«COYA»: Περού καλεί Μύκονο

Peruvian και λατινοαμερικάνικα classics, δροσιστικά pisco sours και δυνατές μουσικές σε ένα διεθνώς δημοφιλές concept που έκανε απόβαση στη Μύκονο. Αν σχεδιάζετε διακοπές στο Νησί των Ανέμων, εδώ θα σας δουν και θα τους δείτε.

«COYA»: Περού καλεί Μύκονο

Είναι το μεγάλο φετινό hit στο Νησί των Ανέμων, και μάλιστα σε ένα καλοκαίρι πολύ περίεργο που καθόλου δεν ευνοεί τα καινούργια ξεκινήματα. Παρ’ όλα αυτά, το «COYA» γέμισε από την πρώτη στιγμή, μαζεύοντας εύκολα όλους τους ξένους επισκέπτες της Μυκόνου που το γνωρίζουν από τις έδρες του ανά τον κόσμο. Mυκονιάτικη έδρα του η υπέροχη εκείνη αυλή της Χώρας όπου μέχρι πέρυσι βρίσκαμε το «Ling Ling Hakkasan», η οποία ανακαινίστηκε εκ βάθρων, για να φορέσει την περουβιανή και εν γένει λατινοαμερικάνικη ενδυμασία των «COYA». Έντονα χρώματα, φολκλόρ μοτίβα, δέρμα, βελούδο, μάρμαρο και ξύλο κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα, η οποία είναι φιλικά πολυτελής και εξωτική, χωρίς να μοιάζει ξένη κάτω από τον ανοιχτό μυκονιάτικο ουρανό.

Όπου και να κοιτάξεις, από τα τραπέζια της βεράντας-θεωρείου μέχρι εκείνα τα πιο ακριβοθώρητα στην αυλή, θα δεις ωραία ντυσίματα, καλό κόσμο αλλά και τα πρώτα λικνίσματα χεριών στον αέρα από νωρίς. Η μουσική ακούγεται έτσι κι αλλιώς δυνατά, με ήχο εξαιρετικής ποιότητας που σου επιτρέπει να συνομιλείς άνετα με την παρέα σου και δίνει ωραίο παλμό, ενώ το πολυάριθμο προσωπικό περιποιείται τον κόσμο υποδειγματικά, γνωρίζοντας σε βάθος το πλούσιο γευστικό ρεπερτόριο του καταλόγου.

«COYA»: Περού καλεί Μύκονο - εικόνα 1

Με επικεφαλής στην κουζίνα και στην εκτέλεση του μενού τον Μάριο Τσουρή, το φαγητό προσφέρει τα απαραίτητα πολύχρωμα καύσιμα της βραδιάς, σταχυολογώντας γεύσεις της περουβιανής κουζίνας με κάποιες νοτιοαμερικάνικες πινελιές και ακολουθώντας το sharing concept των «COYA», που θέλει τα πιάτα κατά κύριο λόγο στη μέση του τραπεζιού. Ό,τι δοκίμασα ήταν καλοφτιαγμένο, είχε τις εντάσεις που συνηθίζει η συγκεκριμένη κουζίνα και ήρθε σερβιρισμένο σε πολύ ωραία φαντεζί σκεύη, από λιλιπούτειες ρομπάτα μέχρι εντυπωσιακές πολύχρωμες πιατέλες.

Από τα σεβίτσε θα ξεχωρίσω το atun chifa, με τόνο και κράκερ γαρίδας, για τη φανταστική κλιμακούμενη αλληλουχία από πολύ ωραίες εντάσεις. Ανάμεσα στα tiradito, κρύβονται οι υπέροχες gambas a la Chalaca, ήτοι μεγάλες γαρίδες που ψήνονται στον Josper διατηρώντας όλους τους χυμούς τους και έχουν για συνοδεία φανταστικό πουρέ γλυκοπατάτας με λάδι ρίγανης. Τα baby καλαμαράκια θωρακίζονται σε ωραία κρούστα από αλεύρι με κινόα και ζητούν μπόλικο λάιμ για να ξυπνήσουν τα αρώματα μαύρης μέντας και πιπεριάς togarashi, ενώ τα bao buns με μαδημένο χοιρινό έχουν σωστά αφράτη ζύμη και τη γλυκιά κάψα του κόκκινου κρεμμυδιού.

Στα tacos, εκτός από εκείνα με τόνο και σολομό, θα βρείτε και μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση με ελληνικό χρώμα, που παντρεύει τη φέτα και τη ντομάτα με την καπνιστή μελιτζάνα. Οι cazuelas είναι ακόμα μια σπέσιαλ ενότητα του καταλόγου που αξίζει να ανοίξετε, με γεύσεις μαγειρεμένες και σερβιρισμένες στα ομώνυμα μαντεμένια σκεύη, σαν το Arroz Nikkei με πεντανόστιμο και μελωμένο χιλιανό λαβράκι, πάνω σε ρύζι αρωματισμένο με λάιμ και τσίλι. Το γλυκό φινάλε γενναιόδωρο, με την γκανάς αλμυρής καραμέλας με τρεις υφές raspberry να ξεχωρίζει. Η μπάρα, τέλος, αξιοποιεί το signature pisco των «COYA» σε δροσιστικές sour προτάσεις αλλά και σπέσιαλ δικές της, όπως η πολύπλοκη Aji Margarita.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Γκιομπεκλί Τεπέ": Έκθεση στο Κολοσσαίο για ένα από τα αρχαιότερα μνημεία στον κόσμο

Μια καθηλωτική εμπειρία που αφορά τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Πώς εξελίχθηκε η τουριστική περίοδος στις Κυκλάδες το τρίτο τρίμηνο του 2024

Η φετινή τουριστική περίοδος στις Κυκλάδες ανέδειξε σημαντικές αυξομειώσεις στα έσοδα των κλάδων καταλυμάτων και εστίασης.

Αράχοβα: Ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς στην Ευρώπη για το 2025

Η Αράχοβα, δημοφιλής χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα, αναδείχθηκε ανάμεσα στους 14 κορυφαίους στην Ευρώπη για το 2025, σύμφωνα με το περιοδικό TimeOut.

Αυτές είναι οι πιο φιλικές πόλεις του κόσμου

Τα αποτελέσματα της 37ης Ετήσιας Έρευνας του κοινού του Condé Nast Traveler καλύπτουν περιοχές από τον Καναδά μέχρι τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ανακαλύπτοντας την Κεντρική Ευρώπη: Βιέννη, Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα σε μια μαγευτική περιήγηση

Πήγαμε σε τρεις από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης και ζήσαμε ένα ταξίδι γεμάτο ιστορία, τέχνη και αξέχαστες στιγμές.

Ανταπόκριση απ’ τη World Travel Market 2024: Προορισμοί και τάσεις

Η πιο πετυχημένη WTM έως τώρα συγκέντρωσε και πάλι στο Λονδίνο μεγάλους παίχτες της βιομηχανίας του ταξιδιού για συζητήσεις με κριτική σκέψη και ανεβασμένη διάθεση.

Η Airbnb μετατρέπει το Κολοσσαίο σε αρένα μονομάχων

Με την ταινία "Μονομάχος ΙΙ" να κατακτά τις κινηματογραφικές αίθουσες, η Airbnb αποφάσισε να κεφαλαιοποιήσει τον ενθουσιασμό γύρω από την αρχαία Ρώμη, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που επιτρέπει στους επισκέπτες.