Φέτος τρέχουμε όλοι μαζί στο Vamvakou Mountain Run 2023!

Το καλοκαίρι, η Βαμβακού Λακωνίας υποδέχεται τον πιο μοναδικό αγώνα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Vamvakou Mountain Run

Ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος, o Vamvakou Mountain Run, θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας. Ελάτε να διασχίσουμε μαζί φαράγγια, δασικούς δρόμους, πεζοπορικά μονοπάτια, ξεκινώντας από τα 950μ. υψόμετρο και φτάνοντας ως τα 1.600μ. σε ένα ειδυλλιακό ορεινό τοπίο με εναλλαγές στη διαδρομή μας! Η αθλητική διοργάνωση υλοποιείται για τρίτη φορά από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Vamvakou Mountain Run

Το περασμένο καλοκαίρι, πάνω από 280 δρομείς, κυρίως από την Αθήνα, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα και την Τρίπολη, έδωσαν το δικό τους δρομικό ραντεβού στο χωριό, οπότε ανανεώνουμε και φέτος το ραντεβού μας με όλους τους δρομείς. Οι αθλητές θα κινηθούν στα Μονοπάτια της Βαμβακούς και θα τερματίσουν εντός του χωριού μέσα από δύο απαιτητικές διαδρομές α) των 28 χιλιομέτρων και β) των 7 χιλιομέτρων. 

Vamvakou Mountain Run

Ο Vamvakou Mountain Run δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε δραστηριότητες και δρώμενα μέσα στη φύση, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα και να ζήσουν την εμπειρία της Βαμβακούς.

Μείνετε συντονισμένοι, οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.vamvakourevival.org/vmr-2023/

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Skiathos Palace Hotel: Το εμβληματικό ξενοδοχείο με την ομηρική φιλοξενία

Σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, ορθώνεται αγέρωχο το Skiathos Palace για πάνω από 50 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Navarino Challenge 2024: Αθλητικός Τουρισμός και Ευεξία στην Costa Navarino

Το Navarino Challenge επιστρέφει για 12η χρονιά από τις 18-20 Οκτωβρίου 2024 στην Costa Navarino και την Πύλο, με πάνω από 55 δράσεις για όλες τις ηλικίες. Με το μήνυμα "ο αθλητισμός ενώνει", το event θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αθλητικού τουρισμού και ευεξίας.

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.