Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες

Η Άνδρος πρόβαλε τα δυνατά της χαρτιά στην ημερίδα με θέμα τον διαφορετικό τουρισμό που υποστηρίζει και κέρδισε τις εντυπώσεις ως κορυφαίος προορισμός των σύγχρονων τάσεων.

Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες

Η Άνδρος πρόβαλε τα δυνατά της χαρτιά στην ημερίδα με θέμα τον διαφορετικό τουρισμό που υποστηρίζει και κέρδισε τις εντυπώσεις ως κορυφαίος προορισμός των σύγχρονων τάσεων.

Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες - εικόνα 1
Φουρτάλια, η πρέσβειρα της ανδριώτικης κουζίνας © Beato Eftihios

Η Άνδρος “εγκαινίασε” την τουριστική της περίοδο μέσα σε φύση και γεύση. Ένα τοπίο καταπράσινο και λουλουδιασμένο, ένα all star τραπέζι τοπικών γεύσεων και προϊόντων, ένα περπάτημα στην άγρια φύση και τα τρεχούμενα νερά υπήρξαν οι αδιαμφισβήτητοι ζωντανοί ομιλητές της ημερίδας, που στόχευε στην ανάδειξη του νησιού ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού μοναδικού ενδιαφέροντος και πολλών εποχών.

Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες - εικόνα 2
Μέλι, αποστάγματα και φρέσκος χυμός λεμονιού από το νησί

“Η Άνδρος των νερών και των γεύσεων” ήταν η πρώτη μιας σειράς ημερίδων που οργανώνει το Κυκλαδίτικο Δίκτυο Τουρισμού της Άνδρου (Andro’s Cycladic Tourism Network) -επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της φιλοξενίας, της εστίασης και των δραστηριοτήτων- με στόχο την προβολή, την επέκταση της σεζόν, αλλά και την ίδρυση ενός Οργανισμού προώθησης του τουρισμού στο νησί. Το καταπράσινο νησί προσφέρει απλόχερα αυτό που φαίνεται να αναζητά όλο και περισσότερο ο επισκέπτης στην εποχή μας, όπως τόνισε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στη δήλωσή της: την επαφή με τη φύση, την αυθεντικότητα, τις δραστηριότητες, την τοπική γαστρονομία: διαφορετικές μορφές τουρισμού, που κουμπώνουν ιδανικά με τις στρατηγικές που έχει θέσει το Υπουργείο Τουρισμού, τη βιωσιμότητα, τη δαφοροποίηση και την ποιότητα, που συνδέεται με τις ξεχωριστές εμπειρίες.

Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες - εικόνα 3
Το team των ανδριωτών σεφ μαζί με τον guest Nick Poulmentis στο Κτήμα Κουρτέση © Beato Eftihi

Στην ίδια κατεύθυνση και οι παρεμβάσεις εκπροσώπων του επιχειρηματικού κύκλου του νησιού και της πολιτικής της ευρύτερης περιφέρειας, που εκπροσωπήθηκε από τρεις βουλευτές Κυκλάδων -Γιάννης Βούρτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φ. Φόρτωμας-, τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο Άνδρου, ενώ έγινε εκτενής παρουσίαση από την κίνηση “Andro’s Routes” του δικτύου 200 km μονοπατιών του νησιού μοναδικής ομορφιάς, από τα οποία τα 100 km φέρουν την κορυφαία ευρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας Leading Quality Trails-Best of Europe και τονίστηκε ο στόχος να γίνει το κυκλαδίτικο νησί “πεζοπορικός προορισμός”.

Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες - εικόνα 4

Τα διάσημα πλέον σηματοδοτημένα μονοπάτια που προσελκύουν διεθνές κοινό όλες τις εποχές, ο θαλάσσιος τουρισμός, η εκπληκτική βιοποικιλότητα, το εντυπωσιακό ανάγλυφο του νησιού με τα άφθονα νερά έρχονται να συναντηθούν με την τοπική παραγωγή, μικρή μεν αλλά εξαιρετικά ποιοτική.

Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες - εικόνα 5
Εδέσματα της παράδοσης και σύγχρονες εκδοχές τους

Η συνέχεια της ημερίδας ήταν μια απολαυστική ξενάγηση στις τοπικές γεύσεις, που φιλοξενήθηκε στον πανέμορφο χώρο του Κτήματος Κουρτέση (Kourtesi Wine Estate), οινοποιείο στο χωριό Υψηλού, με πανοραμική θέα της Χώρας. Μια έκθεση μετά δοκιμής πολλών από τα αυθεντικά προϊόντα του νησιού (τυριά, αλλαντικά, μέλι, αποστάγματα, φυσικοί χυμοί, παραδοσιακά γλυκίσματα και, βέβαια,τα κρασιά του Κτήματος Κουρτέση) με παρουσίαση από τους παραγωγούς τους, ήταν η εισαγωγή στην πανδαισία γεύσεων που ακολούθησε, για την οποία συνεργάστηκαν επτά μάγειροι από αντίστοιχα εστατόρια του νησιού και ανάμεσά τους ένας special guest, ο Nικ Πουλμέντης που διαπρέπει στις Η.Π.Α. προβάλλοντας τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του -τρις εκλεγέντος ως καλύτερος sommelier της χώρας- Άρη Σκλαβενίτη, που αναφέρθηκε στον ανδριώτικο αμπελώνα και τα κρασιά του Κτήματος.

Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες - εικόνα 6
Άρης Σκλαβενίτης, Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππος Φόρτωμας © Beato Eftihios

Το επόμενο πρωινό ήταν αφιερωμένο στη φύση της Άνδρου. Μια βόλτα σ’ ένα λουλουδιασμένο μονοπάτι στο φρύδι της ρεματιάς, μέχρι τους καταρράκτες της Πυθάρας -από τους πολλούς που διαθέτει το νησί- μας έδωσε μια εικόνα της πραγματικά πλούσιας φύσης που κρύβει η ενδοχώρα. Απλά, ήταν μια μαγεία!

Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες - εικόνα 7
Οι καταρράκτες της Πυθάρας, ένα δείγμα των νερών της Άνδρου

Η Άνδρος είναι πάνω απ΄ όλα ένα νησί που έχει καταφέρει να διατηρήσει σε μεγάλο μέρος την αυθεντικότητά του. Σε πάει Κυκλάδες σε δυο ώρες και σου επιφυλάσσει μια φύση κατάλληλη για πολλαπλές δραστηριότητες, μια γευστική εμπειρία που στηρίζεται στα προϊόντα ενός μοναδικού terroir, οικισμούς που δεν έχουν αλλοιωθεί και τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς -χωρίς να μιλήσουμε για τις πολυάριθμες, πανέμορφες παραλίες της. Προσόντα, τα οποία την αναδεικνύουν σε προορισμό ιδανικό για κάθε εποχή.

Η Άνδρος μας καλεί για απόδραση στη φύση, αυθεντικές γεύσεις και ξεχωριστές εμπειρίες - εικόνα 8

Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο νεοκλασικό κτίριο της οικίας Μ.Ε. Κυδωνιέως, της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, στη Χώρα της Άνδρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.