Όταν η Οία ήταν ακόμη ένα χωριουδάκι με 306 κατοίκους, η Λαούδα ήταν το πρώτο της εστιατόριο, το σημείο συνάντησης και άτυπο τηλεφωνείο του χωριού! Σε αυτό το συγκλονιστικής ομορφιάς σημείο, λαξεμένο στην Καλντέρα, με τις βεράντες να μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το Αιγαίο, το «Lauda Restaurant», στο «Andronis Boutique Hotel», λαμβάνει χώρα ένα μοναδικό πάντρεμα της γαλλικής υψηλής γαστρονομίας και των σπάνιας νοστιμιάς, αυθεντικών τοπικών προϊόντων του νησιού.
Ο τριάστερος σεφ Emmanuel Renaut, ιδρυτής του θρυλικού «Flocons de Sel», στη Μεζέβ στις Γαλλικές Άλπεις επιμελείται ένα μενού που εντάσσει τα εξαιρετικά προϊόντα που ανακαλύπτει στην έρευνα και τις γευσιγνωσίες του στη χώρα μας και ο σεφ Γιώργος Δόσπρας παρουσιάζει συγκλονιστικά μοντέρνα πιάτα, όπως ο εξαιρετικός αχινός royal με καφέ και ο ραφινάτος αστακός σε κακαβιά με λαχανικά. Τα menu dégustation των 6 ή 9 πιάτων ξεδιπλώνουν ιδανικά τη φιλοσοφία της κουζίνας.
Chef’s tip: «Η ουσία του μενού δημιουργήθηκε μετά από χρόνια επαφής με το νησί και τα μοναδικά του προϊόντα, τις σκορπίνες του Άγγελου, τη φάβα του Γιάννη, τα ντοματάκια του Μιχάλη, με έμπνευση από το Αιγαίο και το ηφαιστειακό τοπίο και με σεβασμό στο περιβάλλον».
«Andronis Boutique Hotel», Οία, 2286072182, www.laudarestaurant.com