Travel gear μηδενικού αποτυπώματος

Δύο ξεχωριστές προτάσεις για βιώσιμα ταξιδιωτικά προϊόντα που φροντίζουν το περιβάλλον.

Travel gear μηδενικού αποτυπώματος

«Πράσινη» βαλίτσα

Η πρώτη 100% βιώσιμη εταιρεία ταξιδιωτικών προϊόντων στον κόσμο φιλοδοξεί να γίνει μέχρι το τέλος του 2021 η Paravel, με ναυαρχίδα της την Aviator: μια κλασική σκληρή βαλίτσα με ροδάκια, που κατασκευάζεται αποκλειστικά από ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά, ενώ στην τιμή της (από € 243) περιλαμβάνεται το κόστος μηδενισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της προμήθειας υλικών, κατασκευής και παράδοσης, ενώ η εταιρεία αναλαμβάνει να «σβήσει» και τον αντίκτυπο ενός μέσης απόστασης αεροπορικού ταξιδιού για κάθε πελάτη της.

Βιώσιμος ήχος

Travel gear μηδενικού αποτυπώματος - εικόνα 1

Παράλληλα, η Gomi Design είναι μια βρετανική startup που σκοπό της έχει να μετατρέψει τα μη ανακυκλώσιμα πλαστικά μας σε μουσική για τα αυτιά μας, μεταμορφώνοντας χρησιμοποιημένες πλαστικές σακούλες, μεμβράνες συσκευασίας και bubble wrap από τοπικές βιομηχανίες, σε ηχεία Bluetooth. Κάθε ηχείο της αντιστοιχεί σε περίπου 100 πλαστικές σακούλες, ενώ ενέργεια στον ήχο τους δίνουν αναδιαμορφωμένες μπαταρίες από ηλεκτρικά πατίνια. Διαθέσιμα για προπαραγγελίες με πρώτη παράδοση τον Μάρτιο του ’22, τα ηχεία της ξεκινούν από € 200, κι έρχονται με διά βίου εγγύηση αντικατάστασης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.