοδοχείο στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας του ξενοδοχειακού ομίλου "Grecotel", κατακτά στους εννιά πρώτους μήνες της λειτουργίας του εξαιρετικές διακρίσεις από το ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler. Οι αναγνώστες του το ανέδειξαν ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης και το τοποθετούν στην κορυφή των καλύτερων ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

The Dolli

Ο όμιλος "Grecotel" επένδυσε στο λαμπρό διατηρητέο Μέγαρο Καλλιμασιώτη του 1925, έργο του αρχιτέκτονα Ανδρέα Κριεζή που έχει σχεδιάσει και το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, δίνοντάς του μια νέα ζωή με τις προδιαγραφές των πιο σημαντικών ξενοδοχείων στον κόσμο.

The Dolli

46 δωμάτια που μετατρέπονται συνδυαστικά σε ανεξάρτητα pied à terre και διαμερίσματα, λουσμένα στο Αθηναϊκό φως, περικλείουν τη ζωντανή ενέργεια, την ασύγκριτη ιστορία, το συναίσθημα και το πνεύμα της πόλης.

The Dolli

Το όραμα του ομίλου "Grecotel" ήταν ο σεβασμός στον ιστορικό χαρακτήρα του κτιρίου, η διατήρηση πολύτιμων διακοσμητικών στοιχείων του παρελθόντος αλλά και ο σύγχρονος σχεδιασμός του με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Σε κάθε χώρο του ξενοδοχείου, από το αριστοτεχνικό lobby με ύψος 10 μέτρων, το επιβλητικό Library και το "Bar Secret", μέχρι το "Dolli’s, το rooftop restaurant", ο επισκέπτης του "The Dolli" συναντά μια σύνθεση σπάνιων έργων τέχνης και αυθεντικών, συλλεκτικών αντικειμένων design.

The Dolli

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.