3 συλλογές τέχνης με προσωπικότητα που αξίζει να επισκεφτείτε στα ταξίδια σας στην Ευρώπη

3 συλλογές τέχνης με προσωπικότητα που αξίζει να επισκεφτείτε στα ταξίδια σας στην Ευρώπη

Πικάσο και Σανέλ μαζί στη Μαδρίτη

3 συλλογές τέχνης με προσωπικότητα που αξίζει να επισκεφτείτε στα ταξίδια σας στην Ευρώπη - εικόνα 1
© Shutterstock.com

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας εγωκεντρικός, ιδιοφυής ζωγράφος και μια ιέρεια της μόδας; Η έκθεση "Picasso/Chanel" αναδεικνύει μυθιστορηματικά τη φιλία και τη συνεργασία των δυο τους μέσω τεσσάρων θεματικών: "Το στιλ Σανέλ και ο κυβισμός", "Όλγα Πικάσο" με αναφορές στην πρώτη σύζυγο του Πικάσο και μούσα της Coco, "Αντιγόνη" και το ρωσικό μπαλέτο "Le Train Bleu" με κοστούμια της Σανέλ και εικονογράφηση, σκηνικά και μάσκες του Πικάσο.
Thyssen-Bornemisza National Museum,

Το σπίτι του Gainsbourg στο Παρίσι

3 συλλογές τέχνης με προσωπικότητα που αξίζει να επισκεφτείτε στα ταξίδια σας στην Ευρώπη - εικόνα 2
© Shutterstock.com

Τριάντα ολόκληρα χρόνια περιμέναμε να αρχίσει να αντηχεί ξανά το "Je t’aime… Moi non plus" στο 5 της οδού de Verneuil. Το σπίτι όπου έζησε ο Serge Gainsbourg στο Παρίσι και σφραγίστηκε με το θάνατό του το 1991, ανοίγει για το κοινό, σχηματίζοντας μαζί με ένα μουσείο, ένα βιβλιοπωλείο και το Le Gainsbarre (έναν υβριδικό χώρο-καφετέρια το πρωί και πιάνο μπαρ το βράδυ) το Maison Gainsbourg, το πρώτο πολιτιστικό ίδρυμα αφιερωμένο σ’ αυτή την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της γαλλικής τραγουδοποιίας.
5 & 14, rue de Verneuil, 7ème

Ο Φελίνι στο Ρίμινι

3 συλλογές τέχνης με προσωπικότητα που αξίζει να επισκεφτείτε στα ταξίδια σας στην Ευρώπη - εικόνα 3

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης απέκτησε ένα αφιερωματικό μουσείο στη γενέτειρά του στην Ιταλία, γεμάτο γλυκιά ζωή. Το Μουσείο Federico Fellini απλώνεται σε τρεις χώρους, το Castel Sismondo, ένα κάστρο του 15ου αιώνα, την Piazza Malatesta και το αρ νουβό Cinema Fulgor στο Παλάτσο Βαλόνι, όπου ο Φελίνι παρακολούθησε την πρώτη του ταινία, το "Maciste all’inferno", καθισμένος στην αγκαλιά του πατέρα του. Μεταξύ των εκθεμάτων, κοστούμια, φωτογραφίες-στιγμιότυπα ταινιών του, σκίτσα, σενάρια και ανακατασκευασμένα σκηνικά ταινιών, προβολές, αλλά και προσωπικά του αντικείμενα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Skiathos Palace Hotel: Το εμβληματικό ξενοδοχείο με την ομηρική φιλοξενία

Σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, ορθώνεται αγέρωχο το Skiathos Palace για πάνω από 50 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Navarino Challenge 2024: Αθλητικός Τουρισμός και Ευεξία στην Costa Navarino

Το Navarino Challenge επιστρέφει για 12η χρονιά από τις 18-20 Οκτωβρίου 2024 στην Costa Navarino και την Πύλο, με πάνω από 55 δράσεις για όλες τις ηλικίες. Με το μήνυμα "ο αθλητισμός ενώνει", το event θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αθλητικού τουρισμού και ευεξίας.

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.