Οι Γιορτές Ρόκκας επιστρέφουν, ακόμα πιο εξωστρεφείς

Οι Γιορτές Ρόκκας στην Κρήτη υπόσχονται μία καλλιτεχνική εμπειρία με χορό και παραμύθια για παιδιά και εφήβους, καθώς και μία τετραήμερη διεθνή συνάντηση με μέλη του The Festival Academy και στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Γιορτές Ρόκκας

Σε δύο μέρες με παραμύθια και μια τετραήμερη διεθνής συνάντηση με μέλη του The Festival Academy προσκαλούν το κοινό της Κρήτης οι φετινές επετειακές Γιορτές Ρόκκας στην ενοδχώρα των Χανίων, από τις 18 μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Κερά Μια Σκηνή: "Το Παραμύθι"

Γιορτές Ρόκκας

Το χοροθεατρικό δρώμενο Κερά Μια Σκηνή, στις 19 και 20 Αυγούστου, θα προσφέρει μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία στην ενδοχώρα των Χανίων. Η Κερά Μια Σκηνή είναι η δράση που έχει συνδεθεί περισσότερο από όλες με τις Γιορτές Ρόκκας και για τέταρτη χρονιά, η Κερά θα μετατραπεί σε μια τεράστια σκηνή με σύντομα δρώμενα σε αυλές, μπαλκόνια, δρόμους, χωράφια και σπίτια – αμφισβητώντας τα όρια της τέχνης και της καθημερινότητας.

Φέτος οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μέτης Παναγιωτοπούλου, θα δουλέψουν με την έννοια του παραμυθιού· ιστορίες της προφορικής παράδοσης των λαών που έρχονται από τα βάθη του παρελθόντος, από μακρινούς αλλά και κοντινούς τόπους, και μας μαθαίνουν για τη θεραπευτική δύναμη της αγάπης και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων.

Με τον χάρτη στο χέρι, ο θεατής θα ανηφορίσει για ακόμη μια χρονιά τα στενά της Κεράς, ανακαλύπτοντας τα δρώμενα χορού στις αυλές των σπιτιών και σε διάφορες γωνιές του χωριού. Θα συναντήσει διαφορετικά είδη χορού, θεάτρου, αφηγήσεις για παιδιά και για ενήλικες με καταξιωμένους καλλιτέχνες που θα τον προσκαλούν να ακολουθήσει τα βήματά τους.

Εκτός από τα χοροθεατρικά δρώμενα, καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου θα λαμβάνουν χώρα – με συνεχή ροή – εργαστήρια χορού και εικαστικών. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο χορού για παιδιά και εφήβους, οι οποίοι θα μάθουν breakdance στους δρόμους της Κεράς, θα γνωρίσουν τον ρυθμό, την εκρηκτικότητα και τις απότομες παύσεις (freeze) του χορευτικού αυτού είδους που ξεκίνησε από τους δρόμους της Αμερικής και την χιπ χοπ κουλτούρα. Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήριο ανακύκλωσης, όπου παιδιά δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να επαναχρησιμοποιήσουν παλαιότερα υλικά, να τους δώσουν νέα αξία και νόημα και να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα τέχνης μέσα από την ανακύκλωσή τους. Στο τέλος της δράσης θα δημιουργηθεί έκθεση με τα έργα των παιδιών.

The Festival Academy

γιορτές ρόκκας

Ενδυναμώνοντας για ακόμη μια φορά την εξωστρέφεια των Γιορτών Ρόκκας, διοργανώνεται μια τετραήμερη διεθνής συνάντηση (18-21 Αυγούστου) με μέλη του The Festival Academy (thefestivalacademy.eu), μιας παγκόσμιας κοινότητας 1.100 επιμελητών φεστιβάλ από περισσότερες από 95 χώρες.

"Μια μοναδική ευκαιρία για φεστιβάλ από όλο τον κόσμο να μελετήσουν αυτήν την πρωτότυπη διοργάνωση, αλλά και για τις Γιορτές Ρόκκας να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το δίκτυο εξωστρέφειάς τους, διερευνώντας πιθανές νέες συνεργασίες", επισημαίνει η Inge Ceustermans, διευθύντρια του The Festival Academy.

Στις τέσσερις ημέρες που θα διαρκέσει η συνάντηση, διευθυντές και εκπρόσωποι φεστιβάλ από 10 χώρες και 4 ηπείρους θα βρεθούν στην Κερά και τη Ρόκκα, θα παρακολουθήσουν τα δρώμενα και τις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνάντησης και θα συνομιλήσουν με τους διοργανωτές και τους καλλιτέχνες και θα παρουσιάσουν τις δικές τους δράσεις και ιδέες, με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εργαλείων, αλλά και τη ζύμωση ανάμεσα στις διοργανώσεις.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την παγκόσμια πρώτη "επίσκεψη σε φεστιβάλ" από μέλη της  φεστιβαλικής κοινότητας The Festival Academy, "μια ενέργεια την οποία – όπως σημειώνει η κ. Ceustermans – αναπτύσσουμε για να διερευνήσουμε καινοτόμες οργανωτικές στρατηγικές και νέους τρόπους εμπλοκής της κοινότητας σε φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα σε απομακρυσμένα μέρη και περιοχές".

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι από φέτος οι Γιορτές Ρόκκας εντάσσονται στο European Festivals Association, που αγκαλιάζει περισσότερα από 100 τοπικά και διεθνή φεστιβάλ και πολιτιστικούς οργανισμούς από 38 και πλέον ευρωπαϊκές κατά πλειοψηφία χώρες, φέροντας τη σφραγίδα και την υποστήριξή του.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.

Ημερήσιο εισιτήριο: 12 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο), 12 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση:

  • Μίνι Μάρκετ "Mikro Τύπος Καπνός Γεύσεις"
  • Ηρώων Πολυτεχνείου 151, Κίσσαμος, T: 2822022150
  • Βιβλιοπωλείο "Librairie"
  • Ανδρέα Παπανδρέου 75, Χανιά (απέναντι από Πνευματικό Κέντρο), T: 2821045554
  • Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)
  • Πλατεία Κατεχάκη, Χανιά, T: 2821034200

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Skiathos Palace Hotel: Το εμβληματικό ξενοδοχείο με την ομηρική φιλοξενία

Σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, ορθώνεται αγέρωχο το Skiathos Palace για πάνω από 50 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Navarino Challenge 2024: Αθλητικός Τουρισμός και Ευεξία στην Costa Navarino

Το Navarino Challenge επιστρέφει για 12η χρονιά από τις 18-20 Οκτωβρίου 2024 στην Costa Navarino και την Πύλο, με πάνω από 55 δράσεις για όλες τις ηλικίες. Με το μήνυμα "ο αθλητισμός ενώνει", το event θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αθλητικού τουρισμού και ευεξίας.

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.