Ένας προορισμός-όνειρο ζωής, η Σαντορίνη, έχει εξελιχθεί σε παγκοσμίως αναγνωρίσιμο τουριστικό brand, ανεβάζοντας αναπόφευκτα και τον γευστικό πήχη. Αντίστοιχα, τα standards του ανεβάζει και ο γαστρονομικός προορισμός του νησιού, που ακούει στο όνομα «FlyAway». Το «Fly Away» του ξενοδοχείου «West East» στο Ημεροβίγλι υπηρετεί το concept της premium εμπειρίας με τον πιο σωστό τρόπο, ξεκινώντας από το χώρο του. Η υψηλή αισθητική που συναντάς σε κορυφαία νησιώτικα spots είναι διάχυτη, ενώ η τοποθεσία πάνω από το Αιγαίο, με φόντο την Οία, το Ημεροβίγλι και ασφαλώς το απέραντο γαλάζιο με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, είναι καθηλωτική.
Τα γευστικά ηνία κρατά ο σεφ Στράτος Χαϊταρίδης, ο οποίος έχει κάνει ένα αισθητό upgrade στο μενού. Το φουά γκρα με ορτύκι σε πάνκο, χέλι, μαρμελάδα μπέικον, καμένα φουντούκια, λάδι κρεμμυδιού και παγωτό πράσινου μήλου, καθώς και ο αστακός με αγκινάρες τοπιναμπούρ αλά πολίτα, καρότο, αρακά, λάδι άνηθου και μοσχολέμονο, είναι μερικά μόνο από τα highlights σε έναν πληθωρικό και ενδιαφέροντα κατάλογο.
Chef’s tip: «Στο μενού μας μπορείς να βρεις ακόμη και... φασολάδα! Φυσικά σε μια αναπάντεχη εκδοχή, με προσούτο iberico, μαγιονέζα από καπνισμένα χτένια, sponge και μαύρο σουσάμι».
Ξεν. «West East Suites», επαρχιακή οδός Φηρών-Οίας, Ημεροβίγλι, 2286036279, westeastsuites.com, FlyAway creative Bar & Restaurant