Ο αστεράτος chef Antonio Salvatore απογειώνει το ιστορικό εστιατόριο «Rampoldi» στο Monaco

Με το 78ο γκραν πρι του Μονακό να ανανεώνει το ραντεβού του με το φανατικό κοινό του στα τέλη Μαΐου, οι προβολείς θα στραφούν ξανά στον αριστοκρατικό προορισμό της Ριβιέρας.

Ο αστεράτος chef Antonio Salvatore απογειώνει το ιστορικό εστιατόριο «Rampoldi» στο Monaco

Λίγα μέτρα μόλις από το καζίνο στην καρδιά του Monaco, το θρυλικό και glamorous εστιατόριο «Rampoldi», από το 1946 αποτελεί πόλο έλξης για celebrities απ’ όλο τον κόσμο. Αγαπημένο εστιατόριο της Grace Kelly και όλης της πριγκιπικής οικογένειας μέχρι σήμερα καθώς ένα μήνα πριν ο πρίγκιπας Αλβέρτος γιόρτασε εκεί τα γενέθλιά του, έχει ανανεωθεί με τη σφραγίδα του δημιουργικού σεφ Antonio Salvatore.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι σοφιστικέ και κομψός, με μάρμαρα carare, βάζα και πολυελαίους από Murano να συμπληρώνουν το σκηνικό. Στον κάτω όροφο η ιστορική κληρονομιά συναντά την καινοτομία στο gourmet La table d’Antonio Salvatore: μόνο πέντε τραπέζια, με άψογη art de la table, στα οποία ο σεφ επιμελείται την κάθε λεπτομέρεια και cigar lounge με μέλη που έχει ο καθένας το δικό του κουτί πούρα.

Ο αστεράτος chef Antonio Salvatore απογειώνει το ιστορικό εστιατόριο «Rampoldi» στο Monaco - εικόνα 1

Ο σεφ Antonio Salvatore κατάγεται από τη μεσαιωνική πόλη Guardia Perticara στη Basilicata, στη νότια Ιταλία. Η οικογένειά του, με έκδηλη την αγάπη για το φαγητό που φτιάχνεται από τις πολύ καλές πρώτες ύλες από τον κήπο τους και την γύρω περιοχή, ήταν η έμπνευση για να ακολουθήσει το δρόμο της γαστρονομίας. Τελειώνοντας τις σπουδές του δούλεψε σε εστιατόρια στη Ρώμη, τη Φλωρεντία και τη Μαδρίτη και σαν private chef σε σεΐχη. Τα δυο μεγάλα όμως «μάστερ» του ήταν κοντά στον μισελενάτο Juan Pablo Felipe στη Μαδρίτη και τον Nino Graziano στη Μόσχα.

Η κουζίνα του Antonio είναι μεσογειακή, ένα πάντρεμα της ιταλικής και γαλλικής με καινοτομίες και παρουσίαση που δημιουργεί ένα Monegasque style. Στα πιάτα που δοκιμάσαμε οι γεύσεις ήταν αυθεντικές, με ισορροπία υλικών και φινετσάτη παρουσίαση.

Ο αστεράτος chef Antonio Salvatore απογειώνει το ιστορικό εστιατόριο «Rampoldi» στο Monaco - εικόνα 2

Ο αστεράτος chef Antonio Salvatore απογειώνει το ιστορικό εστιατόριο «Rampoldi» στο Monaco - εικόνα 3

Ο σεφ αναζητά πάντα τα καλύτερα προϊόντα από την Menton, τις περίφημες γαρίδες του San Rem, ενώ 100 διαφορετικές ποικιλίες φρέσκων λαχανικών από την αγορά του Monaco χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του χρόνου. Η έμπνευση του μενού ξεκινάει από τα φρέσκα υλικά που βρίσκει καθημερινά ο σεφ, προσθέτοντας φαντασία, ανατρεπτικότητα και δημιουργικότητα. Αγαπημένα υλικά που χρησιμοποιεί ιδιαίτερα στα πιάτα του είναι το καλό ελαιόλαδο, οι φρέσκες ντομάτες και ο βασιλικός. Μάλιστα, φημίζεται για την καταπληκτική σος τομάτας που φτιάχνει.

Συμπαθέστατος και επικοινωνιακός, μας εκμυστηρεύτηκε ότι θα ήταν μεγάλη τιμή και επιθυμία να μαγειρέψει για τον Πάπα Φραγκίσκο. Θα του ετοίμαζε κάτι παραδοσιακό από την Basilicata, τον τόπο καταγωγής του: σπιτικά μακαρόνια με φρέσκες ντομάτες από τον οικογενειακό κήπο.

Όπως δηλώνει ο Antonio, το καλό φαγητό είναι τίμιο, νόστιμο και απλό. Δεν έχει καταφέρει να έρθει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, όμως γνωρίζει και αγαπάει την Ελληνική κουζίνα, η οποία άλλωστε έχει πολλές συγγένειες με την Ιταλική. Το αγαπημένο του ελληνικό εστιατόριο είναι το «Μύλος» στην Νέα Υόρκη.

Ο αστεράτος chef Antonio Salvatore απογειώνει το ιστορικό εστιατόριο «Rampoldi» στο Monaco - εικόνα 4

Ο Antonio έδωσε νέα πνοή στο «Rampoldi» προσφέροντας στους πελάτες κάθε μέρα κάτι καινούριο, αυθεντικό και συνάμα δημιουργικό, οδηγώντας τους σε gourmet γαστρονομικές εμπειρίες.

Από την Δέσποινα Ολυμπίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.