Δύο ξενοδοχεία και 4 εστιατόρια που δικαιολογούν το ταξίδι στη Λεμεσό

Όλα μας εντυπωσίσαν γευστικά στην πρόσφατη επίσκεψη μας στην Κύπρο. Και δεν είναι λίγα.

Δύο ξενοδοχεία και 4 εστιατόρια που δικαιολογούν το ταξίδι στη Λεμεσό

Είναι γεγονός ότι η Κύπρος σε επίπεδο γαστρονομίας δεν ήταν ποτέ τουριστικός προορισμός αξιώσεων. Σε αντίθεση με την ξενοδοχειακή υποδομή που βρίσκεται σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, το καλό φαγητό είτε ενδοξενοδοχειακό είτε όχι δεν προσέφερε ποτέ ιδιαίτερες συγκινήσεις. Όπως όμως προκύπτει από μια μεγάλη έρευνα σχετική με το θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η εικόνα έχει αρχίσει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Είχα την τύχη να βρεθώ πριν μερικές εβδομάδες στη Λεμεσό και να ζήσω εκ των έσω την ατμόσφαιρα δύο ξενοδοχείων τα οποία δικαίως θεωρείται ότι κατέχουν τα ποιοτικά σκήπτρα της ξενοδοχειακής υποδομής της Λεμεσού. Αναφέρομαι, όπως ίσως το φανταστήκατε στο εμβληματικό «Amathus Beach» και στο κατά μια έννοια «αδελφό» ξενοδοχείο «Four Seasons».

Δύο ξενοδοχεία και 4 εστιατόρια που δικαιολογούν το ταξίδι στη Λεμεσό - εικόνα 1
«Four Seasons Oriental»

Στόχος μου δεν είναι να μιλήσω για την ατμόσφαιρα, το περιβάλλον και τα facilities που προτείνουν στον επισκέπτη τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία. Αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Στην πρόσφατη επίσκεψη μου αυτό που με εντυπωσίασε και αποδεικνύει ότι η ποιοτική γεύση αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς στην Κύπρο, είναι ο αριθμός αλλά και η ενδιαφέρουσα πρόταση που κάνουν τα τέσσερα εστιατόρια των δύο ξενοδοχείων. Σε ότι αφορά τα «Amathus» το αφιερωμένο στο ψάρι «Λιμανάκι» στον καταπράσινο κήπο του ξενοδοχείου σερβίρει εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινό πρόσημο (μοναδικό καρπάτσιο σαρδέλας) και διαχειρίζεται με μαεστρία τόσο το τηγάνι όσο και τη σχάρα. Κορυφαίο στο είδος του, ίσως το καλύτερο στη Κύπρο, είναι το «Grill Room» με εξαιρετικά κρέατα, πολύ καλές κοπές και άψογο ψήσιμο.

Ακριβώς μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά το «Four Seasons» φιλοξενεί το καλύτερο εστιατόριο της Κύπρου, το «Vivaldi», την κουζίνα του οποίου εποπτεύει ο βραβευμένος με ένα αστέρι Ανδρέας Μαυρομμάτης αλλά και ένα πολύ καλό Κινέζικο το «Four Seasons Oriental».

Δύο ξενοδοχεία και 4 εστιατόρια που δικαιολογούν το ταξίδι στη Λεμεσό - εικόνα 2
«Vivaldi»

Για την ώρα δεν θα επεκταθώ με περισσότερες λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι η Λεμεσός εξελίσσεται σε ένα πολύ ενδιαφέροντα προορισμό. Παράλληλα η διαμόρφωση της Μαρίνας και του παλιού λιμανιού σε χώρο ψυχαγωγίας, ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του κέντρου της πόλης, η ανάδειξη της παλιάς Λεμεσού και τα όσα άλλα προανέφερα, αποτελούν ένα καλό λόγο να επισκεφτείτε την Λεμεσό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η παραδοσιακή κρητική διατροφή είχε την τιμητική της στο ξενοδοχείο Amirandes της Grecotel

Τι κρατάμε από το ετήσιο συνέδριο "Κρητικός τρόπος ζωής – Μεσογειακή παράδοση και σύγχρονες εφαρμογές" που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Amirandes της Grecotel, στην Κρήτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
21/11/2024

"Γκιομπεκλί Τεπέ": Έκθεση στο Κολοσσαίο για ένα από τα αρχαιότερα μνημεία στον κόσμο

Μια καθηλωτική εμπειρία που αφορά τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού.

Πώς εξελίχθηκε η τουριστική περίοδος στις Κυκλάδες το τρίτο τρίμηνο του 2024

Η φετινή τουριστική περίοδος στις Κυκλάδες ανέδειξε σημαντικές αυξομειώσεις στα έσοδα των κλάδων καταλυμάτων και εστίασης.

Αράχοβα: Ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς στην Ευρώπη για το 2025

Η Αράχοβα, δημοφιλής χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα, αναδείχθηκε ανάμεσα στους 14 κορυφαίους στην Ευρώπη για το 2025, σύμφωνα με το περιοδικό TimeOut.

Αυτές είναι οι πιο φιλικές πόλεις του κόσμου

Τα αποτελέσματα της 37ης Ετήσιας Έρευνας του κοινού του Condé Nast Traveler καλύπτουν περιοχές από τον Καναδά μέχρι τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ανακαλύπτοντας την Κεντρική Ευρώπη: Βιέννη, Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα σε μια μαγευτική περιήγηση

Πήγαμε σε τρεις από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης και ζήσαμε ένα ταξίδι γεμάτο ιστορία, τέχνη και αξέχαστες στιγμές.

Ανταπόκριση απ’ τη World Travel Market 2024: Προορισμοί και τάσεις

Η πιο πετυχημένη WTM έως τώρα συγκέντρωσε και πάλι στο Λονδίνο μεγάλους παίχτες της βιομηχανίας του ταξιδιού για συζητήσεις με κριτική σκέψη και ανεβασμένη διάθεση.