Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική

Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος στον «Καλαματιανός» αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και την αγιορείτικη.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική

Σε απόσταση 45 λεπτών από τη Θεσσαλονικη και με νέο ανακαινισμένο χώρο ο «Καλαματιανός» ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Σε μια βεράντα-κήπο που απλώνεται μπροστά στη θάλασσα αποτελεί ένα γαστρονομικό σημείο αναφοράς για ψάρι, με τον σεφ Χρήστο Γκρέμο να προτείνει δημιουργική θαλασσινή και αγιορείτικη κουζίνα. Αξιοποιώντας τις μοναδικές συνταγές του πατέρα Επιφάνιου, στο μενού του εστιατορίου με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας κάνουν παρέλαση προϊόντα της περιοχής, αλλά και φρέσκα ψάρια δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πάντρεμα της αγιορείτικης παράδοσης με τη μοντέρνα θαλασσινή κουζίνα.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική - εικόνα 1
Σφαίρα σοκολάτας με κρέμα μπανόφι

Έτσι, στο εστιατόριο-προορισμό πάνω στη θάλασσα μπορούμε να απολαύσουμε σπανάκι baby με παναρισμένο χιώτικο τυρί, μαριναρισμένα μανιτάρια, καρότα, κουλούρι και dressing αρώνια, πουγκί λαχανικών με φαλάφελ, καπνιστό σολομό και γιαούρτι, κολοκυθοανθούς με φέτα πουρέ από όσπρια και καπνιστό βακαλάο, φτέρη στο τηγάνι με φάβα Σαντορίνης, καπνιστό τόνο Αλοννήσου με εσπεριδοειδή και τσιτσίραβα, σκιουφιχτά με πορτοκάλι, μέντα, πηχτόγαλο Χανίων και τσιπούρα ποσέ, αλλά και γαρίδα σαγανάκι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ξύγαλο Σητείας. Όπως πάντα, ξεχωριστά είναι και τα επιδόρπια, από τη σφαίρα σοκολάτας με κρέμα μπανόφι μέχρι το μιλφέιγ ελληνικού καφέ με κρέμα τριαντάφυλλο.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική - εικόνα 2
Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος και η ομάδα του

Ο chef Χρήστος Γκρέμος και η ομάδα του, συνδυάζουν λιτές επιλογές βγαλμένες από την παράδοση μαζί με σύγχρονες, και προσφέρουν στον επισκέπτη μία πλήρη γαστρονομική πρόταση προσανατολισμένη στο ψάρι. Η προσύλωση στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της περιοχής συνιστά το κύριο χαρακτηριστικό της μαγειρικής τους οπτικής. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο chef: «Θέλουμε να δουλέψουμε ελληνική δημιουργική κουζίνα με τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αναδείξουμε μέσα από αυτήν. Η φιλοσοφία μας κάνει focus στα εξαιρετικά υλικά».

Καλαματιανός | 2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδος, Μηλιές Σταυρού, Θεσσαλονίκη | 2397061073

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.

Λίμνη Βουλιαγμένη: Η απόλυτη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού

Ενσαρκώνοντας τέλεια τον ορισμό του lifestyle spot, η λίμνη Βουλιαγμένη είναι ταυτόχρονα και η πιο απαραίτητη "κρυφή" εμπειρία του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.