Όσες φορές και να έχω βρεθεί στη Μύκονο τη θέα που αντικρίζω από το ολοκαίνουργιο «Destino Pacha Mykonos» δεν την έχω ξαναδεί. Σκαρφαλωμένο στην άκρη μιας πλαγιάς ανάμεσα στον Άγιο Στέφανο και τα Χουλάκια, ατενίζει το μαγικό τοπίο από το λιμάνι και τη Χώρα ως τον Τούρλο και τα Κανάλια σε ένα πεντακάθαρο ανφάς που λούζεται στον λαμπερό μυκονιάτικο ήλιο. Είναι οι πρώτες ημέρες της λειτουργίας του ξενοδοχείου και τριγύρω μου επικρατεί εκείνος ο μικρός πανικός που αναμενόμενα συντροφεύει το άνοιγμα μιας καινούργιας μονάδας και δη μιας από τις πιο φιλόδοξες της φετινής σεζόν, που σηματοδοτεί την έλευση στη Μύκονο του διάσημου από την Ίμπιζα ομίλου Pacha. Δημιουργός του είναι ο καταλανός Ricardo Urgell, ο οποίος άνοιξε το πρώτο club Pacha το 1967 στην παραλιακή πόλη Sitges λίγο έξω από τη γενέτειρα του, τη Βαρκελώνη, και κατόπιν την εμβληματική disco Pacha Ibiza το 1973, που έγραψε ιστορία ως το πρώτο megaclub του νησιού. Αν και ο Urgell άνοιξε έκτοτε αμέτρητα Pacha σε διάφορα σημεία του κόσμου, το «Destino Pacha» που σηματοδοτεί τις ξενοδοχειακές δραστηριότητες του ομίλου, είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει ως concept εκτός των Βαλεαρίδων.
«Θέλουμε να είμαστε η συνέχεια του buzz που βρίσκεις στα σοκάκια της Χώρας» μου λέει ο γενικός διευθυντής Κώστας Μαυρογιάννης, περιγράφοντας με λίγα την εμπειρία που θέλει να προσφέρει το «Destino Pacha Mykonos» στους επισκέπτες του. «Η πισίνα μας είναι ανοιχτή σε όποιον αγαπά την poolside διασκέδαση και στόχος είναι η ενέργεια να κρατιέται ψηλά όλη την ημέρα. Τα δωμάτια μας απευθύνονται σε όσους αγαπούν το συγκεκριμένο lifestyle και επιθυμούν να γίνουν μέρος του, και όχι τόσο σε όσους αναζητούν ένα ησυχαστήριο για να απομονωθούν». Έχει πράγματι ενδιαφέρον αυτή η πολυεστιακή φιλοσοφία που θολώνει τα όρια ανάμεσα στη διασκέδαση και τη φιλοξενία, απαντώντας στην ανάγκη του σύγχρονου lifestyle για επαυξημένες εμπειρίες.
Την αντιλαμβάνεσαι ήδη στην πρώτη επαφή με το ξενοδοχείο, βλέποντας για παράδειγμα τα σχεδόν διακοσμητικά διαχωριστικά ανάμεσα στα δωμάτια που μοιράζονται σε διώροφα bungalows κολλητά το ένα στο άλλο. Είναι διαφορετικών τύπων, σε όλα ωστόσο κυριαρχεί η minimal πολυτέλεια του λευκού, που σπάει με τη χρήση φυσικών υλικών, σαν το γυμνό ξύλο στο πάτωμα, και ντιζάιν στοιχεία όπως τα coffee tables από κορμό δέντρου και τα υπερμεγέθη κοχύλια που στολίζουν τα πολύ αναπαυτικά κρεβάτια. Όλα διαθέτουν βεράντα με θέα θάλασσα που ευνοεί το socializing με τον διπλανό σου, είτε ατενίζοντας τα Χουλάκια είτε τη δράση της πισίνας.
