5+1 speak-easy μπαρ στο Παρίσι- Ένα πίσω απ’ το πλυντήριο

Βάλτε μπουγάδα και απολαύστε στρείδια και cocktails.

Το παριζιάνικο μπαρ πίσω απ’ το πλυντήριο

Η Πόλη του Φωτός είναι σχεδόν μυστικοπαθής όταν πέφτει το σκοτάδι. Αινιγματικές πόρτες οδηγούν σε μη συμβατικά μπαρ που δεν ξέρουν αν θέλουν να ανήκουν στην μπαρ σκηνή του Παρισιού. Γι’ αυτό και κρύβονται. Βιρτουόζος στην παραλλαγή παραμένει ο χώρος του "Lavomatic", αποφεύγοντας εντέχνως την παρουσία του στα Instagram feeds των επισκεπτών του. Αν, λοιπόν, δείτε ουρά έξω από ένα self service πλυντήριο κοντά στην πλατεία République, μην πιστέψετε πως οι Παριζιάνοι καίγονται να βάλουν μπουγάδα βραδιάτικα. Στον όροφο πάνω από τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια (τα οποία λειτουργούν κανονικότατα) κρύβεται ένα feelgood μπαρ με ποπ πινελιές, κούνιες και φωτεινά χρώματα που δεν θυμίζει καθόλου σκοτεινό speakeasy. Η upscale εκδοχή της casual λίστας με τα κοκτέιλ του ανασχηματίζεται με βάση τα αυστηρώς χειροποίητα και εποχικά σιρόπια και πουρέδες, ενώ το τέμπο τσιμπολογήματος δίνουν εκλεκτά στρείδια και εξεζητημένα τυριά από μικρούς παραγωγούς.
30, rue René Boulanger, 75010

+ 4 ακόμη speakeasy bars στο Παρίσι

Le Syndicat

5+1 speak-easy μπαρ στο Παρίσι- Ένα πίσω απ’ το πλυντήριο - εικόνα 1
© David Foessel

Μια εμφανώς εγκαταλειμμένη πρόσοψη μαγαζιού αφήνει ελεύθερη μονάχα την πόρτα με τα δεκάδες tags. Το σκηνικό αλλάζει μόλις μπεις και αντικρίσεις τη χρυσή κιτς κουρτίνα που διατρέχει το χώρο όσο στ’ αφτιά σου φτάνουν hip hop ήχοι. Στο "Le Syndicat" "μαγειρεύουν" ευρηματικά και κυρίως γαλλικά, χρησιμοποιώντας ουίσκι από την Αλσατία και calvados από τη Νορμανδία. Ωστόσο πίσω από την μπάρα μιλούν και ελληνικά!
51, rue Faubourg St Denis, 75010

Moonshiner

5+1 speak-easy μπαρ στο Παρίσι- Ένα πίσω απ’ το πλυντήριο - εικόνα 2

H αλληλουχία πάει ως εξής: πρώτα απολαμβάνεις μια πίτσα, μετά ανοίγεις την πόρτα ψυγείου στο βάθος της πιτσαρίας "DaVito" και βρίσκεσαι στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Η τζαζ από το γραμμόφωνο, ο αμυδρός φωτισμός, οι chesterfield καναπέδες "χτίζουν" την ατμόσφαιρα που θα σε οδηγήσει στην μπάρα, η οποία, εκτός από 80 ετικέτες ουίσκι, μιξάρει και fine drinking highballs. Μπείτε στο κομψό fumoir (δωμάτιο καπνίσματος) που κρύβει και άλλες εκπλήξεις…
5, rue Sedaine, 75011

No Entry

5+1 speak-easy μπαρ στο Παρίσι- Ένα πίσω απ’ το πλυντήριο - εικόνα 3

Στο υπόγειο του "Pink Mamma" του πιο ινσταγκραμικού εστιατορίου του Παρισιού, το "No Entry" υποδέχεται τους πάντες διαψεύδοντας το όνομά του. Ένα πανέμορφο ροζ σύμπαν με βελούδινες πολυθρόνες, μπουκάλια σε ρόλο φωτιστικών και μια μπάρα που κρύβει περισσότερες από 300 ετικέτες είναι ο προορισμός σου αν περάσεις από την άλλη πλευρά των ψυγείων. Με κεραίες στραμμένες στην Ιταλία, η λίστα ρίχνει το βάρος της σε Chianti και Marsala, αξιοποιώντας σύγχρονες τάσεις.
20 bis, rue de Douai, 75009

Candelaria

5+1 speak-easy μπαρ στο Παρίσι- Ένα πίσω απ’ το πλυντήριο - εικόνα 4

Ο ίδιος ο χώρος του μπαρ έρχεται σε αντίθεση με την πολύχρωμη taqueria μπροστά. Με χαμηλό φωτισμό και industrial αισθητική, τίποτε δεν θυμίζει Μεξικό, εκτός από την cocktails list με υλικά όπως το αβοκάντο, η μεσκάλ και η αγαύη. Στην τελευταία έχει αφιερώσει και ξεχωριστό μενού!
52, rue de Saintonge, 75003

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Skiathos Palace Hotel: Το εμβληματικό ξενοδοχείο με την ομηρική φιλοξενία

Σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, ορθώνεται αγέρωχο το Skiathos Palace για πάνω από 50 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Navarino Challenge 2024: Αθλητικός Τουρισμός και Ευεξία στην Costa Navarino

Το Navarino Challenge επιστρέφει για 12η χρονιά από τις 18-20 Οκτωβρίου 2024 στην Costa Navarino και την Πύλο, με πάνω από 55 δράσεις για όλες τις ηλικίες. Με το μήνυμα "ο αθλητισμός ενώνει", το event θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αθλητικού τουρισμού και ευεξίας.

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.