Ύστερα από ένα χρόνο αναγκαστικής αποχής, το Local Gourmet Festival επιστρέφει στο πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου «Elysium Resort & Spa». Ο Γιώργος Τρουμούχης και ο Σπύρος Κουγιός υποδέχονται κατά σειρά εμφάνισης τους βραβευμένος σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, Γκίκα Ξενάκη, Μανώλη Παπουτσάκη και Παύλο Κυριάκη.
Το Local Gourmet Festival, ή αλλιώς το όμορφο γαστρονομικό κάλεσμα που απευθύνει σε διακεκριμένους Έλληνες σεφ το βραβευμένο εστιατόριο «Noble» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου, επιστρέφει φέτος για τρίτη χρονιά από τις 27 έως τις 30/7. Πυρήνας του φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη ενός γαστρονομικού διαλόγου ανάμεσα στη ροδίτικη κουζίνα, με τον γοητευτικό τρόπο που αποδίδεται στο εστιατόριο από τον executive chef Γιώργο Τρουμούχη και τον νεαρό σεφ Σπύρο Κουγιό (που παρέλαβε πρόσφατα τα ηνία της κουζίνας από τον Σταμάτη Μισομικέ), και τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα μέσα από τα μάτια των προσκεκλημένων σεφ.
Κάθε βράδυ, λοιπόν, παρουσιάζεται ένα ειδικό menu dégustation 6 πιάτων, με τρεις δημιουργίες από τον επίτιμο προσκεκλημένο και τρεις από την ομάδα του «Noble», στη λογική ενός four hands dinner. Την αυλαία σηκώνει ο χρυσοσκουφάτος Μιχάλης Νουρλόγλου από το –δυστυχώς κλειστό λόγω των συνθηκών– «Première» του ξενοδοχείου «InterContinental», ο οποίος θα παρουσιάσει, ανάμεσα σε άλλα, το ραβιόλι «καμένη θάλασσα» που γεμίζεται με αχινό, καπνιστά μύδια και καψαλισμένο πράσο, καθώς κι ένα πολύ ιδιαίτερο μπαρμπούνι με πουρέ ρεβιθιού και ροδάκινου, παστουρμά και σος γκαστρίκ με πιπερόριζα.
Τη σκυτάλη παραλαμβάνει την επόμενη μέρα ο φρεσκοβραβευμένος στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Γκίκας Ξενάκης από το «Aleria» του Μεταξουργείου, για να προτείνει, μεταξύ άλλων, μια πολύ ενδιαφέρουσα αιγαιοπελαγίτικη σφυρίδα με κρέμα κολοκυθιού, αχνιστά όστρακα, βλίτα και σάλτσα κακαβιάς, ενώ το βράδυ της Πέμπτης είναι η σειρά του Μανώλη Παπουτσάκη από το επίσης φρεσκοβραβευμένο «Χαρούπι» και τα «Δέκα Τραπέζια» της Θεσσαλονίκης, ο οποίος βάζει βεβαίως κρητικές πινελιές στην κουβέντα με ένα αλλιώτικο γαμοπίλαφο με κατσικάκι τσιγαριαστό και χαβιάρι, αλλά και μια κρέμα στάκας με αβγό ορτυκιού, «καμένα» βλίτα και καλοκαιρινή τρούφα.
Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 30/7, είναι η σειρά του επίσης βραβευμένου Παύλου Κυριάκη από το «The Zillers» να παρουσιάσει τη δική του οπτική της μοντέρνας ελληνικής γεύσης, με πιάτα στο γνώριμο δημιουργικό του ύφος, όπως η σέλα αρνιού με μελιτζάνα, καπνιστό γιαούρτι και μυρωδικά, και η σαρδέλα με ντομάτα, ούζο και μπισκότο σουπιάς, που περιλαμβάνεται στα καλωσορίσματα της αρχής. Έχοντας δοκιμάσει τη νοστιμιά και τις συμπράξεις ουσίας του Local Gourmet Festival στις προηγούμενες διοργανώσεις του, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να προνοήσετε για κράτηση αν βρίσκεστε εκείνες τις ημέρες στη Ρόδο, αλλά και εκτός αυτού, όσοι σχεδιάζετε διακοπές στο Νησί των Ιπποτών αξίζει να χαρείτε μια βραδιά στο «Noble», βουτώντας στα συναρπαστικά όσο και άγνωστα εν πολλοίς νερά της πραγματικής ροδίτικης κουζίνας.
Πληροφορίες και κρατήσεις: www.localgourmetfestival.com, 2241045700