Αν και ο κόσμος είναι ακόμα λίγος, βουτώντας στα νερά της έχω την αίσθηση πως κολυμπώ σε ένα υγρό dancefloor έτσι όπως το DJ booth ξεπροβάλλει σε περίοπτη θέση ακριβώς από πάνω μέσα από πελώρια ξύλινα κλαριά. Οι resident DJs βρίσκονται στις επάλξεις από νωρίς κι εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας με μουσικές που δίνουν ωραίο παλμό στο χώρο, ενώ όσο το καλοκαίρι ξεδιπλώνεται δεν θα λείπουν οι εκλεκτοί surprise guests αλλά και τα πολύ ατμοσφαιρικά sunset rituals στα πρότυπα της Ίμπιζα.
Την πισίνα αγκαλιάζει το πολύ κομψό all day εστιατόριο του ξενοδοχείου, που απλώνεται με τραπέζια και αναπαυτικούς καναπέδες σε boho chic ύφος εκατέρωθεν της μεγάλης μακρόστενης μπάρας. Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Ορέστης, με αξιόλογη θητεία σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια, που έχει δημιουργήσει μια γευστική πρόταση κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες του ξενοδοχείου. Στο πλούσιο αλά καρτ πρωινό υπάρχουν για παράδειγμα όλων των ειδών οι υγιεινές επιλογές, όπως τα healthy bowls, οι υπερτροφές κ.ο.κ., ενώ στην κύρια κάρτα του εστιατορίου που σερβίρεται για το υπόλοιπο της ημέρας, προτάσσει τις ανάλαφρες μεσογειακές γεύσεις σε μοντέρνους τόνους.
Δεν διστάζει μάλιστα να εντάξει στο μενού και το ελληνικό στοιχείο, κάτι που σημαίνει πως οι επιλογές ανοίγονται από τα τραγανά ρολάκια φέτας με τη νόστιμη γέμιση και το δροσερό σιρόπι καρπουζιού ή τα νόστιμα κεφτεδάκια με σος ψητής ντομάτας και αρσενικό Νάξου προς το πολύ καλό ταρτάρ τόνου με κίτρινα και κόκκινα παντζάρια, πράσινο μήλο και φουντούκια, το φίνο ριζότο γαρίδας με σπαράγγια αλλά και το φουλ της νοστιμιάς φιλέτο σφυρίδας με φρικασέ λαχανικών και λεμόνι κονφί. Τριγύρω τους τώρα υπάρχουν ακόμα ωραίες προτάσεις σε barfood για την πισίνα, ενδιαφέροντα cocktails αλλά και το signature επιδόρπιο του ομίλου, το περίφημο Pacha Cherry: ένα εικονικό κεράσι που γεμίζεται με πικρή σοκολάτα, κομποτέ κερασιού και κραμπλ σοκολάτας και αποτίνει φόρο τιμής στο βαθυκόκκινο φρούτο του καλοκαιριού που αποτελεί το έμβλημα του ομίλου.
Την εικόνα στο «Destino Pacha Mykonos» συμπληρώνει ακόμα ένα πολύ ατμοσφαιρικό spa που προσφέρει επιλεγμένες θεραπείες ευεξίας σε απόλυτη απομόνωση από τα δρώμενα του ξενοδοχείου, η εμπειρία ωστόσο που προσφέρει ο όμιλος στη Μύκονο γίνεται οσονούπω ακόμα πιο πλούσια καθώς στο παιχνίδι μπαίνει το «Lio Mykonos». Πρόκειται για το new age καμπαρέ με τη σφραγίδα των Pacha που με αφετηρία την Ίμπιζα κάνει καριέρα εδώ και δέκα χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ το διάσημο «Bellagio» στο Λας Βέγκας, το Ντουμπάι και το Λονδίνο ετοιμάζονται από το φθινόπωρο να το υποδεχτούν. Το μυκονιάτικο Lio θα εδρεύει σε ένα σπίτι της Χώρας με πολύ μεγάλη αυλή στα Ματογιάννια και θα προσφέρει 4 διαφορετικά set menus σε μια πρωτότυπη και διαδραστική εμπειρία με θεατράλε ατμόσφαιρα, που θα παντρεύει το φαγητό με τα εντυπωσιακά χορευτικά και ακροβατικά shows κάτω από τον ανοιχτό καλοκαιρινό ουρανό.