Θες «Thess Bao» για καλό σκοπό, για λίγες μέρες ακόμη

Το street-food στέκι του Δημήτρη Παμπόρη παρουσιάζει αφράτα baos με την υπογραφή βραβευμένων σεφ και φιλανθρωπική γεύση, έως τις 13 Νοεμβρίου.

Θες «Thess Bao» για καλό σκοπό, για λίγες μέρες ακόμη

Baos για καλό σκοπό θα σερβίρει το «Thess Bao» του Δημήτρη Παμπόρη, ο οποίος συμπράττει με τους εκλεκτούς συναδέλφους του, Γκίκα Ξενάκη, Άνταμ Κοντοβά και Αλέξανδρο Τσιοτίνη, σε ένα project ειδικά σχεδιασμένων baos, τα έσοδα των οποίων θα υποστηρίξουν τη ΜΚΟ «Μέριμνα για το Παιδί» στη Θεσσαλονίκη.

Θες «Thess Bao» για καλό σκοπό, για λίγες μέρες ακόμη - εικόνα 1
© Isaak Vavouras

Το street food στέκι του πολυβραβευμένου σεφ, που έφερε νέα πνοή στην καλοφαγική πιάτσα της οδού Καλαποθάκη στη Θεσσαλονίκη, ειδικεύεται στις πρωτότυπες μίξεις του εξωτισμού των baos με την παράδοση της πόλης στο καλό και πληθωρικό φαγητό του δρόμου, αφού προτάσεις όπως τα baos με γύρο κοτόπουλου, ή με κολοκυθοκεφτέδες, σερβίρονται πλάι σε classics σαν τα baos με τραγανή γαρίδα σε panko, ή με πάπια πεκίνου κονφί.

Για λίγες μέρες ακόμη, όμως, το ευφάνταστο μενού του «Thess Bao» πλουτίζουν οι custom made δημιουργίες τριών πολυβραβευμένων σεφ. Ο Γκίκας Ξενάκης, head chef του εστιατορίου «Aleria» στην Αθήνα, Κριτής του τηλεοπτικού TOP CHEF στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και καθηγητής της σχολής Le Monde, υπογράφει bao με παραδοσιακά ψητά σουτζουκάκια, σάλτσα από πιπεριές φλωρίνης, γιαούρτι και kimchi, ο Άνταμ Κοντοβάς, head chef του «Kobra» και κριτής του «Game of Chefs», φτιάχνει Bahn-Mi Bao με ψητό κοτόπουλο, πίκλες, φρέσκα μυρωδικά και μαγιονέζα Miso, ενώ ο chef patron του «CTC restaurant», Αλέξανδρος Τσιοτίνης, βάζει στο bao του κροκέτα πάπιας μαγειρεμένη με gastrique πορτοκαλιού, μαγιονέζα πορτοκάλι, και ψητό pack choi.

Η ενέργεια, που ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου, θα τρέξει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μέριμνα για το Παιδί» στη Θεσσαλονίκη.

«Thess Bao», Καλαποθάκη 3, Θεσσαλονίκη 2310235225, FB: Thess Bao IG: @ thessbao

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.