Gastro-Hotelling στο Ιόνιο

Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες.

Gastro-Hotelling στο Ιόνιο

Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες. Μέχρι πρότινος προορισμένη αποκλειστικά για όσους επέλεγαν τις εντυπωσιακές βίλες του για εμπειρίες εκλεκτικής ιδιωτικότητας, η γευστική πρόταση του πρώτου από τα μόλις δύο ultra luxury ξενοδοχεία της Ελλάδας έχει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Jean-Charles Métayer, ως executive consultant chef μιας ταλαντούχας ομάδας, που περιλαμβάνει την Αλεξάνδρα Φυτιλά στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, με πιάτα ντελικάτης φινέτσας, τη Μαρία Χαραλαμπίδη ως σεφ παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας να φροντίζει ώστε οι άριστης ποιότητας πρώτες ύλες να εκφράζουν ατόφιο τον γευστικό τους πλούτο στο πιάτο και τον John Reano, ως executive chef του «Maya», να προσφέρει ένα πανασιατικό πανόραμα με μόσχους Wagyu A5, sashimi με φρέσκα ψάρια και όστρακα τεμπούρα.

Στο ίδιο νησί, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ως executive chef των εστιατορίων των Contessina Collection, υπογράφει για άλλη μία χρονιά πιάτα που αξιοποιούν τα υλικά του νησιού και της γειτονιάς του, μέσα από δημιουργίες όπως το καρπάτσιο μοσχαριού με κρέμα από λαδοτύρι Ζακύνθου ή το καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζαριού και αβγά ρέγγας σε αριάνι. Βορειότερα, ο Έκτορας Μποτρίνι μεταφέρει το χρυσοσκουφάτο «Botrini’s» του στη βεράντα του θεαματικού «Angsana Corfu», επαναπροσεγγίζοντας την κερκυραϊκή παράδοση με τον μοναδικό ανατρεπτικό του τρόπο, μέσα από δημιουργίες όπως ο ξιφίας καρπάτσιομε κερκυραϊκή νεραντζοσαλάτα και παγωτό jalapenos.

Ενώ στα νότια, ο σεφ Stefano Rossi, τον οποίο γνωρίσαμε στο «Cupola», αποκαλύπτει τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας στο «Segreto», το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του «Porto Galini Seaside Resort & Spa» στη Λευκάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Πώς εξελίχθηκε η τουριστική περίοδος στις Κυκλάδες το τρίτο τρίμηνο του 2024

Η φετινή τουριστική περίοδος στις Κυκλάδες ανέδειξε σημαντικές αυξομειώσεις στα έσοδα των κλάδων καταλυμάτων και εστίασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

Αράχοβα: Ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς στην Ευρώπη για το 2025

Η Αράχοβα, δημοφιλής χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα, αναδείχθηκε ανάμεσα στους 14 κορυφαίους στην Ευρώπη για το 2025, σύμφωνα με το περιοδικό TimeOut.

Αυτές είναι οι πιο φιλικές πόλεις του κόσμου

Τα αποτελέσματα της 37ης Ετήσιας Έρευνας του κοινού του Condé Nast Traveler καλύπτουν περιοχές από τον Καναδά μέχρι τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ανακαλύπτοντας την Κεντρική Ευρώπη: Βιέννη, Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα σε μια μαγευτική περιήγηση

Πήγαμε σε τρεις από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης και ζήσαμε ένα ταξίδι γεμάτο ιστορία, τέχνη και αξέχαστες στιγμές.

Ανταπόκριση απ’ τη World Travel Market 2024: Προορισμοί και τάσεις

Η πιο πετυχημένη WTM έως τώρα συγκέντρωσε και πάλι στο Λονδίνο μεγάλους παίχτες της βιομηχανίας του ταξιδιού για συζητήσεις με κριτική σκέψη και ανεβασμένη διάθεση.

Η Airbnb μετατρέπει το Κολοσσαίο σε αρένα μονομάχων

Με την ταινία "Μονομάχος ΙΙ" να κατακτά τις κινηματογραφικές αίθουσες, η Airbnb αποφάσισε να κεφαλαιοποιήσει τον ενθουσιασμό γύρω από την αρχαία Ρώμη, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που επιτρέπει στους επισκέπτες.

Εξερευνώντας μερικά από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη

Τα ευρωπαϊκά χιονοδρομικά κέντρα μεταμορφώνονται κάθε χειμώνα σε πραγματικούς παραδείσους για τους λάτρεις του σκι και των χειμερινών σπορ.