Taste of Loutraki 2023: Το φεστιβάλ φέρνει σε επαφή το κοινό με την τοπική γαστρονομία

Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τυφλή γευσιγνωσία νερού από τον μοναδικό sommelier νερού, Γιάννη Κοροβέση, καθώς και live cooking από τους τοπικούς σεφ και wine pairing από εξειδικευμένους sommelier κρασιού.

Taste of Loutraki 2023

Το "Taste of Loutraki-The Corinthian Food Festival", ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό με την τοπική γαστρονομία, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το τριήμερο 16 με 18 Ιουνίου. Στο Λουτράκι, στην Περαχώρα και στους Αγίους Θεοδώρους περισσότερες από 40 επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία, κορυφαίοι σεφ, sommelier οίνου και νερού καθώς και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, μας προσκαλούν να γνωρίσουμε, να γευτούμε και να απολαύσουμε τα προϊόντα της Κορινθιακής γης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι στον τουρισμό και στην γαστρονομία, καθώς και οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, θα βιώσουν και θα καταγράψουν μοναδικές εμπειρίες.

Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τυφλή γευσιγνωσία νερού από τον μοναδικό sommelier νερού Γιάννη Κοροβέση αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου, καθώς και live cooking από τους τοπικούς σεφ και wine pairing από εξειδικευμένους sommelier κρασιού. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογευσίας ανοιχτές για το κοινό.

Το "Taste of Loutraki- The Corinthian Food Festival" γίνεται πλέον ετήσιος θεσμός, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή και εντάσσοντας τις ημερομηνίες του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στα προγράμματα τουριστικών πακέτων αλλά και μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου "Ο Ξένιος Ζευς" και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ενώ ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση είχε ανατεθεί στην εταιρεία Τουριστικού marketing "Respond on Demand". Το "Τaste of Loutraki" τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας,του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας και είναι ευγενική χορηγία των "Brown Hotels" και του "Ramada & Wyndham Loutraki Poseidon Resort".

Για περισσότερες πληροφορίες στον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου στο 2744068136 και e-mail: info@lto.org.grή στην εταιρεία Respond On Demand Ltd στο 6932230665 και στο e-mail: respondirector@gmail.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.