Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino

To golf resort είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή της Μεσσηνίας και όχι μόνο. Ρίχνουμε μια νόστιμη ματιά σε τέσσερα εστιατόριά του, ντυμένη με ωραίες οινικές εμπειρίες.

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino

«Barbouni» στα κύματα

Σ’ ένα από τα πιο φευγάτα σκηνικά, απολαμβάνεις μεσογειακές και θαλασσινές γεύσεις. Ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Τζιουρτζούμης, που το επιμελείται, δίνει έμφαση στα ωμά, προτείνοντας καρπάτσιο λαβράκι, με ωραία κάψα από πιπεριά της Espelette, και εξαιρετικό σεβίτσε από μαγιάτικο, ντελικάτο, δροσιστικό και ολοζώντανο. Απολαυστικός είναι και ο εξωτισμός των γλυκών, με κορυφαίο το καρπάτσιο ανανά.

Μοντέρνο ελληνικό «Kooc Taverna Secrets»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 1

Ο επί χρόνια βραβευόμενος στους Χρυσούς Σκούφους Γιάννης Παρίκος ανέλαβε φέτος ενεργό δράση στο resort, επιχειρώντας μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με θέρμη και γοητεία, στηριγμένος σε πολύ καλά ντόπια υλικά, συχνά από μικρούς παραγωγούς και τροφοσυλλέκτες. Κορυφαία η γαρίδα Κοιλάδος ταρτάρ με εσπεριδοειδή, φανταστική η μεταγραφή της γουρνοπούλας, μεταμοντέρνος ο μπακλαβάς με παρφέ φιστικιού Αιγίνης και τριαντάφυλλο.

Modern jap στο «Onuki»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 2

Στη στιλάτη βεράντα του εστιατορίου που δίνει lifestyle χρώμα στις βραδιές του resort, ο Σταμάτης Σκριάπας προτείνει τόσο κλασικά γιαπωνέζικα εδέσματα όσο και τις μοντέρνες αποδόσεις τους. Εξαιρετική η ποικιλία σασίμι και το νιγκίρι με κοιλιά τόνου, αλλά και το καρπάτσιο μαγιάτικου με πίκλα πατζαριού, μίσο και σάλτσα λεμονιού. Ανάλαφρα τηγανισμένα τα soft shell crabs με σαλάτα και wasabi, ενώ στα «πρέπει» μπαίνουν με το σπαθί τους το rib-eye Black Angus και τα μαριναρισμένα παϊδάκια αρνιού με πικάντικη miso sauce.

Οινική εμπειρία

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 3

Ο επικεφαλής σομελιέ Μάνος Κεντικελένης έχει διαμορφώσει μια εξαιρετική κάβα 600 ετικετών με διαμάντια από 17 χώρες. Στα κόκκινα ελληνικά κρασιά, όπως και στα μεγάλα ονόματα του Μπορντό και της Τοσκάνης, δοκιμάζεις συγκριτικά νέες και παλιότερες χρονιές, αλλά, αν διψάς για δυσεύρετα κρασιά, εδώ υπάρχουν ωραίες φιάλες από τον Λίβανο και την Τενερίφη και από μπουτίκ οινοποιεία της Καλιφόρνια.

Οικογενειακό τραπέζι στο «Perovino»

Η γαστρο-εμπειρία της Costa Navarino - εικόνα 4

Με πλούσιο, κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι μοιάζει το μενού του εστιατορίου που απλώνει τα τραπέζια του πάνω στο ξύλινο «νησί» της τεχνητής λίμνης του «Romanos». Το μενού του σεφ Θανάση Καραθανάση ξεκινά με μεζέδες όπως η ψητή φέτα με ντομάτα και καυτερή πιπεριά, οι γαρίδες σαγανάκι με σφέλα και η μελωμένη ρεβιθάδα και προχωρά σε ένα μοντέρνο σπανακοριζότο με φανταστικό πράσινο χρώμα, μια κλασική μακαρονάδα με σύγκλινο και ξινομυζήθρα κι ένα αργοψημένο κότσι αρνιού με φρικασέ μανιταριών, όλο comfort νοστιμάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.