Το ανανεωμένο Miraggio δίνει έμφαση (και) στη γαστρονομία

Μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος στα τέλη του ’19 αλλά και την παύση της περσινής αναστολής, το πολυτελές ξενοδοχείο της Χαλκιδικής ανεβάζει ταχύτητα με head chef τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Το ανανεωμένο Miraggio δίνει έμφαση (και) στη γαστρονομία

Σε νέα εποχή είναι έτοιμο να περάσει το πολυτελές ξενοδοχείο Miraggio Thermal Spa Resort στην νοτιοδυτική ακτή της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016. Μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος στα τέλη του 2019 και μετά την περσινή αναστολή της λειτουργίας του, τα πάντα είναι έτοιμα ώστε να αναπτυχθεί το ευρύτερο ανανεωμένο σχέδιο της λειτουργίας του.

Η ανανέωση αυτή εμπεριέχει στοιχεία που αφορούν στις εγκαταστάσεις, στη μαρίνα, αλλά και στον χώρο του αθλητισμού, με τη συνεργασία της ακαδημίας τένις του διεθνούς φήμης τενίστα Janko Tipsarevic.

Το ανανεωμένο Miraggio δίνει έμφαση (και) στη γαστρονομία - εικόνα 1
Ο έμπειρος σεφ Γιώργος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του head chef στο Miraggio Thermal Spa Resort

Η γαστρονομία στο επίκεντρο των αλλαγών

Σε αυτό το σχεδιασμό, η γαστρονομία κατέχει εξέχοντα ρόλο, με τον έμπειρο σεφ Γιώργο Παπαδόπουλο (ο οποίος επέστρεψε από την Αμερική) να αναλαμβάνει head chef του ξενοδοχείου. «Η ευθύνη μιας συνεργασίας-πρόκλησης με ωθεί να εμπνευστώ τα μενού τόσο των εστιατορίων αλά καρτ, όσο και του κεντρικού εστιατορίου με μια ξεχωριστή φιλοσοφία για το καθένα, στηριζόμενη όμως σε μια κοινή βάση: την αδιαπραγμάτευτη κουλτούρα στην προμήθεια της καλύτερης πρώτης ύλης με γνώμονα την εποχικότητα· φέτος θα εστιάσουμε στο να ανακαλύψουμε όλα τα προϊόντα της Χαλκιδικής από τον πιο μικρό παραγωγό έως και τον μεγαλύτερο».

Στο «Meat & Wine Bar – Sommelier’s 8», οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν σύγχρονες ελληνικές και διεθνείς κοπές κρέατος αλλά και μία πολύ πλούσια κάβα κρασιών. Στον εξωτερικό χώρο του Lobby, θα λειτουργεί το sushi bar του ξενοδοχείου, ενώ δίπλα στη μαρίνα, στο ανανεωμένο εστιατόριο «Toroneo», οι επισκέπτες θα γευτούν ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά.

Το ανανεωμένο Miraggio δίνει έμφαση (και) στη γαστρονομία - εικόνα 2

Παράλληλα, στην ενότητα του Miraggio Chef`s Table, με στόχο την προώθηση της υψηλής γαστρονομίας, έχει ήδη προγραμματιστεί για φέτος να παραβρεθούν ως καλεσμένοι σεφ ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ενώ στην πορεία η λίστα αυτή θα ανανεώνεται συνεχώς. Μία ακόμη νέα προσθήκη στο γαστρονομικό τμήμα του ξενοδοχείου αποτελεί η συνεργασία με τον σεφ Meir Adoni, ιδιοκτήτη τριών εστιατορίων σε Νέα Υόρκη, Βερολίνο και Τελ Αβίβ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.