Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική

Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος στον «Καλαματιανός» αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και την αγιορείτικη.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική

Σε απόσταση 45 λεπτών από τη Θεσσαλονικη και με νέο ανακαινισμένο χώρο ο «Καλαματιανός» ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Σε μια βεράντα-κήπο που απλώνεται μπροστά στη θάλασσα αποτελεί ένα γαστρονομικό σημείο αναφοράς για ψάρι, με τον σεφ Χρήστο Γκρέμο να προτείνει δημιουργική θαλασσινή και αγιορείτικη κουζίνα. Αξιοποιώντας τις μοναδικές συνταγές του πατέρα Επιφάνιου, στο μενού του εστιατορίου με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας κάνουν παρέλαση προϊόντα της περιοχής, αλλά και φρέσκα ψάρια δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πάντρεμα της αγιορείτικης παράδοσης με τη μοντέρνα θαλασσινή κουζίνα.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική - εικόνα 1
Σφαίρα σοκολάτας με κρέμα μπανόφι

Έτσι, στο εστιατόριο-προορισμό πάνω στη θάλασσα μπορούμε να απολαύσουμε σπανάκι baby με παναρισμένο χιώτικο τυρί, μαριναρισμένα μανιτάρια, καρότα, κουλούρι και dressing αρώνια, πουγκί λαχανικών με φαλάφελ, καπνιστό σολομό και γιαούρτι, κολοκυθοανθούς με φέτα πουρέ από όσπρια και καπνιστό βακαλάο, φτέρη στο τηγάνι με φάβα Σαντορίνης, καπνιστό τόνο Αλοννήσου με εσπεριδοειδή και τσιτσίραβα, σκιουφιχτά με πορτοκάλι, μέντα, πηχτόγαλο Χανίων και τσιπούρα ποσέ, αλλά και γαρίδα σαγανάκι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ξύγαλο Σητείας. Όπως πάντα, ξεχωριστά είναι και τα επιδόρπια, από τη σφαίρα σοκολάτας με κρέμα μπανόφι μέχρι το μιλφέιγ ελληνικού καφέ με κρέμα τριαντάφυλλο.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική - εικόνα 2
Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος και η ομάδα του

Ο chef Χρήστος Γκρέμος και η ομάδα του, συνδυάζουν λιτές επιλογές βγαλμένες από την παράδοση μαζί με σύγχρονες, και προσφέρουν στον επισκέπτη μία πλήρη γαστρονομική πρόταση προσανατολισμένη στο ψάρι. Η προσύλωση στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της περιοχής συνιστά το κύριο χαρακτηριστικό της μαγειρικής τους οπτικής. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο chef: «Θέλουμε να δουλέψουμε ελληνική δημιουργική κουζίνα με τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αναδείξουμε μέσα από αυτήν. Η φιλοσοφία μας κάνει focus στα εξαιρετικά υλικά».

Καλαματιανός | 2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδος, Μηλιές Σταυρού, Θεσσαλονίκη | 2397061073

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

20 οικονομικοί προορισμοί για ταξίδια το 2025

Από εξωτικές παραλίες μέχρι πολιτιστικούς θησαυρούς, ανακαλύψτε τους 20 οικονομικούς προορισμούς για το 2025 που προσφέρουν εμπειρίες χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2025

Δράμα: Άνοιξε το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού μετά από πέντε χρόνια

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού στη Δράμα επαναλειτουργεί φέτος, προσφέροντας στους λάτρεις του σκι και του βουνού την ευκαιρία να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας.

Στη γραφική Πολύδροσο για κρασιά ΠΓΕ Παρνασσού και ντόπια τυριά

Ίσως το ξέρεις ως Σουβάλα, ίσως πάλι δεν το γνωρίζεις καθόλου, αφού το όμορφο κεφαλοχώρι ανήκει στην πλέον "αφανή" για τον μαζικό τουρισμό πλευρά του βουνού. Ανακάλυψέ το μαζί με ένα πανέμορφο οινοποιείο-ξενώνα και μη φύγεις χωρίς να γευτείς τα πρόβεια και γίδινα τυριά και γαλακτοκομικά του.

JOMO: Ο νέος τρόπος να ταξιδεύουμε

Η νέα τάση έρχεται να μας θυμίσει ότι μερικές φορές, η πραγματική απόλαυση κρύβεται στην ηρεμία και στην απόφαση να "λείπουμε" από τη συνεχή πίεση των κοινωνικών υποχρεώσεων.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2025

Από τις γραφικές κοιλάδες της Γερμανίας μέχρι τις άγριες θάλασσες της Αλβανίας και την πολιτιστική αναγέννηση της Αθήνας, οι ειδικοί του Condé Nast Traveler προτείνουν τις πιο ελκυστικές και αναπτυσσόμενες περιοχές για το 2025.

Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα: 5 προτάσεις για τον Ιανουάριο

Από χιονισμένα τοπία και γραφικά χωριά μέχρι προορισμούς με πολλές δραστηριότητες στη φύση, ακολουθούν μερικοί πέντε χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα για τον πρώτο μήνα του χρόνου, που περιλαμβάνονται στον οδηγό μας.

Αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ενέκρινε την ενίσχυση του επενδυτικού σχεδίου αναβάθμισης του Χιονοδρομικού, ένα έργο που στοχεύει στη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση του τουρισμού όλες τις εποχές του χρόνου.