Η KLM και η AeroDelft συμμερίζονται την ιδέα ότι τα αεροπορικά ταξίδια είναι απαραίτητα για την ζωή των ανθρώπων και για διάφορους τομείς δραστηριοτήτων, αλλά και ότι η καινοτομία στην αεροπορία είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Η KLM ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη φοιτητική ομάδα του AeroDelft προκειμένου να συμμετέχει σε οικοσυστήματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως οι πτήσεις με χρήση υδρογόνου.
Στόχος του "Project Phoenix" της AeroDelft είναι η κατασκευή ενός αεροσκάφους που θα τροφοδοτείται από υδρογόνο. Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία ενός drone, του "Phoenix-Prototype", το οποίο θα χρησιμεύσει ως προπομπός για την ανάπτυξη του πρώτου επανδρωμένου αεροσκάφους υγρού υδρογόνου-ηλεκτρικού, του "Phoenix Full-Scale".
Το "Phoenix Prototype" λειτουργεί με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από υγρό υδρογόνο και τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Η πρώτη πτήση του drone έχει ήδη πραγματοποιηθεί, συμβάλλοντας σημαντικά στην συλλογή πληροφοριών από την AeroDelft σχετικά με τις πτήσεις με υδρογόνο. Συγκεκριμένα, για το αν το drone μπορούσε να πετάξει με υγρό υδρογόνο και αν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου από το έδαφος.
Το drone αποτελεί σημείο εκκίνησης για το επανδρωμένο αεροσκάφος που θα πετά με υδρογόνο: το "Phoenix Full Scale". Η ομάδα έχει κατασκευάσει το πλαίσιο για το "Phoenix Full Scale" και δοκιμάζει τα συστήματα υδρογόνου μέσα σε αυτό. Παράλληλα, στοχεύει να πετάξει το επανδρωμένο αεροσκάφος της το 2024 χρησιμοποιώντας αέριο υδρογόνο και αργότερα υγρό υδρογόνο, το 2025.