Ακόμα και να μην έχεις βρεθεί ποτέ στο εμβληματικό "Eagles Palace" της Χαλκιδικής, αρκεί μια πρώτη περιήγηση στους χώρους του για να αισθανθείς μια γοητευτική αύρα από τα παλιά να σε περιβάλλει. Πόσω μάλλον όταν το εμβληματικό resort συμπληρώνει τα 50 χρόνια ζωής πάνω στη μαγική θάλασσα της Ουρανούπολης και το γιορτάζει με ένα σπέσιαλ σαββατοκύριακο προσκαλώντας μας να το ζήσουμε από κοντά και να αισθανθούμε τη ζεστή φιλοξενία που προσφέρει η οικογένεια Τορνιβούκα στους επισκέπτες της.
Είναι ακόμα αρχές της σεζόν, ωστόσο στους καταπράσινους κήπους, τις παραλίες και τις πισίνες επικρατεί ένα χαρούμενο πανδαιμόνιο από ξένους επισκέπτες, αρκετοί από τους οποίους επαναλαμβανόμενοι που το γνωρίζουν και το προτιμούν σταθερά για τις διακοπές τους. Η δική μας εμπειρία ξεκινά με ένα κοκτέιλ στο υπέροχο pavillon του ξενοδοχείου όπου ζωντανεύουν κομβικές στιγμές της ιστορίας του μέσα από τη φωτογραφική έκθεση που επιμελήθηκαν η Printsin και ο Φίλιππος Θεωδορίδης δίνοντας νέα πνοή στο γεμάτο μοναδικά ενσταντανέ αρχειακό υλικό του "Eagles Palace".
Η θεμελίωση του από τον Γιώργο Τορνιβούκα σε αυτήν την μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοποθεσία, τα εγκαίνια του σαν σήμερα ακριβώς 50 χρόνια πριν, η εξέλιξη του στο πέρασμα των ετών και στα χέρια πλέον του Ντίνου και της Λένας Τορνιβούκα, οι λαμπεροί του επισκέπτες όπως η Μαρία Κάλλας που πέρασε εδώ το τελευταίο καλοκαίρι της ζωής της και ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε υπέρκομψη και αγέρωχη πάνω στην προβλήτα του ξενοδοχείου. Από το ίδιο σημείο ακριβώς σαλπάρουμε κι εμείς με την "Ισμήνη" και τη "Χριστίνα", δηλαδή τα ιδιωτικά σκάφη του συγκροτήματος με τα ονόματα των δύο κορών της οικογένειας που επίσης απασχολούνται σε αυτό και χαράσσουν την επόμενη μέρα.
Προορισμός μας είναι τα Δρένια, ένα σύμπλεγμα από μικρά νησιά στα ανοιχτά της Ουρανούπολης όπου το "Eagles" προσφέρει τη δυνατότητα για μια χαλαρωτική ημερήσια εκδρομή, με κολύμπι σε καταγάλανα νερά που θυμίζουν πισίνα, ηλιοθεραπεία πάνω σε αφράτες πετσέτες αλλά και ένα πλουσιοπάροχο πικ νικ με πληθώρα εδεσμάτων και ποτών. Αυτή δεν είναι η μόνη εμπειρία που μπορεί να απολαύσει κανείς στο ξενοδοχείο καθώς προσφέρονται ακόμα μαθήματα μαγειρικής, βόλτες στο βιολογικό αγρόκτημα Eagles Farm, χαλαρωτικές θεραπείες στο ατμοσφαιρικό spa, sunrise yoga και άλλα πολλά που κάνουν τη διαμονή ξεχωριστή.
Ιδιαίτερη είναι επίσης η έμφαση στη γαστρονομική διάσταση της εμπειρίας, όπως διαπιστώνω δοκιμάζοντας όλα σχεδόν τα εστιατόρια του resort, καθένα από τα οποία έχει δικό του χαρακτήρα. Το "Vinum", σε μια υπέροχη βεράντα με φοίνικες και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, είναι αφιερωμένο στο κρέας και ο σεφ Συμεών Καραδουλαμάς παρουσιάζει ενδιαφέροντα ωμά και ορεκτικά σαν την τηγανιτή ελιά που γεμίζει με χοιρινό κονφί, χωρίς ασφαλώς να λείπουν οι εκλεκτές κοπές που ψήνονται σε ξυλόφουρνο Josper. Μεγάλη και ενδιαφέρουσα είναι επίσης η φροντίδα για το κρασί με περίπου 300 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα στο ενημερωμένο κελάρι του εστιατορίου, που διευθύνει ο επικεφαλής οινοχόος Αντώνης Νικολαΐδης.
Η "Armyra" αναπνέει σε ένα κομψό και χαλαρωτικό περιβάλλον στην αμμουδιά του ξενοδοχείου, με τραπέζια κάτω από την ολόλευκη πέργκολα για το μεσημέρι αλλά και στην προβλήτα πάνω στη θάλασσα από την ώρα του ηλιοβασιλέματος και μετά. Ο σεφ Γιάννης Καλέσιος βουτά στα νερά της ψαροφαγίας με προτάσεις που άλλοτε μένουν κοντά στην παράδοση και άλλοτε έχουν μοντέρνο ελληνικό ύφος όπως το καλαμάρι κονφί με φινόκιο και εσπεριδοειδή που συγκαταλέγεται στις καλύτερες στιγμές του καταλόγου.
Στις fine dining "Kamares" τώρα, τα ηνία της κουζίνας κρατά από φέτος ο βραβευμένος στο αδερφό "Όλυμπος Νάουσα" της Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τασιούλας και οι μοντέρνες γεύσεις του περιδιαβαίνουν με φαντασία την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Ταρτάρ καραβίδας με σος μπουγιαμπέσας, χόρτα με κρόκο αυγού κονφί, μανιτάρια και crumble ψωμιού αλλά και ένας εξαιρετικός ροφός με κρίταμο, ταραμά και σαλάτα ντομάτας με κόλιανδρο ανάμεσα στα ωραία που σερβίρονται στην καλοστρωμένη βεράντα του εστιατορίου που μοιάζει να αιωρείται πάνω από τη θάλασσα.
Πιστός στην ιταλιάνικη κουζίνα παραμένει, τέλος, ο "Eleonas" με ορισμένες χαρακτηριστικές συνταγές του αείμνηστου σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι που σερβίρονται σε μια όμορφη βεράντα με θέα στη θάλασσα. Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται στο κομψό περιβάλλον του "Eagles Villas" με τις πολυτελείς βίλες που ήρθε να συμπληρώσει πριν λίγα χρόνια το αρχικό κομμάτι του συγκροτήματος, κάνοντας ακόμα πιο πλούσια την εμπειρία της διαμονής αλλά και προσφέροντας μια πρόγευση από όσα πρόκειται να ακουλουθήσουν στο μέλλον για το ιστορικό resort της Χαλκιδικής.
Ξεν. "Eagles Palace", Ουρανούπολη Χαλκιδικής, 2377440050, https://www.eaglespalace.gr