Έχει τύχει να μείνω αρκετές φορές στο "Destino Pacha Mykonos" και χαίρομαι που κάθε φορά βρίσκω τόσο το ξενοδοχείο όσο και τα υπόλοιπα venues του διεθνούς ομίλου Pacha όλο και πιο αρμονικά ενταγμένα στο μυκονιάτικο lifestyle. Ακόμα και αυτό το σαββατοκύριακο που το επισκέπτομαι, μεσούσης μιας μάλλον αμήχανης σεζόν για το Νησί των Ανέμων και με καιρό όχι ιδιαίτερα ευνοϊκό, βρίσκω την πισίνα του γεμάτη κόσμο που δεν διαμένει απαραιτήτως στο ξενοδοχείο, αλλά το επιλέγει για την ολοήμερη poolside διασκέδαση και αναψυχή του.
Αυτό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό για ένα ξενοδοχειακό brand όπως το συγκεκριμένο που παντρεύει την διασκέδαση με τη φιλοξενία και απαντά στην ανάγκη των σύγχρονων ταξιδιωτών για επαυξημένες εμπειρίες, επαφή και κοινωνικοποίηση. Στο πνεύμα μπαίνεις σχεδόν αμέσως, αντικρίζοντας τα "διακοσμητικά" παραβάν από πλεγμένα σκοινιά που οριοθετούν τις βεράντες των δωματίων που μοιράζονται σε διώροφα bungalows πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Αν και διαφορετικών τύπων, όλα ποντάρουν στο συνδυασμό της λευκής minimal πολυτέλειας με τα φυσικά, ακατέργαστα υλικά και προσφέρουν γαλάζια θέα που αλλάζει ανάλογα με τον προσανατολισμό τους.
Επίκεντρο των πάντων παραμένει ασφαλώς η πισίνα που όπως και τις προηγούμενες φορές μου δίνει την αίσθηση πως κολυμπώ σε ένα υδάτινο dancefloor με συναρπαστική απρόσκοπτη θέα που ξεκινά από το λιμάνι και τη Χώρα, και φτάνει απέναντι ως τον Τούρλο και τα Κανάλια. Το σέρβις από καλοντυμένα νέα παιδιά είναι αμέσο, ευγενικό και με ωραία ενέργεια, ένα κομψό gazebo προσφέρεται πλέον για χαλαρωτικές θεραπείες πλάι στο νερό, και η κουζίνα που επιμελείται από πέρσι ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός έχει ανέβει επίπεδο με καλοφτιαγμένες ελληνικές γεύσεις που διατηρούν ένα ανάλαφρο παιγνιώδες ύφος σαν τα spring rolls με φέτα, τις κροκέτες μουσακά και τη μυκονιάτικη μπολονέζ με παπαρδέλες και λουκάνικο και κοπανιστή Μυκόνου.
Ανανεωμένο ως προς το εστιατορικό του κομμάτι είναι φέτος το "Ftelia Pacha" που σηματοδότησε πέρσι την επέκταση των δράσεων του ομίλου Pacha στο νησί, μετατρέποντας το γνώριμο από τα παλιά πόστο στην άκρη της παραλίας της Φτελιάς σε αυτό το πολύ όμορφο all day resto & club που ξεδιπλώνεται σε επίπεδα μέχρι πάνω από την ακτή.
Στα ψηλά δημιουργήθηκε μια μεγάλη εξωτερική εστία με σχάρες και όλα τα συναφή, και ο Σταμάτης Μαρμαρινός προκρίνει φέτος την οδό της μοντέρνας ψαροφαγίας με ένα πλούσιο σενάριο που ανοίγεται από τα εξαιρετικά ωμά και τα όστρακα προς τη θαλασσινή pasta, έναν εντυπωσιακό τόνο Wellington σε αφράτη σφολιάτα με σπανάκι και προσούτο, και βεβαίως φρέσκο ψάρι ψημένο με μαεστρία. Τα κοκτέιλ παραμένουν δυνατό ατού της εμπειρίας, όμως πλέον υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα και για το κρασί, από ανθρώπους με γνώση.
Τελευταίο αλλά καθόλου ύστατο, το post modern καμπαρέ "Lio" ολοκληρώνει άκρως θεαματικά την τριπλέτα των εμπειριών που προσφέρει ο όμιλος στο Νησί των Ανέμων. Η εμπειρία ξεκινά να βιώνεται ήδη με το που διαβαίνεις την "μυστική" πόρτα που σε οδηγεί σε μια υπέροχη αυλή της Χώρας και αυτό που ακολουθεί είναι ένα σόου πραγματικό υπερθέαμα, με ωραία τραγούδια και χορευτικά που κρατούν την ενέργεια ψηλά για όλη τη διάρκεια της βραδιάς και σε παρακινούν να γίνεις κι εσύ κομμάτι της. Ο ταλαντούχος σεφ Άλκης Βαρδαραμάτος προτείνει ένα καλοφτιαγμένο σερί μοντέρνων γεύσεων που ταιριάζουν στην περίσταση και βάζουν την πινελιά τους σε αυτό το εξαντρίκ happening κάτω από τον ανοικτό ουρανό του αλλιώτικου αυτού μυκονιάτικου καλοκαιριού.
"Destino Pacha Mykonos", Άγιος Στέφανος, 2289025520, https://destinopacha.com/mykonos
"Ftelia Pacha", Φτελιά, 6985726707, https://fteliapacha.com
"Lio Mykonos", Χώρα, 2289027659, https://liomykonos.com