Ένα απ' τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον γευστικό χάρτη του Ιονίου είναι το άνοιγμα των εστιατορίων του «Porto Zante Club» της Ζακύνθου σε εξωτερικούς επισκέπτες. Μέχρι πρότινος προορισμένη αποκλειστικά για όσους επέλεγαν τις εντυπωσιακές βίλες του για εμπειρίες εκλεκτικής ιδιωτικότητας, η γευστική πρόταση του πρώτου από τα μόλις δύο ultra luxury ξενοδοχεία της Ελλάδας έχει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Jean-Charles Métayer, ως executive consultant chef μιας ταλαντούχας ομάδας, που περιλαμβάνει την Αλεξάνδρα Φυτιλά στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, με πιάτα ντελικάτης φινέτσας, τη Μαρία Χαραλαμπίδη ως σεφ παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας να φροντίζει ώστε οι άριστης ποιότητας πρώτες ύλες να εκφράζουν ατόφιο τον γευστικό τους πλούτο στο πιάτο και τον John Reano, ως executive chef του «Maya», να προσφέρει ένα πανασιατικό πανόραμα με μόσχους Wagyu A5, sashimi με φρέσκα ψάρια και όστρακα τεμπούρα.
Στο ίδιο νησί, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ως executive chef των εστιατορίων των Contessina Collection, υπογράφει για άλλη μία χρονιά πιάτα που αξιοποιούν τα υλικά του νησιού και της γειτονιάς του, μέσα από δημιουργίες όπως το καρπάτσιο μοσχαριού με κρέμα από λαδοτύρι Ζακύνθου ή το καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζαριού και αβγά ρέγγας σε αριάνι. Βορειότερα, ο Έκτορας Μποτρίνι μεταφέρει το χρυσοσκουφάτο «Botrini’s» του στη βεράντα του θεαματικού «Angsana Corfu», επαναπροσεγγίζοντας την κερκυραϊκή παράδοση με τον μοναδικό ανατρεπτικό του τρόπο, μέσα από δημιουργίες όπως ο ξιφίας καρπάτσιομε κερκυραϊκή νεραντζοσαλάτα και παγωτό jalapenos.
Ενώ στα νότια, ο σεφ Stefano Rossi, τον οποίο γνωρίσαμε στο «Cupola», αποκαλύπτει τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας στο «Segreto», το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του «Porto Galini Seaside Resort & Spa» στη Λευκάδα.